Jakou podporu dostane samoživitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
18.7.12 10:48

@Linda85 myslím spíš ruční práce..vyšívání, pletení, háčkování, bižuterie, atd…

• Citovat
  • Upravit
Linda85
18.7.12 10:50
@sophinka píše:
@Linda85 myslím spíš ruční práce..vyšívání, pletení, háčkování, bižuterie, atd…

Pokud je šikovná tak ano… tohle zvládám i já, ale sama to dělat a prodávat někde to ne! pro nějakou firmu bych to brala i já!

• Citovat
  • Upravit
sophinka
18.7.12 10:51

@Linda85 co je na tom dát si různě inzeráty?

• Citovat
  • Upravit
841
18.7.12 11:11

A co si sisit ještě s manželem dohodnout vzít rodičák na 3 roky jakoby na něj prostě se nahlásí jeho příjem a tak dále to by jsi se tu docetla v jiných diskusích a tím by jsi měla víc korunek pokud teda otec pracuje oficiálně někde a byl by ochoten to tak udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.8.14 08:20

mám nárok?

Zdravím, potřebuji nutně poradit!!!S přítelem jsme se rozešli, máme spolu 2 měsíční a tříletou dceru. Sliboval, že si najde bydlení, ale nevypadá to, že by něco hledal a hlavně na to nemá, má částečný důchod a pracuje jako OSVČ, moc si nevydělá, loni začínal, je spíš v mínusu..Ptám se proto, že se chci odstěhovat, ale nemám naspořené žádné peníze (něco jsem měla, ale spolykalo to na začátku jeho podnikání), rodičovskou budu mít na 4 roky, zatím 7600 a pak 3800 nebo kolik, z toho se nedá žít. Dejme tomu, že mi bude dávat na mě a na děti 3000Kč (je otázkou, zda mi je bude pravidelně dávat). Přídavek na dítě se vypočítává za předminulý rok a přídavek na bydlení? A jak to je. když změníte bydliště? Moc tomu nerozumím :zed: Už se takhle dohromady žít nedá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
14.8.14 08:28

A kam chceš jít?? k rodičům??? to by vás posuzovali společně i jejich příjmy, a pokud do podnájmu - ihned nedostaneš nic, musíš tam mít trvalé bydliště a zažádat o příspěvek na bydlení po 3 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
14.8.14 08:30

Mám nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
14.8.14 08:34
@kessi22 píše:
Mám nárok…

No jak jinak… :roll: do situace, kdy ti během prvního těhotenství končila smlouva a chlap teprve začínal podnikat plánovat další dítě?
Situace už předtím určitě nebyla finančně růžová, tak proč tomu ještě nedodat grády, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.14 08:38
@eMirka píše:
Zdravím, potřebuji nutně poradit!!!S přítelem jsme se rozešli, máme spolu 2 měsíční a tříletou dceru. Sliboval, že si najde bydlení, ale nevypadá to, že by něco hledal a hlavně na to nemá, má částečný důchod a pracuje jako OSVČ, moc si nevydělá, loni začínal, je spíš v mínusu..Ptám se proto, že se chci odstěhovat, ale nemám naspořené žádné peníze (něco jsem měla, ale spolykalo to na začátku jeho podnikání), rodičovskou budu mít na 4 roky, zatím 7600 a pak 3800 nebo kolik, z toho se nedá žít. Dejme tomu, že mi bude dávat na mě a na děti 3000Kč (je otázkou, zda mi je bude pravidelně dávat). Přídavek na dítě se vypočítává za předminulý rok a přídavek na bydlení? A jak to je. když změníte bydliště? Moc tomu nerozumím :zed: Už se takhle dohromady žít nedá :zed:

kam chceš jít, když to bydlení nezaplatíš? Je otázka.. na příspěk na bydlení bys musela mít nájemní smlouvu, trvalé bydliště v tom místě a minimálně 3 měsíce to platit. Jestliže to nedáš dokupy, nevím, kam se chceš stěhovat. Jinak ano, přídavek na dítě se zatím stále dokládá rok 2012, od října 2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
14.8.14 08:39

@truelly přesně…mě se líbí, jak všichni považují peníze od státu za samozřejmost - už to tu bylo mnohokrát psáno - o dítě se mají starat rodiče…už to, že můžeme být doma 2-4 roky a přitom vyfasovat 220000,– je luxus :nevim:

a teď to není nic proti zakladatelce, ale myšleno všeobecně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
14.8.14 08:42

@eMirka když na to nemáš, tak se prostě odstěhovat nemůžeš - pokud Vás nebije nebo tak něco, tak to holt vydrž, než bude líp. Můžeš jít k rodičům, nebo do azyláku, nebo najít někoho jiného na spolubydlení. Sama na to nemáš a s tak malým dítětem těžko budeš shánět brigády…nebo máš možnost hlídání? Od partnera? Rodičů? nebo jiných příbuzných?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.8.14 13:31

Díky, právě proto to zjišťuju, myslela jsem si, že to vyplácí zpětně. Moc nerozumím tomu, že na přídavek na dítě se posuzuje příjem za předminulý rok a přídavek na dítě 3 měsíce zpětně tohoto roku? Takže kdybych tam začla bydlet v září, tak teoreticky něco dostanu až v prosinci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.8.14 13:40

Rodiče bydlí 30 km, kamarádka co je nejblíž má 5ti měsíčního kluka a navíc moji ségru její manžel teď opustil - mají 2 a půl letou dceru, tak nevím, nevím, zda jít k rodičům, už teď jsou z toho nešťastní..tím ovšem nechci říct, že by mi nepomohli, mají sice dům, ale je koncipován jako 1 byt, takže bych žádné přídavky asi nedostávala, děti by pohlídali, to jo, ale zase je od nich do práce celkem daleko, bydlí na vesnici..ach jo…tak zatím asi ještě zatnu zuby a vydržím to..a musím přemýšlet, co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat