Samozabarvovací brýlová skla

7182
5.1.11 14:46

Samozabarvovací brýlová skla

Holky, budu si kupovat nové brýle a přemýšlím, že bych si nechala dát samozabarvovací skla, ale bojím se, že nebudou nikdy úplně čirá, že budou pořád lehce zabarvená. Měla to tak vždycky moje máma, tak nevím, nakolik technologie pokročila. Zase se mi ale nechce vrážet peníze ještě do slunečních dioptrických brýlí. Jaké jsou vaše zkušenosti, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22043
5.1.11 14:49

Moje zkušenost je přesně taková, jako měla Tvoje maminka… :-(

Skla mi reagovala neustále, čirá nebyla téměř nikdy - snad jen v metru. Nebyla vysloveně tmavá, to ne - jen třeba opravdu lehoulince zabarvená, ale pokaždé aspoň trošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.1.11 14:50

Ahoj- mamka se taky bála a pokud se pohybuje venku, skla má za dne téměř vždy zabarvená-naštěstí měla na výběr jestli chce černé, nebo hnědé. Vybrala hnědé- ty nejsou tak tmavé a ,stmívají´.Jo a při řízení auta jí to docela vadí- docela dlouho trvá, než se skla odbarví. Brýle má cca 1,5roku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.1.11 14:51

Co sem videla, tak tmavly i pri umelym osvetleni. Premejslela sem o nich, ale taky z toho duvodu mam zvlast dioptricky slunecni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
5.1.11 15:03

Má je přítel a teď, když je kolem spousta sněhu, tak i při zatažené obloze je měl úplně černé a nic neviděl. Navíc jsou pořád tak lehce zabarvené, já bych je nechtěla, nelíbí se mi to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
5.1.11 15:08

Mela jsem zabarvovaci bryle a zustavaly lehce tmave i v mistnosti. Navic mi prislo, ze proti slunicku moc nepomahaly. Nakonec jsem tedy jeste poridila slunencni dioptricke a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.1.11 15:17

Můj manžel je má a je moc spokojený.Při sluníčku se zabarví a když jde třeba domů do stínu tak mu zase zevětlají a jsou úplně čirá.Plus má navíc skla proti prudkému světlu,pracuje za volantem takže kvůli světlům od aut.Zkoušela jsem to a fakt to pomáhá.I s brýle+skla se vším všudy ho vyšli na 2890,–Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.1.11 15:27

Taky je mam a jsem moc spokojena, ja si samozabarvovaci porizovala specialne do auta a osvedcily se mi - nemusim mit dvoje bryle a jak vysvitne slunicko tak v aute smatrat po dioptrickych slunecnich…

• Citovat
  • Upravit
4306
5.1.11 15:33

Já mám samozabarvovací a jsem naprosto spokojená. Za nic bych je nevyměnila :srdce: Čirá v místnosti jsou a přechod z venku dovnitř není problém, odbarví se tak do půl minuty, když není zima tak rychleji. Závisí to na jejich kvalitě.
Na řízení mi naprosto nevadí. Jen občas na kole když jedu lesem a střídá se stín s ostrým světlem, tak to není ono, ale bez brýlí to taky za moc nestojí.
Mamka má zabarvování do hněda, ale já si zvolila do černa a to že v zimě nosím „sluneční“ brýle mi vůbec nevadí, alespoň konečně v zimě při sluníčku neslzím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
5.1.11 15:45

měla jsem samozabarvovací brýle Transitions se všemi dostupnými filtry a když jsem je položila vedle náhradních, které nejsou zabarvovací, tak byly pořád lehounce zabarvené :roll:

• Citovat
  • Upravit
7182
5.1.11 19:58

Tak teď jsem snad ještě víc na vážkách, než předtím, moc jste mi nepomohly, holky.. :-D Ale díky za každý názor.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.1.11 20:04

Já je měla a nic moc, taky pořád trošku zabarvená; nehledě na to, že neodstraníš jevy, jako mlžení při příchodu do tepla v zimě apod. Takže nejprve jsem měla takové nasazovací clony na normál brýle, ale to zas bylo takové dvojité a těžkopádné a nakonec jsem to vyřešila kont. čočkama a normál. slunečníma brýlema a to je myslím vůbec to nejlepší řešení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
5.1.11 20:05

vkládám fotku, leží vedle sebe obě varianty a určitě poznáš, které jsou zabarvovací :-)

• Citovat
  • Upravit
22043
5.1.11 20:22
mamčababča píše:
vkládám fotku, leží vedle sebe obě varianty a určitě poznáš, které jsou zabarvovací :-)

Tak přesně takto vypadaly ty moje… :lol:
Ono je to zbarvení fakt úplně nepatrné, ale je tam - a v reálu je to vidět, ztmavuje to oči i okolí, působí to unaveným dojmem.
Aspoň u mne to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.1.11 07:41

Taky je mám a spokojená nejsem. Jak píšou holky, lehce zabarvené jsou pořád a navíc mě třeba reagujou úplným ztmavnutím snad na všechno, i na světlo v místnosti :roll:
Mě by třeba dioptrické sluneční brýle nevyhovovaly, mám dost dioptrií a musela bych třeba v obchodě měnit brýle za normální a to se mi nechce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová