Jakou podporu dostane samoživitelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co já vím tak neznám příspěvek na samoživitelství.
Dostaneš mateřskou pokud máš malé dítě.Příspěvek na bydlení.Sociální příspěvek a přídavek na dítě.
Pokud malé dítě nemáš tak Ti dají nějaké dávky na pracáku-pokud nepracuješ.
V každém případě ti dají životní minimum,ale to moc není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádné příspěvky na samoživitelství nejsou… pokud budeš mít vyřešené svěření dítěte do péče a alimenty, tak se pro všechny příspěvky budeš počítat jen ty a dítě, takže bys mohla mít nárok na přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, pokud budeš mít v bytě trvalé bydliště a sociální příplatek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, ale nejdřív musíš mít jiné trvalé bydliště než partner, jinak k rodičáku nedostaneš nic. Kdybys změnila trvalé bydliště, na sociálce dostaneš příspěvek na dítě cca 500,– Kč, sociální příplatek cca 500,– Kč, příspěvek na bydlení (ale musíš mít nájemní smlouvu) a splňovat koeficienty. Počítej cca 8,5tis. Kč určo. Naše menšina prý dostává i příspěvek na kočárek, ošacení, a tak. Slyšela jsem, že cca 13tis. Kč získat můžeš…
- Citovat
- Upravit
záleží na tom ,kdeš budeš bydlet a jaký byl(kvůli přídavkům) bude tvuj příjem ,nesmíš mít víc jak 2 - 2,4násobek žm ŽM pro matku s 1 ditetem do 6let je 4480,musíš mít svěřené dítě do péče a stanovéné výživné pro dítě i sebe,jakmile přesahneš násobek byt o korunu nedostaneš nic…samoživitelky se tak dobře nemají,já jsem žila s dvěma dětmi a rodičákem v městskem minibytečku a zvládla jsem to taky jakmilejsem si přivydělala vše mi sebrali a já už pak o nic nežádala ani jsem to nezkoušela a zkoušet už nehodlám…ale utáhnout to můžeš jen se nesmíš bát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávky se odvíjí od příjmu.
Počítej s tím, že přídavky na dítě se počítají z příjmů za minulý rok, sociální příplatek a příspěvek na bydlení se počítají z příjmů za minulé čtvrtletí.
Abys mohla být posuzována jako samoživitelka, musíš mít rozsudek od soudu o úpravu výživy. Pro účely těchto dávek nevadí, když není otcovství určeno. To ale není Tvůj případ..
Potom existují „žebrácké“ dávky od městského úřadu, doplatek na bydlení, příspěvek na živobytí. Na to dosáhne dnes málokdo, podmínky jsou poměrně přísné. A potom jsou různé jednorázové dávky, jak už tu někdo psal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to jak píšou holky s tím že životní minimum pro matku a dítě je v této době 4460 kč, sama s tím nevyžiju a i s penězmi naspořenými se mi žije krutě těžko, nic ale nic si nemůžeš koupit a to ani pro dítě je to tak akorát na jídlo. Pokus nebudeš mít úspory nebo nějaký jiný příjem k tomu tak zapomen že si koupíš boty, tričko, kalhoty nebo ovoce a zeleninu !! Radím ti setrvat ve vztahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky moc nejsem vdaná a beru rodičovský příspěvek a jsem v podnájmu ráda bych ve vztahu setrvala ale nevěřim tomu že to vydrží.ale trv pobyt mám u rodičů.vůbec se v tom nevyznám je to labyrint. ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
díky moc nejsem vdaná a beru rodičovský příspěvek a jsem v podnájmu ráda bych ve vztahu setrvala ale nevěřim tomu že to vydrží.ale trv pobyt mám u rodičů.vůbec se v tom nevyznám je to labyrint.
Ten trvalý pobyt je sakra problém ![]()
Na příspěvek na bydlení nebudeš mít nárok - je nutné mít nájemní smlouvu podle zákona a trvalé bydliště.
Jistou šanci bys měla získat přídavek na dítě a sociální příplatek. Přídavek je 500kč a sociální příplatek Ti klidně může dělat jen 80 Kč, záleží na příjmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak muzes rict setrvej ve vztahu!!! Ja bych radsi byla bez penez a zila z ruky do huby nez byt s chlapem nestastna! Urcite bych se toho nebala, samozrejme, ze pokud budes mit narok na pridavky, jak psaly tady holky vys a ke vsemu jeste budes dostavat alimenty od otce, a to si muzes odhadnout sama, kolik asi by to tak mohlo kostovat
ale urcite, nez definitivne od nej odejdes, vse si naplanuj a rozmysli. Ale urcite bych se toho nebala! Jen musis vic uvazovat a kombinovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to těžké…stále nad tím přemýšlím uvidíme jak to dopadne
každopádně díky moc ![]()
- Citovat
- Upravit
keci keci..
tak to jo..ja jsemsama s malou 5let a beru jen 500kcpridavky sla jsem na mestskou socialku a tam se zacali smat ze nemam na nic narok mam jen alimenty 2500kc to vse..chcete pomoct a oni se vam vysmejou jeste se me zeptaji a jak jse vydrzela s penezmi to vam staci na cely mesic fakt spolehnuti to musim byt asi zebrak na ulici aby me pomohli ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím,
potřebuji vaši pomoc. Řeším s manželem zda jít od sebe. Potřebuji poradit na co bych měla nárok za přídavky apod. Máme 2 a půl roční dcerku, nepracovala jsem, bydlíme u taťky v baráčku, kterému veškerý plat jde na jeho poplatky a běžné výdaje takže ten vypadává. Beru nejnižší formu RP 3800Kč. Náklady na bydlení po výpočtu bez manžela by byl 5tisíc, další výdaj mám,,pouhých" 300Kč paušál. A to nepočítám jídlo a náklady na dopravu jelikož bydlíme 10km od města ve vesnici tudíž auto je potřeba. Jakou mám šanci, že bych to sama zvládla? Musim se rozhodnout ještě dnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuším že na bydlení mít asi nárok nebudeš, ale rozhodně ti manžel bude muset platit alimenty. Jednoduché to mít asi nebudeš, ale pokud budeš mít dost vysoké alimenty tak to zvládneš bez větších potíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ariena ale i kdybys přídavky dostala tak max 500 Kč… a výživné, asi bys musela do práce
- Citovat
- Upravit
ahoj holky prosím o radu.nemíte někdo zkušenost jak je to s přídavkama na samoživitelství??co musím splnovat a tak??ted beru rodičak ale doma to neklape a chci vedět jestli bych to utáhla sama díky moc