Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, zajímá mě jestli nemáte někdo zkušenost s obdobným případem… Můj bratr (14let) nechce navštěvovat svého otce. Jeho otec se nedávno dal k jehovistům či co to je za sektu a nastavil opravdu přísné podmínky jako žádná televize (nedávají tam prý nic vhodného pro děti bratrova věku), žádný internet, facebook je zlo (umíte si jistě představit co to znamená pro puberťáka ve 14ti letech), sycené nápoje neexistují atd atd je toho opravdu mnoho. A ve finále ho tahá nedobrovolně na ta sektařská sezení. Jeho otec trvá na návštěvách ob víkend že to určil soud a že jim posílá alimenty…tak mě zajímá jestli se můžou s mámou šprajcnout a prostě tam nepůjde nebo jestli opravdu musí dodržet dohodu o navštěvování ob víkend. Snad je to srozumitelné. Předem díky
Mně teda nepřijde, že by se mu tam dělo něco tak hrozného, když nemůže dva dny na net a FB
Jestli to nevydrží, měl by se nad sebou zamyslet
Ty sezení by mi vadily, to jo.
No jestli syn nevydrží dva dny bez televize a FB, tak to vypovídá spíše o něm než o otci. Sezení by mi ale vadila.
@Barča 27 a zkusili se obrátit na sociální pracovnici? Minimálně proto, že by jim měla umět poradit.. Nebo zkusit zavolat na Linku bezpečí (brácha, zdarma, kdykoli ) nebo na Rodičovskou linku (máma). Viz www.linkabezpeci.cz. Tam by jim taky měli umět poradit- pracovala jsem tam před nějakou(ale už delší) dobou..
Jinak k otázce - netuším přesně, ale třeba přítel má v rozsudku, že má děti ob víkend a matka je v tuto dobu musí připravit a předat. Pokud k nám děti jet na víkend nechtějí, nemusí (narozeniny u kamarádů atd., bydlíme od sebe 100 km). Pokud je otec rozumný, pochopí, že se synovi k němu nechce. Pokud ne, ať matka zažádá o úpravu návštěv s ohledem na synovo přání (jako důvod bych uvedla ta sezení, určitě ne to, že tatínek nedovolí FB a kofolu).
No, šprajcnout se může… sice bude porušovat soudní rozhodnutí, ale nemám pocit, že by se to tu výrazně řešilo ![]()
Ale jinak bych zkusila tu sociální pracovnici, tedy moc bych tam neargumentovala tou TV a FB, protože bez toho fakt 2 dny přežije, ale to, že ho otec tahá do sekty by agumentem být mělo ![]()
Určitě to neni o tom že nemůže zírat na tv a být na fb, ale tak je rozumné že vymyslí nějaký program ale ne že ho šoupne do pokoje a seď tady protože mam na to právo od soudu…a upřímně já bych v pokoji bez televize a internetu, abych nemohla ven aspoň mezi kamarády nechtěla dřepět dva dny…Máma si myslí že až od 15 let si sám může vybrat, ale nikde jsem se nic nedočetla…Ona sama to řešit přes soud nebude je taková na tohle flegmatik tak ho tam raději pošle jednou za 14 dní aby neměla tahanice. ![]()
Třeba já jsem se nemusela s manželkou mého otce, takže to probíhalo tak že jsme si dali hodně zřídka společnou večeři a tím naše schůzky končili…alimenty musel platit stále, protože jsem studovala a platit alimenty snad otec musí i když dítě nevídá nebo ne? ![]()
@Barča 27 Jojo, alimenty stále, ty s tím nemají nic společného.
On se tím ohání že jak platí alimenty že ho prostě musí navštěvovat, i kdyby jsme se na hlavu stavěli
Samozřejmě to může začít bojkotovat - otec má jedinou možnost řešit to soudně, a to samozřejmě bude trvat. Je to sice porušování soudního rozsudku, ale spousta dětí se se svými rodiči(většinou otci) nevídá. Chci se jen zeptat, jsi si jistá, že to bratr dost nepřibarvuje? Protože chápu, že to může být otrava, ale je to jeho táta, aby to bráchu jednou nemrzelo.
@Lonette jsem si jistá že mluví pravdu…znám jeho otce velmi dobře a párkrát jsem půjčila bráchovi tablet a vrátil se mi po víkendu bez písniček že jsou hrubé a nevhodné, chci upozornit že neposlouchám žádné nemravné hity
klasické rádiovky. Hip hop, rap a podobné čemu by mohl aspoň rozumět jdou naprosto mimo mě ![]()
Zkusila bych s otcem promluvit, hlavně ať netahá kluka do nějaký sekty na nějaký sezení. a bez TV, FB a CC to snad 4 dny v měíci vydrží ![]()
@Barča 27 tak jeslti jsi si jistá, tak lze začít bojkotovat - vymlouvat se na nemoci, a na kde co. Ale otec se může bránit, jeho reakci ti nikdo nepředpoví.
@Barča 27 píše:
On se tím ohání že jak platí alimenty že ho prostě musí navštěvovat, i kdyby jsme se na hlavu stavěli
nesmysl!! ![]()