Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@peggy.sl tohle byla hotelovka tj. v podstatě učňák, kde byli i obory s maturitou…no uvidíme nějak to dopadne, přinejhorším do března mám rodičák, tak můžu utéct ![]()
Návod je jednoduchý nechovat se k puberťákovi jako matka co všechno zakazuje, ale spíš jako kamarádka ![]()
@K-Black píše:
já myslím že zakladatelka nikoho nepřemlouva k potratuspíš jen píše co by neteři řekla, já jsem vdaná, finančně se nemám špatně, máme co jíst, máme teplo ale tohle bych budoucí svobodné mamince řekla taky, prostě není to žádná sranda, mít dítě.Jinak k zakladatelce, asi je to hodně nešťastná a ublížená žena, projela jsem si její profil a pořád naříká, takže tak. Docela lituju jejího syna.
Vzdyt na zacatku pise ze by to sve pribuzne poradila.
@Marssyy píše:
Návod je jednoduchý nechovat se k puberťákovi jako matka co všechno zakazuje, ale spíš jako kamarádka
a to je všelék?
Na tohle já nevěřím ani omylem.
@Marssyy píše:
Návod je jednoduchý nechovat se k puberťákovi jako matka co všechno zakazuje, ale spíš jako kamarádka
to jako myslis vazne? Kazde dite je jine. Nejake zneuzije vztah rodic/kamarad, jine si toho bude vazit a bude bez problémů. Ja to vidim u svych ddeti. Zlaticka, ale poslední 3-4 mesice katastrofa, ze bych je serezala jak kone.Cim vic jsem hodna a chapajici, tim vic me zerou za ziva.
@nikol.ondrášovka píše:
to sem měla na mysli no… ale teď je asi jiná doba, nebo nevím jestli jsem ještě stará škola, nebo fakt nevím, ale dnešním puberťákům chybí asi pokora.@brumdinka parádapro puberťáky nejhorší když mají maminku co jde z dobou
Tuhle mi vyprávěla babička, že jak měla u sebe mého syna (4r) a neteř (5 let) tak jim dala Pompo katalog, ať si vyberou, co by tak chtěli k jéžíšku. Neteř prý zaškrtala všechno, včetně baterií
a syn říkal, že nic nechce, že toho má už hodně. No spíš se mu asi nelíbily ty obrázky
ale přeju si, aby mu ta skromnost vydržela aspoň do tý puberty. ![]()
@Marssyy píše:
no to bych neřekla, že je správná cesta, kdybych s nima byla kamarádka, tak mě sežerou zaživa ![]()
ono správně to bude asi někde uprostřed, aneb já jsem hodně tolerantní člověk, ale všechno má svoje meze a prostě jim nedovolim je překročit a to platí jak u studentů, tak u mých vlastních dětí a v podstatě i u všech ostatních vztahů
prostě ano znamená ANO a ne znamená NE a stavějte se třeba na hlavu…prostě když něco nedovolim, tak to nedovolim a naopak, když něco slíbim, tak to splnim i kdyby trakaře padaly…
@Marssyy píše:
můj názor je, že toto může být nebezpečné.. kamarádů mají dost, dítě potřebuje rodiče - pevného a oporu..ne další kámošku
Desatero pro rodiče kteří mají děti v pubertě
1.Pijte střídmě, leč průběžně. Abstinenti to nepřežijí.
2.Mějte své děti přese všechno rádi.
3.Mluví-li s vámi, naslouchejte jim. Nemluví -li s vámi, nedotírejte.
4.Chvalte je. Neříkejte, že není zač, něco se vždycky najde. Hledejte!
5.Odpusťte si řeči o tom, jací jste byli, když vá m bylo čtrnáct. Pokud jste byli lepší, co je komu do toho.Byli -li jste stejní, tak vidíte.
6.Buďte s nimi, když o to stojí. Stojí-li o to, nestojíte si zas tak špatně.
7.Dopřejte jim soukromí.
8.Tu a tam se poohlédněte, kde je máte. Co když po pátém pivu nemohou trefit domů!
9.Věřte, že každá trampota má svou mez, a i puberta vašich miláčků jednou skončí.
10.Nezabíjejte je!!
@pavlasu tohle ja si snad vytisknu a primagnetkuju na lednicku
![]()
Marek Eben-Puberta ![]()
" Možná, že puberta je jeden z nástrojů, jak příroda pečuje o lidský rod, aby nevyhynul. Protože člověk by asi nikdy dobrovolně neopustil to bezpečí vlastní rodiny, kde je o něj postaráno milujícími rodiči a rodiče by těžko přenesli přes srdce, že to rozkošné a bezproblémové dítě najednou odchází. Ale pak přijde spásná puberta a z toho rozkošného dítěte se stane nesnesitelný jedinec, který opovrhuje svými rodiči, jejich hudbou, jejich oblečením, jejich životním stylem, takže nakonec jednou, když praští dveřmi a odejde, rodiče to jakž takž přežijí.
A co je zajímavé, že hned venku na toho nesnesitelného jedince čeká jiný nesnesitelný jedinec, ovšem opačného pohlaví, který také před chvílí někde praštil dveřmi a ti dva nesnesitelní pocítí k sobě tak neuvěřitelnou náklonnost, že spojí své životy, a stanou se z nich ti báječní milující rodiče, od kterých by žádné dítě neodešlo, nebýt puberty. Je to podle mě velmi rozumné, a co příroda dělá, dobře dělá."
@Zuziky píše:
@pavlasu tohle ja si snad vytisknu a primagnetkuju na lednicku![]()
ukradla jsem to z fb
hrozně se mi to líbilo
Já jsem celkem klidnej a tolerantní člověk. Ale až moje dcera dospěje a vypadne s baráku, tak se ožeru jakkoli vůbec nepiju.Byla to kouzelná, dobře se učící panenka. Sladoučká a vpravdě ozdobou každé matky. Vstupem do puberty se s ní stala protivná, nesnesitelná, neposlušná a rebelující potvora s kterou vyjít nás všechny stálo moc sil. Divím se že ještě žije. Vše co provedla nebudu psát, to by jsme tu byly dlouho.
Korunovala to vše tím, že otěhotněla v 17 letech. Musela proto přejít z vysněné obchodky na lehčí stř. školu, aby s dítětem mohla dostudovat. Takže až se odstěhuje a bude schopná se o sebe a malou postarat, pogratuluju si k zvládnutí rodičovské maturity. A pak se ožeru. ![]()
Já se jen modlím celou dobu, aby moje děti nebyli v pubertě takové, jako já… Boha, co já byla za spratka, se divim, že to moje máti přežila ve zdraví ![]()
PS: Nebo že jsem to přežila já
![]()
@pavlasu píše:
Desatero pro rodiče kteří mají děti v pubertě
1.Pijte střídmě, leč průběžně. Abstinenti to nepřežijí.
2.Mějte své děti přese všechno rádi.
3.Mluví-li s vámi, naslouchejte jim. Nemluví -li s vámi, nedotírejte.
4.Chvalte je. Neříkejte, že není zač, něco se vždycky najde. Hledejte!
5.Odpusťte si řeči o tom, jací jste byli, když vá m bylo čtrnáct. Pokud jste byli lepší, co je komu do toho.Byli -li jste stejní, tak vidíte.
6.Buďte s nimi, když o to stojí. Stojí-li o to, nestojíte si zas tak špatně.
7.Dopřejte jim soukromí.
8.Tu a tam se poohlédněte, kde je máte. Co když po pátém pivu nemohou trefit domů!
9.Věřte, že každá trampota má svou mez, a i puberta vašich miláčků jednou skončí.
10.Nezabíjejte je!!
bezvadný!
![]()