Samoživitelka a zamilovanost?

Anonymní
24.7.23 20:00

Samoživitelka a zamilovanost?

Dobrý večer,
zajímalo by mě, zda jste měli problém se znovu zamilovat? Měla jsem 13ti letý vztah s přítelem, se kterým máme společnou 7letou dcerku. Nyní jsem přes rok a půl sama, přítel od nás odešel.. Občas jsem si zašla na rande, s fyzickým kontaktem nemám problém, avšak když přijde na duševní část.. Psychiku.. Tak tam není nic. Nedokážu nic cítit. Jakoby vše už dávno odevzdala a mé srdce zarytě mlčí. Ptám se na to, protože jsem z toho nešťastná. Scházíme se s jedním mužem, který se do mě nejspíš zamiloval, ale já.. Nejsem schopna mu tu lásku dát zpět. Je příjemný, je mi s ním dobře, funguje i přitažlivost. Ale z nějakého důvodu, necítím víc.. Mám ho ráda, ale nejsem zamilovaná. Včera jsem si to na plno uvědomila a doma jsem to obrečela. Uvědomila jsem si, že jsem do předešlého vztahu dala vše.. celé srdce. A teď jakoby fungovalo vše kromě takové té jiskry. Přijde to ještě někdy? Je to mnou či mužem? Mám tomu dát čas? Jak jste to prosím měli vy? Budu ráda za každou odpověď. Děkuji Vám. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
113
24.7.23 20:10

Může to přijít, ale také nemusí, to je hodně individuální. Je spousta lidí, kteří to tak mají i při studiích na vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
24.7.23 20:57

Já se taky nezamiluju do každé co mi vleze před nos cestou z nákupu i když má super kozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
24.7.23 20:58

Osobne neznam nikoho u koho by to casem neprislo, ale je pravda ze v nekterych vzacnnych pripadech to trvalo neumerne dlouho (pres 5let napr.)…
pokud ti to neprijde prirozene, tak bych zvazila konzultaci s odbornikem, jestli nemas v sobe nejaky skryty blok, co ti brani se otevrit novemu vztahu…
ale nadeji podle me mas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 21:16

@Lexter Děkuji za odpověď, však mi už se známe s tím mužem déle. Myslela jsem, že když máme chemii a líbí se mi, je mi s ním dobře, že už to má k lásce kousek. Ale nevím proč stále ho beru jako kamaráda, co mě přitahuje. Nejde mi se tomu jakoby „oddat“.. :think:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7692
24.7.23 21:19
@Anonymní píše:
@Lexter Děkuji za odpověď, však mi už se známe s tím mužem déle. Myslela jsem, že když máme chemii a líbí se mi, je mi s ním dobře, že už to má k lásce kousek. Ale nevím proč stále ho beru jako kamaráda, co mě přitahuje. Nejde mi se tomu jakoby „oddat“.. :think:
Zakladatelka

Sexuální přitažlivost, emocionální sounáležitost je něco jiného než láska. Těžko se oddáš lásce když tam holt není. Ono to časem přijde, o nic nejde.

Se z té lásky taky neposerte. Bez ní to jde, s ní jenom líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 21:20

@maminaAJ Děkuji za odpověď, také si myslím, že je to možná na mě brzy.. :think: Spíš mě ale vrtá hlavou, jestli to jen není takový ten chtíč „někoho mít“.. Možná to prostě není ten pravý pro mě, komu se chci otevřít. On přitom je úžasný muž. Proto mě to mrzí.. :nevim: Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.23 21:24
@Lexter píše:
Sexuální přitažlivost, emocionální sounáležitost je něco jiného než láska. Těžko se oddáš lásce když tam holt není. Ono to časem přijde, o nic nejde.Se z té lásky taky neposerte. Bez ní to jde, s ní jenom líp. ;)

Na tom asi něco bude.. :think: I když je to docela drsné :think: Heleď já to bez lásky zvládnu, ale jak říkáš kdyby přišla, bavilo by mě všechno více. Je to takový hnací motor. Příliv energie. Pocit radosti.. to mi chybí.

• Citovat
  • Upravit
4335
24.7.23 21:45
@Anonymní píše:
@maminaAJ Děkuji za odpověď, také si myslím, že je to možná na mě brzy.. :think: Spíš mě ale vrtá hlavou, jestli to jen není takový ten chtíč „někoho mít“.. Možná to prostě není ten pravý pro mě, komu se chci otevřít. On přitom je úžasný muž. Proto mě to mrzí.. :nevim: Zakladatelka

tech par (celkem 3) pripadu dlouhych prodlev mezi vztahy byly vzdy zeny a po z jejich strany sokujicim rozchodu, tim myslim naprosto bezduvodnem (naprosto vse ok a pak konec)… snad ze kdyz nebyl duvod tak to nedokazaly zpracovat?

pokud nemas za sebou neprijemnou partnerskou zkusenost co by te drzela zpatky, tak je mozny ze to proste stale neni ten pravy?

zase zvlastni je ze s tim panem jsi celkem dlouho, me zname mely s muzi v teto prodleve problem vydrzet jak to slo do trochu vazneji, vycouvaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
24.7.23 21:50
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Já si myslím, že pokud to mas takhle, tak je to dobré a klidně to muže přijít, a drží ze jen ten emocionální odstup. Ta schopnost se oddat přijde s důvěrou, až spolu něco prožijete, a ty se mu zvládneš “oddat” i emocionálně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky