Nechce sama chodit vedle mě

282
18.12.13 19:10

Nechce sama chodit vedle mě

Dobrý večer :-) Mám problém se svoji dcerkou skoro 19měsíců. Nechce vedle mě chodit za ručičku. Dám příklad dnes jsme byli nakupovat a malá nechtěla od auta jít sama ke košíkům ani po obchodě hnet brek, že nebude..chce nosit! :zed: Já bych s ní hrozně ráda chodila i u nás po vesnici a tam taky nechce..:-) jak jí to naučit, aby chodila vedle me..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
18.12.13 19:12

Nijak, řekla bych, že se chová naprosto normálně.
Tě vidí furt, venku tolik věcí, to se prostě neovládne, aby nezdrhala.

Možná až bude starší… Pětiletá už celkem spolupracuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.12.13 19:14

Tohle mi malá dělala taky… Pak to vygradovalo do stadia kdy se válela po zemi a vztekala se… no a po cca dvou měs už chodí sama hezky, buď za ruku a nebo předemnou ;) Ale nervů mě to stálo a do dnes má zkraty kdy ještě stojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.12.13 19:15

Je ještě malá ;) naše začala víc chodit kolem 2.roku, do té doby to bylo to samé 8) dej jí čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
18.12.13 19:22

@kudrnka89 nijak,některé děti to takhle mají. Chce to čas, buď ji nos nebo jezděte v kočáru. Můj starší vypadal, že nechápe, na co je chodník- věčně uhýbal do trávy, pozorovalkdeco.. každý den aspoň jedno psí ho… na botičkách. Kočár do 2,5 let.brrr.. Druhej synv pohodě- naučil se chodit v 16 měs, od 18 do kočáru nechtěl a spolehlivě chodil se mnou po chodníku. Neboj, zlepší se to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
18.12.13 19:28

Je to normální, náš začal jakž takž chodit, když jsem po druhé otěhotněla, takže cca dva a půl roku, jinak buď zdrhal nebo jsme museli tahat kočár 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
18.12.13 19:45

Voditko..nebo spis ksirky na voditku by se ti udusila… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11565
18.12.13 19:47

@kudrnka89 Loni v zimě (cca 16-19 měsíců) jsme s dcerou pravidelně předváděly scénky před Tescem. Chtěla jsem, aby šla pěšky aspoň kus (v obchodě jezdila samo ve vozíku, máme to jen přes ulici, cca 200, možná 300 metrů). A ona že nepůjde, třískla sebou na zem, a já klidně, dojdi aspoň na roh… a třeba deset minut show.

Čili nejsi sama, kdo má „nechodící“ dítě. Ještě dneska (27m) kolikrát radši chce jet v kočárku - ale pak zase když jedeme z města najednou řekne, že jde pěšky, a já jak blbec přes půl Prahy včetně dvou přestupů a tří výtahů (zahrnuje metro) vezu prázdnej kočár a ji přidržuju.

Se prostě dočkáš :) A najdeš na tom i pozitiva. Třeba v obchodě mi to docela vyhovuje, když nepoletuje, protože by mi nosila všelijaký nákupy - zatímco v kočáru je pěkně přidělaná a škodu nepáchá (ještě víc to platí na trhu, tam nemají ani nákupní košík jako alternativu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.12.13 19:50

Asi nic. U nás to fungovalo tak, že když chtěli jít pěšky, museli jít mým směrem. Nevyžadovala jsem za ruk. Starší většinou vlál v závěsu za mnou, pár metrů. Měl separačku, takže mi honil on. Jakmile nešel, tak jsem řekla, že bude muset do šátku. On byl teda nenosivej, takže radši šlapal. Mladší byla a je stálelíná, takže se nechala nosit. Kde to šlo, nechala jsem volně lítat, na procházky jsme nechodili, cíleně po chodníku jsme šli jen pokud to bylo nutné někam jít cokoli zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.12.13 19:52
@1.zizi píše:
Voditko..nebo spis ksirky na voditku by se ti udusila… :mrgreen:

Nejlepší je batoh. Batoh s páskem přes prsa, aby se nevyvlíkal. Za ucho batohu se dá vcelku slušně odvlíct i vzteklé ječící zmítající se dítě. Coleman zatím nerupnul. :twisted: :mrgreen: V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.12.13 19:59
@kudrnka89 píše:
Dobrý večer :-) Mám problém se svoji dcerkou skoro 19měsíců. Nechce vedle mě chodit za ručičku. Dám příklad dnes jsme byli nakupovat a malá nechtěla od auta jít sama ke košíkům ani po obchodě hnet brek, že nebude..chce nosit! :zed: Já bych s ní hrozně ráda chodila i u nás po vesnici a tam taky nechce..:-) jak jí to naučit, aby chodila vedle me..?

tyjo to je jakobych to psala já, akorát že nemám dcer ale syna :lol: dojít k autu - šílenej problém, v sobotu jsme jeli na výlet, no před barákem si lehl na zem, a řval, a přicválal s řevem až ve chvíli, kdy jsme měla oškrábaný auto od ledu, a staršího v autosedačce :roll: a to je mu už 23m. já tu na tohle téma zakládala diskusi v půlce srpna, s názvem líné batole :lol: a od té doby se u nás nezměnilo lautr nic. já to zakládala, protože jsem chtěla poradit, ajk docílit, aby synátor na zářijový dovolený, to mu bylo 20m, došel z pokoje do jídelny a zpět. no většinou jsem ho stejně nosila, pokud šel, tak s takovou kulisou, že to slyšelo celé patro. ale zajímavý je, že když šel jen s babi, tak v klidu a bez řevu. ale jak vidí mě, tak řev, a natažený ruce :zed: pořád se ho snažím nutit chodit aspoň kousek, ale většinou řve jak tur, a každých 5 metrů sebou vztekle švihne na zem. takže si v obchodech připadám jak blbec, lidi na mě koukají jak na tyranku. tuhle sebou švihl na zem(úmyslně) v obchodní pasáži, já už s nervama nadranc šla dál, asi 20m od něj, no a seběhli se okolo něj babky, a začaly ho zvedat, jestli je v pořádku, protože milostpán simulant ležel bez pohnutí s hlavou zabořenoou v rukách, a nehýbal se, jen si potichu brečel, což v hluku obchodu zaniklo. no a na mě opět koukaly jak na vraha. ach jo, snad už to brzo skončí. :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
18.12.13 20:08

Kocar. Teda u nas nic jineho nefunguje, beha krasne, ale zasadne zcela jinam, nez potrebuju. Takze kdyz nekam potrebuju dojit rozumnym tempem v rozumnem case, veze se v kocaru, a naopak kdyz ji poustim, pocitam s tim, ze vzorne za ruku rozhodne nepotape. Snad se to brzo nauci, uz moc dlouho se mi kocar na takhle krasne chodici dite pouzivat nechce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.12.13 20:12

Počkej 15 let a uvidíš, jak ráda bude chodit s někým vedle sebe za ručičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.12.13 20:14

My to máme podobně, dceři bude 21 měsíců. Za ruce nechce chodit vůbec a nikde, občas teda ujde pár kroků ale nesmím ji nijak držet a omezovat ale ujde vždycky 20 metrů a už se ke mě tlačí a chce do náruče. Když ji nevezmu, dělá akorát scény. Zatím to nehrotím, do obchodu ji holt donesu a pak sedí v nákupním vozíku, ven chodíme s kočárem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
18.12.13 20:17

Mám 20 měsíční holku a je pravda, že většinou jedem s kočárem, ale když jsme bez něj tak jde krásně za ruku, pak se z ničeho nic pustí a uteče a už za ruku nechce a utíká, v té chvíli lituju, že jsem nevzala kočár kam bych ji mohla posadit. Jinak má ráda, když jde za ruku a řeknu ji utečeme tatovi nebo utikáme utikáme ke stromu k autu kamkoliv kam potřebuji. A celkem se na to chytá a utiká se mnou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí