Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bojujete s puberťákem s jedináčkem? Já denně bojuji a někdy si říkám že kdybych věděla co mne čeká, neporodím asi. Už nevěřím že syn bude jiný. Opravu když někdy čtu maminky jak bečí jak je těžké být sama s batoletem věřte že nevíte co vás čeká v pubertě. Podotýkám že u mne nebyl záměr být sama s dítětem ale otec syna jakmile jsem se stala matkou nepřipojil chodu života jako druhý rodič. jen myslel na sebe a své pohodlí své peníze úplně se změnil bylo to druhé dítě…
Asi mne odsoudíte ale kdyby dnes za mnou přišla třeba neteř že bude na dítě sama
a neví zda jít na potrat či né, poradím jí potrat jestliže nemá finance, podporu rodičů, práci je to pro matku jen utrpení jakmile začne dítě chodit do školy atd.kdo nezažil nepochopí, stálé otázky proč ostatní mají to nové to tak a my né atd. je neúnosné…kdo nezažil nepochopí.
to mě mrzí, jsem taky bez partnera, zatím to zvládám bez větších problémů, ale už jsme přemýšlela nad tím, že jednou to bude pěkný problém být na všechno sama.. proto doufám, že si brzo najdu nějakou drahou polovičku, protože já nejsem zrovna vůdčí typ a být hlava a jediný živitel rodiny mě fakt děsí..
@govana jsem sama od synovych 9 let a nelituju. Nemame na vyskakovani, ale zijeme si v klidu ![]()
@govana jéžiš já bojuju s puberťákama i v manželství, prostě mě se.ou, někdy fakt hodně, ale jednou vypadnou a k tomu se musíš upnout ![]()
Byla jsem s dcerkou od jejich 2 do 4,5.Je hodne zlobiva, bylo to nekdy na palici, ale premlouvat nekoho k potratu jen proto ze jsi sama a mas to tezke je ponekud nefer
@govana drz se
puberta je opravdu u nekterych deti hnus, uz jsem si to zazila a pokud je zenska sama, musi to byt hrozne. Syn z toho mozna opravdu jednou vyroste, nektere deti dospivaji pozdeji, nekdy je to ale bohuzel uz naznak povahy. Vim, ze se to lehce rika, ale chce si to nebrat tak moc k srdci, jinak by se clovek zblaznil a neprezil by to.
Zakladatelko - nemáš spíš jen splín bo tě puberťák vytočil?
s prachama mi to přijde úplně zbytečný se takhle nervovat, jsou sice děti z bohatých rodin, ale je i spousta rodin, které mají hluoko do kapsy a není rozhodující jestli jde o rodinu úpln ou či neúplnou ![]()
ale chápu, že puber'táci uměj brnkat na nervy. Vydrž, on z toho vyroste ![]()
@rachel55 píše:
Presne tak, jedna uz vypadla a ta druha bude z baraku taky brzy a bude klid, jak ja se tesim
je to takové světlo na konci tunelu viď? ![]()
Jo a jinak ted co jsem vdana jsme paradoxne na tom s financema hur. chlap bez prace, do toho hypoteka, tahnu to sama
@govana myslím si že puberťák je zvládnutelný, jen ho musíš pochopit a vzpomenout si na svou pubertu, mám doma taky puberťáka kluka a mám s ním bezvadný vztah…