Otcovství

4.1.11 21:17

Otcovství

Ahojky. Mám jednu otázku. Dává se ještě v porodnici před narozením dítěte formulář k uznání otcovství? :lol: Bratrovi mého muže se včera narodila holčička,a je uvedeno příjmení jeho přítelkyně,údajně mu zmíněný formulář vůbec nepředložila. Tak jsem trochu znejistěla,jestli jsem ho nějak nezmátla a ještě se formulář vydává. Moc díky za případné odpovědi. :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
4.1.11 21:21
materska81 píše:
Ahojky. Mám jednu otázku. Dává se ještě v porodnici před narozením dítěte formulář k uznání otcovství? :lol: Bratrovi mého muže se včera narodila holčička,a je uvedeno příjmení jeho přítelkyně,údajně mu zmíněný formulář vůbec nepředložila. Tak jsem trochu znejistěla,jestli jsem ho nějak nezmátla a ještě se formulář vydává. Moc díky za případné odpovědi. :palec: :potlesk:

meli si dojit na matriku pred narozenim.
Ale nejspis dojde i do porodky matrikarka a bude to resit protoze prohlaseni ze otec je bratr tveho muze musi prohlasit jinak nebude zapsan ani v rodnym liste.Mimochodem ja to mela napsano v tehu prukazce co si vyridit pred porodem.A byla tam kolonka u Neprovdane matky dojit na matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.1.11 21:22

Uznání otcovství se dělá před porodem na matrice.A hlavě-chce přítelkyně bratra,aby se dcera jmenovala po tatínkovi?Třeba chce aby měla ona stejné přijmení s dcerou a proto to bratrovi ani nenavrhla,že by to měli jít na matriku podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.1.11 21:24
lasička1 píše:
Uznání otcovství se dělá před porodem na matrice.A hlavě-chce přítelkyně bratra,aby se dcera jmenovala po tatínkovi?Třeba chce aby měla ona stejné přijmení s dcerou a proto to bratrovi ani nenavrhla,že by to měli jít na matriku podepsat.

jenomze tam by meli jit tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.11 21:29

Díky za odpověď. Nám to s manželem taky tak připadá,že v tom byl její úmysl,ale na 100% to nevíme. Proto jsem se ptala,jestli se ten formulář ještě vydává před narozením dítka.Co si pamatuji,tak mě ho dávali v porodnici,ale je to už 5let zpátky,tak jsem si nebyla jistá,jestli to tak stále platí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.1.11 21:30

Ten formulář jsem dostala od mého gynekologa, doma jsme ho vyplnili a došli ho podepsat na matriku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.1.11 21:34
materska81 píše:
Díky za odpověď. Nám to s manželem taky tak připadá,že v tom byl její úmysl,ale na 100% to nevíme. Proto jsem se ptala,jestli se ten formulář ještě vydává před narozením dítka.Co si pamatuji,tak mě ho dávali v porodnici,ale je to už 5let zpátky,tak jsem si nebyla jistá,jestli to tak stále platí. :think:

nemyslim si.Ale toto se resi dodatecne i.Pac bez toho papiru nebude ani v rodnym liste uveden otec.Takze by nemohla pozadovat alimenty vpripade rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
4.1.11 21:37

já vím, že pokud jste jako „nesvoji“ tak se musí na matrice tzv. uznat otcovství, kdy jde tatínek podepsat, že prcek je jeho, pokud se tak neudělá malý dostane příjmení maminky a otce neznámýho, ale snad se to dá zařídit i po porodu. Ihned na matriku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.11 21:38

Moc díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
4.1.11 21:38

To je záležitost rodičů, zda si na matriku dojdou a bude otec zapsán v rodném listě, či nikoliv, a zda dítě bude nositelem jeho příjmení. My jsme kvůli zapsání do rodného listu tam zašli ještě před porodem, příjmení má dcera po mně, tak jsme se dohodli (a je to i standard, pokud se nic nepodepíše a nezmění). Ale na to je zapotřebí, aby se domluvili, případně se budoucí tatínek staral, co se všechno má zařídit :wink: Jinak jsem formulář dostala myslím od gynekologa, ale tohle bych brala jako ať se každý stará, je to každého věc, tak ať si to rozhodne. Každopádně to jde určitě i dodatečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.11 21:39

Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
4.1.11 21:41

Po mně v roce 2007 chtěli v porodnici vyplněný papír, který jsme s manželem- tehdy přítelem vyplňovali předem na matrice. Uznání otcovství a dohoda po kom z nás ponese dítě přijmení. Že si ten papír máme donést bylo i v seznamu co s sebou, který jsem nafasovala v porodnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.11 21:41

Děkuji za vyčerpávající odpověď. S přítelkyní se prý dohodli,že holčička dostane jeho příjmení,ale vůbec mu neřekla o tom,že musí ten formulář vyplnit a dojít na matriku,aby se po něm mohla jmenovat. Bere prý trochu jako podraz. Je jasné,že si to musí domluvit hlavně oni dva. Ještě jednou díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.1.11 21:43
materska81 píše:
Děkuji za vyčerpávající odpověď. S přítelkyní se prý dohodli,že holčička dostane jeho příjmení,ale vůbec mu neřekla o tom,že musí ten formulář vyplnit a dojít na matriku,aby se po něm mohla jmenovat. Bere prý trochu jako podraz. Je jasné,že si to musí domluvit hlavně oni dva. Ještě jednou díky :-D

No hele i tady nektere holky psali ze to nemeli a resili a v porodnici.Takze vsude ti poradi jinak.Tak mu to rekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
4.1.11 21:45

Nic proti tatínkovi, kterého se to týká, ale na druhou stranu je trošku logické, že si ženská nemůže jen tak někde sepsat, že tatínkem je ten a ten a dítě se bude jmenovat po něm, vždy je potřeba souhlasu obou. Samozřejmě chápu, že to mohl být třeba úmyslně podraz, však já taky vyhrožovala, že to nepodepíšu, když bude přítel zlobit :wink: ať se domluví, zajdou tam, trvá to pár minutek a bude vyřešeno :palec: pokud tedy mají mezi sebou dobré vztahy :think: ono zase každá ženská snáší to těhotenství jinak, chlapům to žádné změny moc nepůsobí, tak se mají starat sami, co a jak :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová