Otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
5.1.11 11:55

TAdy taky matrikářka nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
5.1.11 12:09
Řešit soudně se to nemusí, stačí dojít na matriku a podepsat souhlasné prohlášení o otcovství :-D Teprve kdyby se rodiče nedohodli tak nastupuje soudní cesta.
Markit.Hl píše: řeší s e to před porodem na matrice - uznání otcovství i příjmení dítěte. Takto je otázkou, jesli vůbec bude uvedený v rodném listě jako otec. PO narození dítěte se toto musí řešit soudně.Někde ale matrikářka do porodnic chodí. to je dle nemocnice a velikosti města.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
5.1.11 12:20

Já bych řekla, že matrikářka chodí jenom v těch hodně velkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.1.11 14:47
j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že matrikářka chodí jenom v těch hodně velkých.

Spíš jak to mají domluvené. V Ivančicích chodí, a to jsou menší porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
16.4.12 19:05

Ahoj všem :-)

Ahoj všem náctiletým maminkám Hurá Doufám, že se k Vám můžu přidat Smiling Je mi 17let a jsem ve 27tt. Doktoři v Ústí mi řekli, že to bude chlapeček tak snad se nespletli :)i když holčička by byla taky super..Smiling I když na to budu sama už se strašně těším až příjde maličký na svět. Pořád přemýšlím nad jménem, ale nemůžu se rozhodnout tak doufám, že to stihnu vše promyslet. Přítele, který by mi poradil nemám:( A proto bych se Vás chtěla zeptat jestli s tím nemáte někdo zkušenost..Chtěla jsem ho dotáhnout na matriku aby se přihlásil k dítěti, ale dočetla jsem se, že když jsem nezletilá tak musí dojít k určení otcovství před soudem..takže rodný list bude vystaven bez otce a dítě ponese mé jméno (Což jsem chtěla)Ale nevím jestli teda bude uveden nebo jak to bude..jsem docela zmatená… tak prosím poradte Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
16.4.12 20:15

A nestačí jít na matriku s dotyčným otcem a jedním z tvých rodičů, kteří jsou tvými zákonnými zástupci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
16.4.12 20:22

Bylo by to určitě jednodušší, ale na papíru co mi dala sestřička na „gyndě“ je to tak psané. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
17.4.12 13:22

A on je zletilý? Není to tak jen když jste nezletilí oba? To je zvláštní… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
17.4.12 13:23

Ještě mě napadlo, kdy Ti bude 18? Že byste to udělali až pak, jestli to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
17.4.12 14:08

termín porodu mám 17. července a 18 mi bude 5. srpna :? Tyhle věci se mají vyřešit prý do 1 týdne po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
17.4.12 14:09

mám to tady takhle napsáno : Je-li jeden z rodičů nezletilý, musí dojít k určení otcovství před soudem (rodný list bude vystaven bez otce, dítě ponese jméno matky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
17.4.12 14:15

@nactiletámaminkaM.
Nemusí to být do týdne ;) Kámoška tam chlapa nechala zapsat až po dvou měsících, před porodem to nestihli a rodila v zimě, tak nechtěla s malou lítat po úřadech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
17.4.12 14:34

No kdyby to bylo takhle tak by to bylo jedině dobře..děkuju za info 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová