Jakou podporu dostane samoživitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
18.7.12 09:50

A rozhodnout se musíš dnes? Jako že když to nepůjde budeš s mužem na vždy? moc tomu neroumím…

• Citovat
  • Upravit
2914
18.7.12 09:52

Lecka… alimenty počítám, že by byly tak 2tis. newim podle čeho se počítají, ale tahle částka vypadá nejreálnější…

sopjinka ..do práce zatím jít nemohu dokud nebude malá ve školce, nemám možnost hlídání. To už jsem taky řešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
18.7.12 09:54
@ariena píše:
Zdravím,
potřebuji vaši pomoc. Řeším s manželem zda jít od sebe. Potřebuji poradit na co bych měla nárok za přídavky apod. Máme 2 a půl roční dcerku, nepracovala jsem, bydlíme u taťky v baráčku, kterému veškerý plat jde na jeho poplatky a běžné výdaje takže ten vypadává. Beru nejnižší formu RP 3800Kč. Náklady na bydlení po výpočtu bez manžela by byl 5tisíc, další výdaj mám,,pouhých" 300Kč paušál. A to nepočítám jídlo a náklady na dopravu jelikož bydlíme 10km od města ve vesnici tudíž auto je potřeba. Jakou mám šanci, že bych to sama zvládla? Musim se rozhodnout ještě dnes :,(

A co chceš slyšet? lítost? si to spočitej

• Citovat
  • Upravit
sophinka
18.7.12 09:55
@ariena píše:
Lecka… alimenty počítám, že by byly tak 2tis. newim podle čeho se počítají, ale tahle částka vypadá nejreálnější…sopjinka ..do práce zatím jít nemohu dokud nebude malá ve školce, nemám možnost hlídání. To už jsem taky řešila…

3800 a 500 a 2000 je 6300 bez 5000 na bydlení je 1300… :think: jednoduché počty… a to v případě, že by tatík platil tak jak by měl

• Citovat
  • Upravit
Everyone
18.7.12 10:03

Ahoj, určitě bych se zašla zeptat na sociálku, tam poradí víc :) KOneckonců je to jejich práce. Každopádně ty budeš mít nárok na alimenty, dále příspěvek na bydlení poskytuje sociálka, myslím, jen, pokud jsi v nájemním bytě.
Každopádně veškeré sociální příspěvky dost zkrouhli, tak si ani netroufám odhadnout, kolik a co ti ve skutečnosti bude náležet. Zajdi na tu sociálku, ať nejsi zbytečně v nejistotě :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2914
18.7.12 10:05

Bohemund Nestojim o lítost, jasně jsem napsala o co mi jde:,,Potřebuji poradit na co bych měla nárok za přídavky apod." Nevyznám se v této tématice tak jak si to mohu spočíst? Koukám, člověk by chtěl poradit a ještě ho druzí odsoudí…

Sophinka ano dnes. Je to složitější, máme v manželství už delší dobu velké vztahové neshody, nebudu se tu o nás rozepisovat je to na hodně dlouho, ale došlo to do neúnosné situace kdy už endokážu k němu po tom všem najít cestu… Jen mě brzdí to, abych uživila alespon dceru. jak se dá z 1300kč uživit dva dospělí, jedno dítě + náklady na dopravu a nemluvě o nečekaných výdajích kdyby se něco stalo?

Příspěvek upraven 18.07.12 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
18.7.12 10:07

Já bych jen doplnila, že s těma alimentama bych moc nepočítala. On si taky může postavit hlavu a neposílat ti je (neříkám že takový je, ale tohle je bohužel dost běžná věc). Znám chlapa, který má platit na 3 děti a posílá třeba 1× za 2 měsíce 500kč, a tvrdí že víc nemá a bla bla bla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2914
18.7.12 10:08
@Martina.ova píše:
Ahoj, určitě bych se zašla zeptat na sociálku, tam poradí víc :) KOneckonců je to jejich práce. Každopádně ty budeš mít nárok na alimenty, dále příspěvek na bydlení poskytuje sociálka, myslím, jen, pokud jsi v nájemním bytě.
Každopádně veškeré sociální příspěvky dost zkrouhli, tak si ani netroufám odhadnout, kolik a co ti ve skutečnosti bude náležet. Zajdi na tu sociálku, ať nejsi zbytečně v nejistotě :kytka:

Díky moc. To jsme měla v plánu jen jsem se tu chtěla optat na co všechno bych se měla zeptat..Přece jen tu má spousta maminek zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2914
18.7.12 10:11

Liduše Ano tohle mi taky lítá hlavou. On jednou říká to po druhé ono. Člověk pak neví co si vybrat a pro rozhodnutí je to o to těžší… Kdybych měla jistotu že to s malou zvládnu sama, tak s nim nejsem už aspon dva roky :zed: jenže dneska v čem si člověk může být jist?! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
18.7.12 10:13

@ariena zkusila bych najít brigádu na doma…myslím, že sociálka ti nedá nic navíc než přídavky na děti. jak již někdo psal výše minimum na tebe a dítě je něco kolem 4500 kč a ty budeš mít cca 6300…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
18.7.12 10:15

1300 měsíčně je 43,3 kč na den… odpověď asi znáš…

• Citovat
  • Upravit
2914
18.7.12 10:18
No právě…
@sophinka píše:
1300 měsíčně je 43,3 kč na den… odpověď asi znáš…

No právě, ale díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
18.7.12 10:20
@ariena píše:
No právě…No právě, ale díky…

hele ale třeba najdeš něco co by ti zvedlo příjmy…háčkování, pletení, šití, hlídání jiných dětí… pokud jsi na vsi třeba by ti vzali dítě od 2 let, mě vzali malou když jí byl rok a půl…

• Citovat
  • Upravit
2914
18.7.12 10:32
@sophinka píše:
hele ale třeba najdeš něco co by ti zvedlo příjmy…háčkování, pletení, šití, hlídání jiných dětí… pokud jsi na vsi třeba by ti vzali dítě od 2 let, mě vzali malou když jí byl rok a půl…

Určitě by se něco našlo, ale na to se taky nedá spoléhat. Co se týče školky, tak tady berou pouze od 3let navíc malá je prosincová a oni mají stále plno tudíž nemáme šanci dříve jak příští září…No zrovna si s manželem píšeme a nějak to hold už pořešíme…Náš vztah není v poslední době nic jiného než hádky, trable a neshody…Moc díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
18.7.12 10:46
@sophinka píše:
@ariena zkusila bych najít brigádu na doma…myslím, že sociálka ti nedá nic navíc než přídavky na děti. jak již někdo psal výše minimum na tebe a dítě je něco kolem 4500 kč a ty budeš mít cca 6300…

A brigáda na doma existuje? Co vím, je to jen podvod!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat