Kusovice čínská

5.1.11 13:47

kusovice čínská

ahojky…
má některá z vás zkušenost s kustovicí čínskou…nebo-li goji?
tchýně mi ji doporučila že vylečí vše…teda jako že je dobrá na všechno..
neuvěřitelně zdravá…atd…
moc tomu nevěřím…tak pište pište díky :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
5.1.11 14:41

Nevím, jestli je to všelék, ale má v sobě hodně vitamínů a stopových prvků. Kupuji ji sušenou a sem tam ji nasypu do misky a „vyzobe se“. Máme ji rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
5.1.11 15:10

Jo,jo,kustovnice,přidávám do misky k ořechům nebo suš.ovoci,všem chutná,vitamínová a minerální bomba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
5.1.11 15:10

Taky jsem ji tak rok zobala, sypala do vloček a tak. Ale žádné zázraky jsem nepozorovala :mrgreen: teď už jsem si ji dlouho nekoupila, pozapomněla jsem na ni. Přijde mi to jako normální běžně sušené ovoce.
Nevím, co chceš léčit, ale na imunitu, nachlazení, záněty a tak se mi celkem osvědčilo lapacho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.11 18:35

no léčit nechci nic…jen mi ji právě doporučila tchýně…tak se ptám jaké máte s tím zkušenosti..
možná jen to že mi padají po porodu moc vlasy..a právě říkala že prej jí přestali padat…ale tchýně není po porodu že jo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.11 18:36

a napsala jsemt o špatně je to kustovice že jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
5.1.11 21:35

Ano,kustovnice čínská-goji.Na obalu píšou : léčivý klenost starých číňských mudrců…omlazující ovoce.díky blahodárným účinkům na zdraví slouží jako účinná prevencenemocí a zabraňuje předčasnému stárnutí…harmonizuje činnost jater a ledvin,posiluje imunitu,snižuje tlak,zlepšuje krvetvorbu,proti astmatu a některým alergiím,posiluje zrak,afrodisiakum.Konzumuje se jako sušené ovoce nebo jako čaj,necháme 20 min zalité horkou vodou,do salátů atd.info na www.tao-goji.eu
Ale myslím,že to bude jako se vším ostatním,musí se toho jíst hodně a pravidelně,aby to člověk poznal na těle :-)
ale chutná to dobře,tak třeba na zobání u tv apod.je to fajn.
Na padání vlasů mi pomohlo brát železo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
6.1.11 10:42

Tak vlasy mi padaly dost (ze stresu) a to mi nepomohlo. Ale jedla jsem to nepravidelně a v malých dávkách. Ale klidně bych to zkusila, je to celkem dobré a vitamínů není nikdy dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
5.2.11 16:02

zobeme ji skoro denně na misce s oříškama :lol: někdy si děláme i čaj - teda jako zalejeme ji horkou vodou a výluh i s kustovnicí pijeme…taky se dá používat všude tam,kde se dávají hrozinky :-D rýmu a kašel jsme neměli už pěkně dlouho a chřipka se nám taky vyhýbá…plně kojím,takže si s náma dává i mimčo a od narození neví co je to nemoc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová