Bratr nechce navštěvovat otce, dle soudu musí - co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.3.14 22:19

Neda sa zajst na socialku, ze skrz tu sektu je prostredie u otca nevhodne pre pubertaka? Nemyslim ten fb, ale nazory co sekta presadzuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
21.3.14 22:33

@Barča 27 pokud by se jednalo pouze o tu telku a FB, tak bych to nehrotila a mladému vysvětlila, že je to jeho otec a že tam chodit bude… ale pokud ho tahá k sektě, tak to by otec velice rychle narazil u mě jako matky. Kluk už je dost velký na to, aby na sociálce byl schopný obhájit si, že k tátovi chodit bude, ale že nechce chodit na srazy sekty, že nechce poslouchat vymývání mozků, že je ateista (křesťan, žid…) a že rozhodně měnit svůj názor nechce a nebude. A myslím, že pokud se tak velké dítě sekne, že tohle tedy opravdu ne, dokáže v klidu vysvětlit svůj postoj, tak ho nikdo donutit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.3.14 22:34

Řešením by bylo, aby si matka zažádala soudně o změnu výchovy a poukázala na to, že otec změnil zásadném způsobem životní styl..

Na názor dítěte se přihlíží od 10 let, určitě se budou ptát i jeho, navštíví ho sociální pracovnice, pokud uvede, že se mu tam děje nějaké „příkoří“,navštíví i domácnost otce..Jestli je možné, aby soud rozhodl tak, že nebude chodit na návštěvy vůbec, to nevím..

Za stávající situace - pokud je v rozsudku každý druhý víkend, tak tam chodit musí, i když je mu už 14 let. V tomto věku dokonce může zajít na OSPOD sám a říct, že tam nechce chodit, poradit se, co s tím.

Pravděpodobně otci nezakážou styk, ale mohou velmi podrobně upravit pobyt dítěte u otce - že na ta jehovistická setkání nemusí chodit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
22.3.14 00:30

Pokud hoch neni mravne ohrozovan, nehrozi mu zdravotni ci jine nebezpeci, obavam se, ze bude muset prezit onu nekonecnou tragedii byt bez facebooku a televize 2 vikendy v mesici… jsou to otcova rodicovska prava, na ktera take nalezite prispiva alimenty.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
22.3.14 00:33

@Jana206 ja silne pochybuji, ze soud se bude zabyvat upravou styku za situace, kdy otec pravidelne prispiva vyzivnym, a zakazuje synovi internet a televizi. Na to ma jako otec pravo.
Ty povinne navstevy jehovistu - tam je asi mozne rici, ze ho nemuze nutit tam dochazet, ale jinak si myslim, ze soud mu styk se synem kvuli tomu, ze mu zakazuje internet (ale jinak mu dava najist, napit, sati ho, ma kde spat…) opravdu nezakaze. To si jsem skoro jista.

• Citovat
  • Upravit
7240
22.3.14 06:55

Asi bych taky nechtěla, aby se moje dítě dostalo do tohoto prostředí - sekty. Pokud otec bude dělat problémy, ať zajdou na sociálku, situaci vyřeší. Myslím, že i soud by to pochopil - pokud syn opravdu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
22.3.14 07:47

No, sice to není správný postup, ale co by stalo, kdyby se prostě syn zasekl, že tam chodit nebude :think: bude u každého předání asistovat policie? Má otec vlastně nějakou rozumnou možnost, jak to řešit? Pokud to dá k soudu, nebude syn dříve plnoletý, než soud rozhodne a i pokud rozhodne, jak vlastně může rozhodnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.3.14 09:04

@vykladzkaret No, já jsem myslela hlavně ty jehovisty, o internetu a Tv jsem nepsala ani slovo..
Taky si myslím, že zákaz FB a Tv neuškodí :jazyk:

Otázka víry je tak vážná, že o ní soud rozhoduje, pokud se rodiče nedohodnou.Tady rozhodně pravděpodobně ve prospěch matky a dítěte, protože když byli manželé a dítě vychovávali společně, tak otec tuto víru nevyznával a nežili tak..Stejně tak, když se rozváděli a řešili prvotně péči o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.3.14 11:55

No otec má především POVINNOST vychovávat své dítě tak, aby se z něj stal člověk použitelný v každodenním životě. Což velká část tupých sektářských ovcí použitelná není. (Sorry, ale píšu ze zkušenosti s velmi blízkým okolím a zase mně soupnul krevní talk… :cert: ) Jistě, v sektách se vyskytují i „vůdčí typy“, které žijí jinak, ale to nebude případ jejich většinové populace. Pokud je výchova otce jen o zákazech a omezování, tak… :cert: Z mého osobního pohledu se otec chová kontraproduktivně a v otcovské roli naprosto selhává.

Trochu OT: On mu to jeho syn pravděpodobně spočítá, až bude dospělý. Minimálně nezájmem o jeho osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.3.14 18:29

@Barča 27 kaMRADKA ma taky ex, ke kteremu deti nechteji, rikala, ze od 12ti let uz se k tomu mohou sami vyjadrit - nevim, jestli uplne odmitnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
22.3.14 18:50

...

Nějak mi v celé diskusi chybí to elementární: zda vůbec proběhla na toto téma nějaká racionální rozmluva mezi matkou a otcem… odtud bych asi začal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová