Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sad 1 Malá má 15 měsíců. Venku chodí tak 2 měsíce, před tím i když chodila, tak venku neexistovalo, protože měla šílenou separačku a na zemi řvala jak tur.
Já to dělám vše max. v klidu. Zkusím, když to nejde, řeknu, že půjde do kočáru, zkusím znova, nejde, řeknu, že půjde do kočáru, když nechce za ruku. Zkusím naposled a už sedí v kočáru. Takže vlastně vždy když dojde na to, že se musí jít za ruku, tak skončí v kočáru ![]()
Myslíte, že pomůže čas? Nebo jsem měkká a jdu na to špatně?
@loja píše:
@sad 1 Malá má 15 měsíců. Venku chodí tak 2 měsíce, před tím i když chodila, tak venku neexistovalo, protože měla šílenou separačku a na zemi řvala jak tur.
Já to dělám vše max. v klidu. Zkusím, když to nejde, řeknu, že půjde do kočáru, zkusím znova, nejde, řeknu, že půjde do kočáru, když nechce za ruku. Zkusím naposled a už sedí v kočáru. Takže vlastně vždy když dojde na to, že se musí jít za ruku, tak skončí v kočáru
Myslíte, že pomůže čas? Nebo jsem měkká a jdu na to špatně?
jednak pomůže čas, jednak to, jak se ti potom nebude chtít tahat kočát, tak ty pravidla budete muset mít, protože kočár taky nejde mít donekonečna. J8 jsme chtěla, aby neměla probblémy něco víc ujít, tak jsme přestala kočár brát, a byl prostor pro zavedení těch pravidel.
Já jsem to asi napsala blbě. Já jsem to pravidlo zavedla, jenže dcera sebou šlehne o zem jakmile jí za ruku chytnu, takže bych jí musela táhnout smykem. A to my přijde fakt hustý. Takže spoléhám zatím na čas. A fakt moc neujde, ale venku fakt chodí max. 2 měsíce, možná spíš míň, tak se mi na ní moc tlačit nechce. ![]()
@loja však jo, klidně počkej. MOje malá zas až takové scény nedělala, takže jsme začala chodit bez kočáru.
ne, ona šla, ale řvala, a já ji pevně držela za ruku. Kdyby se válela po zemi, sebrala bych j do náruče, přes cestu, a pak zase pustila a musela by jít. Přece se furt nevzteká ne? U nás to bylo třeba jen párkkrát za procházku, tak jsme ji takhle vzala, kde jsem musela, a šlo to.