Samoživitelka a puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
22.12.13 00:01

Hmm taky by mě zajímalo co tak strašnýho ti udělal, že bys někoho jinýho přemlouvala k potratu 8o

jako jo já vim, že to neni sranda, ale vpodstatě jde jen o úhel pohledu, nastavit jasný hranice, nenechat se vytočit a brát život tak jak jde a vždy z tý lepší stránky…a věř mi, že vim o čem mluvim…učila jsem plnou třídu pubert´áků a bude se mi po nich stýskat…doma mám pak kluka co mu bude brzo deset a má jasnou předpubertu, k tomu je hyperaktivní s diagnozou ADHD…takže někdy fakt lahůdka :lol: ale stejně bych ho nevyměnila za nic na světě :srdce:

@K-Black píše:
@govana jéžiš já bojuju s puberťákama i v manželství, prostě mě se.ou, někdy fakt hodně, ale jednou vypadnou a k tomu se musíš upnout :mrgreen:

jo tak nějak občas nevim kdo me štve víc jestli děti nebo manžel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.12.13 00:07

@brumdinka Syn má taky ADHD, k tomu má problémy s krátkodobou pamětí…takže moje často používaná hláška je „ještě tě nezabiju, beru na tebe přídavky“.

Není to jednoduché, ale když vidím, co řeší známá - její syn ji bije, krade doma a začal fetovat, tak to u nás probíhalo a probíhá celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
22.12.13 00:15

Reknu mamce, aby ti pujcila meho bratra…budes dekovat vsemu svatemu za tveho syna a to je moje mamka dost prisna :mrgreen:
jinak zasadni problem je spise ve vychove…zensky proboha nedelejte svym detem kamarady..kamaradu muzou mit tri (_!_), oni potrebujo rodice a vychovu…

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
22.12.13 00:47
@govana píše:
Bojujete s puberťákem s jedináčkem? Já denně bojuji a někdy si říkám že kdybych věděla co mne čeká, neporodím asi. Už nevěřím že syn bude jiný. Opravu když někdy čtu maminky jak bečí jak je těžké být sama s batoletem věřte že nevíte co vás čeká v pubertě. Podotýkám že u mne nebyl záměr být sama s dítětem ale otec syna jakmile jsem se stala matkou nepřipojil chodu života jako druhý rodič. jen myslel na sebe a své pohodlí své peníze úplně se změnil bylo to druhé dítě…
Asi mne odsoudíte ale kdyby dnes za mnou přišla třeba neteř že bude na dítě sama
a neví zda jít na potrat či né, poradím jí potrat jestliže nemá finance, podporu rodičů, práci je to pro matku jen utrpení jakmile začne dítě chodit do školy atd.kdo nezažil nepochopí, stálé otázky proč ostatní mají to nové to tak a my né atd. je neúnosné…kdo nezažil nepochopí.

nečetla jsem teda celou diskusi, jen uvodní příspěvek. Chápu že s puberťákem je to těžké, ale… řeší se finance, nebo to že dítě nechápe že peníze nejsou? větu „stálé otázky proč ostatní mají to nové to tak a my né“ nechápu. Kolik že je puberťákovi? Žije v tom celý život ne? Tak by to měl chápat. Já vyrostla na „neluxusu“ a nikdy by mě tohle nenapadlo nějak řešit.

• Citovat
  • Upravit
23847
22.12.13 00:50
@govana píše:
Bojujete s puberťákem s jedináčkem? Já denně bojuji a někdy si říkám že kdybych věděla co mne čeká, neporodím asi. Už nevěřím že syn bude jiný. Opravu když někdy čtu maminky jak bečí jak je těžké být sama s batoletem věřte že nevíte co vás čeká v pubertě. Podotýkám že u mne nebyl záměr být sama s dítětem ale otec syna jakmile jsem se stala matkou nepřipojil chodu života jako druhý rodič. jen myslel na sebe a své pohodlí své peníze úplně se změnil bylo to druhé dítě…
Asi mne odsoudíte ale kdyby dnes za mnou přišla třeba neteř že bude na dítě sama
a neví zda jít na potrat či né, poradím jí potrat jestliže nemá finance, podporu rodičů, práci je to pro matku jen utrpení jakmile začne dítě chodit do školy atd.kdo nezažil nepochopí, stálé otázky proč ostatní mají to nové to tak a my né atd. je neúnosné…kdo nezažil nepochopí.

Jak s ním denně bojuješ? 8o :nevim: V čem by to bylo jiné, kdybys nebyla sama? A proč sis tedy nenašla nějakého přítele/partnera? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.12.13 00:52
@nikol.ondrášovka píše:
nečetla jsem teda celou diskusi, jen uvodní příspěvek. Chápu že s puberťákem je to těžké, ale… řeší se finance, nebo to že dítě nechápe že peníze nejsou? větu „stálé otázky proč ostatní mají to nové to tak a my né“ nechápu. Kolik že je puberťákovi? Žije v tom celý život ne? Tak by to měl chápat. Já vyrostla na „neluxusu“ a nikdy by mě tohle nenapadlo nějak řešit.

No to je fakt, my byli taková ta střední vrstva, ne úplný socky, ale ani ne boháči a taky jsem se blbě neptala matky, proč nemám to a to nové a ostatní jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.12.13 00:52

@nikol.ondrášovka jo tak nějak mimochodem když mi můj syn přišel s tím, že chce notebook, že ho má každej ve třídě, tak sem mu na to opáčila něco ve stylu, že když budou skákat všichni z okna, skočí snad taky a následně vysvětlila, že notˇas dostane až ho bude opravdu potřebovat k práci ve škole, že na hraní her mu bohatě stačí náš stolní Pc…prostě se mu snažim vysvětlit, že počítač je v první řadě pracovní nástroj, pak až hračka…njn má chlapec smůlu, že jsem učila informatiku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.12.13 00:58
@Gina108 píše:
No to je fakt, my byli taková ta střední vrstva, ne úplný socky, ale ani ne boháči a taky jsem se blbě neptala matky, proč nemám to a to nové a ostatní jo.

to sem měla na mysli no… ale teď je asi jiná doba, nebo nevím jestli jsem ještě stará škola, nebo fakt nevím, ale dnešním puberťákům chybí asi pokora.

@brumdinka paráda :palec: pro puberťáky nejhorší když mají maminku co jde z dobou :D

• Citovat
  • Upravit
3270
22.12.13 07:02

@govana a to buď ráda že nemáš holku 8o 8o 8o ta moje byla uštěkaná, jedovatá, líná, startovala na první našlápnutí, hned řvala a byla vzteklá aby v následující sekundě brečela 8o 8o 8o.
Jednou, když už jsem nemohla…opravdu jsem byla v koncích jsem jí řekla at si tedy sbalí co chce a jde si žít k tátovi kterého se zastávala jako největšího chudáka. Šla…a druhý den byla zpátky. Od té doby si trochu dávala pozor na své reakce i na pusu a jakžtakž to šlo.
Někde jsem četla větu, že puberta je tak hnusná proto, aby rodiče moc netrpěli až jim dítě odejde z domu :mrgreen: čím horší puberta, tím šťastnější rodič když dítě vyletí z hnízda :mrgreen:
Takže"VDRŽAŤ" :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.12.13 07:49

Jestli ty se moc nelituješ..s puberťáky je náhodou legrajda.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
22.12.13 09:08

Můj názor se ti nebude líbit. Jak sis ho vychovala takovýho máš. Zažila jsem to, já jsem byla ten jedináček a moje máma samoživitelka. Máma mě naučila, že to co chci a není nutnost si musím obsatrat sama. At už ušetřit z kapesného, vydělat si na to, zkusit říct fotrovi(k tomu jsem se snížila jenom jedou) nebo počkat na narozeniny, vánoce. Ve čtrnácti jsem měla první brigádu a od té doby, jsem pracovala každé prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.12.13 09:30
@peggy.sl píše:
Jestli ty se moc nelituješ..s puberťáky je náhodou legrajda.. :palec:

vid´jsou super :pankac:, fakt je s nima sranda a člověk se opravdu nenudí…já ted´ učila práci na Pc druháky takže 15-16 let a fakt se mi po nich bude stýskat a vim, že i jim po mě - aspoň některym určitě 8), bohužel to byl jen záskok za nemoc…ted´po prázdninách jdu na 2.st.základky a upřímně moc se mi tam nechce, ale vzhledem k tomu, že nemám dodělaný vzdělání v oboru, tak si moc vybírat nemůžu a jsem ráda, že mám aspoň práci v oboru kterýmu se chci věnovat…ale tak pořád doufám, že časem se mi povede dostat znovu někam na střední školu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.12.13 09:31
@brumdinka píše:
vid´jsou super :pankac:, fakt je s nima sranda a člověk se opravdu nenudí…já ted´ učila práci na Pc druháky takže cca 16 let a fakt se mi po nich bude stýskat a vim, že i jim po mě - aspoň některym určitě 8), bohužel to byl jen záskok za nemoc…ted´po prázdninách jdu na 2.st.základky a upřímně moc se mi tam nechce, ale vzhledem k tomu, že nemám dodělaný vzdělání v oboru, tak si moc vybírat nemůžu a jsem ráda, že mám aspoň práci v oboru kterýmu se chci věnovat…ale tak pořád doufám, že časem se mi povede dostat znovu někam na střední školu 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.12.13 09:32
@hefilka píše:
Můj názor se ti nebude líbit. Jak sis ho vychovala takovýho máš. Zažila jsem to, já jsem byla ten jedináček a moje máma samoživitelka. Máma mě naučila, že to co chci a není nutnost si musím obsatrat sama. At už ušetřit z kapesného, vydělat si na to, zkusit říct fotrovi(k tomu jsem se snížila jenom jedou) nebo počkat na narozeniny, vánoce. Ve čtrnácti jsem měla první brigádu a od té doby, jsem pracovala každé prázdniny.

Hezky napsáno, nějaktak jsem to taky chtla formulovat, jenže se mi nedaří nikdy napsat přesně to, co si myslím. Já teda nedostávala ani to kapesné, o to si teď víc vážím peněz. Když jsem byla zvyklá že boty max za 400, je mi teˇproti srsti jít a koupit si kozačky a 2000,– 8o To samé z dovolenou. Celý rok jsme „dřeli hubu“, protože mamka každý rok MUSÍ k moři, samozřejmě na last minute. Teď je mi trapné, že jsme byli letos na dovolené 2×, sice jen počesku, ale i tak. Prostě jsem taková pokorná od mala. A v puberťe to je jen výchovný bonus. No snadzasneplácám upné nesmysly, kdyžak mě zastavte. Jo a taky jsem kouřila trávu, pak to mamce řekla, měla jsem volnou propustku ven, neměla o mě strach, věřila že nic neprovedu/ že mi na o nepřijdou

• Citovat
  • Upravit
20557
22.12.13 09:32
@brumdinka píše:
vid´jsou super :pankac:, fakt je s nima sranda a člověk se opravdu nenudí…já ted´ učila práci na Pc druháky takže 15-16 let a fakt se mi po nich bude stýskat a vim, že i jim po mě - aspoň některym určitě 8), bohužel to byl jen záskok za nemoc…ted´po prázdninách jdu na 2.st.základky a upřímně moc se mi tam nechce, ale vzhledem k tomu, že nemám dodělaný vzdělání v oboru, tak si moc vybírat nemůžu a jsem ráda, že mám aspoň práci v oboru kterýmu se chci věnovat…ale tak pořád doufám, že časem se mi povede dostat znovu někam na střední školu 8)

Základka je mnohem horší než učňák..
Hlavní je se nebrat moc vážně..život rychle utíká.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí