Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky…
má některá z vás zkušenost s kustovicí čínskou…nebo-li goji?
tchýně mi ji doporučila že vylečí vše…teda jako že je dobrá na všechno..
neuvěřitelně zdravá…atd…
moc tomu nevěřím…tak pište pište díky ![]()
Nevím, jestli je to všelék, ale má v sobě hodně vitamínů a stopových prvků. Kupuji ji sušenou a sem tam ji nasypu do misky a „vyzobe se“. Máme ji rádi.
Jo,jo,kustovnice,přidávám do misky k ořechům nebo suš.ovoci,všem chutná,vitamínová a minerální bomba ![]()
Taky jsem ji tak rok zobala, sypala do vloček a tak. Ale žádné zázraky jsem nepozorovala
teď už jsem si ji dlouho nekoupila, pozapomněla jsem na ni. Přijde mi to jako normální běžně sušené ovoce.
Nevím, co chceš léčit, ale na imunitu, nachlazení, záněty a tak se mi celkem osvědčilo lapacho.
no léčit nechci nic…jen mi ji právě doporučila tchýně…tak se ptám jaké máte s tím zkušenosti..
možná jen to že mi padají po porodu moc vlasy..a právě říkala že prej jí přestali padat…ale tchýně není po porodu že jo ![]()
Ano,kustovnice čínská-goji.Na obalu píšou : léčivý klenost starých číňských mudrců…omlazující ovoce.díky blahodárným účinkům na zdraví slouží jako účinná prevencenemocí a zabraňuje předčasnému stárnutí…harmonizuje činnost jater a ledvin,posiluje imunitu,snižuje tlak,zlepšuje krvetvorbu,proti astmatu a některým alergiím,posiluje zrak,afrodisiakum.Konzumuje se jako sušené ovoce nebo jako čaj,necháme 20 min zalité horkou vodou,do salátů atd.info na www.tao-goji.eu
Ale myslím,že to bude jako se vším ostatním,musí se toho jíst hodně a pravidelně,aby to člověk poznal na těle ![]()
ale chutná to dobře,tak třeba na zobání u tv apod.je to fajn.
Na padání vlasů mi pomohlo brát železo. ![]()
Tak vlasy mi padaly dost (ze stresu) a to mi nepomohlo. Ale jedla jsem to nepravidelně a v malých dávkách. Ale klidně bych to zkusila, je to celkem dobré a vitamínů není nikdy dost ![]()
zobeme ji skoro denně na misce s oříškama
někdy si děláme i čaj - teda jako zalejeme ji horkou vodou a výluh i s kustovnicí pijeme…taky se dá používat všude tam,kde se dávají hrozinky
rýmu a kašel jsme neměli už pěkně dlouho a chřipka se nám taky vyhýbá…plně kojím,takže si s náma dává i mimčo a od narození neví co je to nemoc ![]()