Otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
4.1.11 21:46

Když už jsem narazila na toto téma, zeptám se, jak je to v případě, že chceme, aby byl uvedený otec, ale příjmení aby mělo mimi po matce? Taky asi na matriku předem, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
4.1.11 21:46

Já jsem ten papír do porodnice taky neměla, tak měl malý jméno po mě a když jsme šli s přítelem vyzvednout na matriku jeho rodný list, tak jsme jen řekli paní matrikářce, že chcem uznat otcovství a změnit jméno po příteli, nic jsme vyplňovat nemuseli, paní to rovnou nacvakala do PC, vytiskla a jen jsme to podepsali.
Jo a na příjmení se musíte dohodnout, jinak by to šlo přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
4.1.11 21:48
Verca182 píše:
Když už jsem narazila na toto téma, zeptám se, jak je to v případě, že chceme, aby byl uvedený otec, ale příjmení aby mělo mimi po matce? Taky asi na matriku předem, že? :nevim:

Buď předem nebo dodatečně, je to fuk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.11 21:50

Právě,že ten vztah moc dobrý není,sice spolu žijí,ale přesto si každý hraje na každém písečku,nechápu,proč si do toho pořídili malé.Jenom je mi ho líto,dost ho to vzalo,když se tak domluvili. Uvidím jak to dopadne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
4.1.11 21:51
Verca182 píše:
Když už jsem narazila na toto téma, zeptám se, jak je to v případě, že chceme, aby byl uvedený otec, ale příjmení aby mělo mimi po matce? Taky asi na matriku předem, že? :nevim:

Před porodem, aby nemělo mimčo otce neznámýho. Takhle to aspoň vim já. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
4.1.11 22:05
petrula.ch.a píše:
Verca182 píše:
Před porodem, aby nemělo mimčo otce neznámýho. Takhle to aspoň vim já. :mavam:

My to dělali až po a taky mimčo nemá otce neznámého :-) ale je fakt, že to bylo hlavně protože se nám nechtělo 2× na matriku… takjsme to spojili s vyzvednutím RL - u nás se pro něj musí osobně.

I když napadá mi jeden důvod proč to udělat předem - ale je lepší na to nemyslet - kdyby se něco matce při porodu stalo, tak aby se nemusel otec určovat soudně přes DNA.

Příspěvek upraven 04.01.11 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.1.11 22:05
Verca182 píše:

My šli předem, abych pak nemusela běhat s prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
4.1.11 22:06

Také jsme u obou dětí šli předem sami, jinak by měly automaticky obě příjmení po matce a muselo by se to obíhat dodatečně a prý i dost zdlouhavě.
Nikdo mi nic neříkal, ani gynekoložka, ani v porodnici, musela jsem si to pozjišťovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
4.1.11 22:06

My to tak máme, že otcovství zapsané, ale jméno po mně a raději jsme šli na matriku předem, aby se to potom nemuselo měnit. A tam jsme vlastně i zapisovali křestní jména rovnou a příjmení se teda taky zapsalo, že bude moje, i když to je samozřejmost, pokud se nevyplní nic. Ale raději zajít předem, ať má člověk klid a je to rovnou v rodném listě :palec:

mimochodem jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má dítě pojmenované po matce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
4.1.11 22:47
petrula.ch.a píše:
Verca182 píše:
Před porodem, aby nemělo mimčo otce neznámýho. Takhle to aspoň vim já. :mavam:

Ano na matriku předem, jinak bude mít mimi v RL napsáno otec NEUVEDEN, ne otec neznámý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.1.11 22:49

řeší s e to před porodem na matrice - uznání otcovství i příjmení dítěte. Takto je otázkou, jesli vůbec bude uvedený v rodném listě jako otec. PO narození dítěte se toto musí řešit soudně.

Někde ale matrikářka do porodnic chodí. to je dle nemocnice a velikosti města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
4.1.11 22:57
Markit.Hl píše: řeší s e to před porodem na matrice - uznání otcovství i příjmení dítěte. Takto je otázkou, jesli vůbec bude uvedený v rodném listě jako otec. PO narození dítěte se toto musí řešit soudně.Někde ale matrikářka do porodnic chodí. to je dle nemocnice a velikosti města.

Soudně se to po porodu rozhodně řešit nemusí - pokud jsou ti 2 schopni se dohodnout, tak stačí dojít na matriku úplně stejně jako před porodem a ty papíry tam podepsat.
My to tak řešili a paní nám rovnou udělala i rodný list mimča, takže ho měl hned s uvedením otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
5.1.11 09:11

Měli jsme to stejně jako Jani1. Přítel měl pořád spoustu času dojít na tu matriku, prcek se nakonec narodil trochu předčasně a bum, příjmení po mě a otec neuveden :-?
Hned jsme si dojeli na matriku, podepsali jeden papír a během pěti minut jsme měli nový rodný list s jiným jménem i otcem :palec:
Bohužel to takhle funguje jen pokud se oba domluví, pokud není vztah v pořádku a matka se zasekne musel by to řešit soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
5.1.11 09:58

Tak to u nás jsme měli dost času oba :mrgreen: a ten rodný list bez otce jsme ani nedostali, nahlásila jsem rovnou matrikářce v porodnici, že se stavíme uznat otce, tak ho ani nedělali a počkali až přijdem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
5.1.11 10:52

U nás matrikářka v porodnici nebyla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie