Jakou podporu dostane samoživitelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
A co si sisit ještě s manželem dohodnout vzít rodičák na 3 roky jakoby na něj prostě se nahlásí jeho příjem a tak dále to by jsi se tu docetla v jiných diskusích a tím by jsi měla víc korunek pokud teda otec pracuje oficiálně někde a byl by ochoten to tak udělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám nárok?
Zdravím, potřebuji nutně poradit!!!S přítelem jsme se rozešli, máme spolu 2 měsíční a tříletou dceru. Sliboval, že si najde bydlení, ale nevypadá to, že by něco hledal a hlavně na to nemá, má částečný důchod a pracuje jako OSVČ, moc si nevydělá, loni začínal, je spíš v mínusu..Ptám se proto, že se chci odstěhovat, ale nemám naspořené žádné peníze (něco jsem měla, ale spolykalo to na začátku jeho podnikání), rodičovskou budu mít na 4 roky, zatím 7600 a pak 3800 nebo kolik, z toho se nedá žít. Dejme tomu, že mi bude dávat na mě a na děti 3000Kč (je otázkou, zda mi je bude pravidelně dávat). Přídavek na dítě se vypočítává za předminulý rok a přídavek na bydlení? A jak to je. když změníte bydliště? Moc tomu nerozumím
Už se takhle dohromady žít nedá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kam chceš jít?? k rodičům??? to by vás posuzovali společně i jejich příjmy, a pokud do podnájmu - ihned nedostaneš nic, musíš tam mít trvalé bydliště a zažádat o příspěvek na bydlení po 3 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kessi22 píše:
Mám nárok…
No jak jinak…
do situace, kdy ti během prvního těhotenství končila smlouva a chlap teprve začínal podnikat plánovat další dítě?
Situace už předtím určitě nebyla finančně růžová, tak proč tomu ještě nedodat grády, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eMirka píše:
Zdravím, potřebuji nutně poradit!!!S přítelem jsme se rozešli, máme spolu 2 měsíční a tříletou dceru. Sliboval, že si najde bydlení, ale nevypadá to, že by něco hledal a hlavně na to nemá, má částečný důchod a pracuje jako OSVČ, moc si nevydělá, loni začínal, je spíš v mínusu..Ptám se proto, že se chci odstěhovat, ale nemám naspořené žádné peníze (něco jsem měla, ale spolykalo to na začátku jeho podnikání), rodičovskou budu mít na 4 roky, zatím 7600 a pak 3800 nebo kolik, z toho se nedá žít. Dejme tomu, že mi bude dávat na mě a na děti 3000Kč (je otázkou, zda mi je bude pravidelně dávat). Přídavek na dítě se vypočítává za předminulý rok a přídavek na bydlení? A jak to je. když změníte bydliště? Moc tomu nerozumímUž se takhle dohromady žít nedá
kam chceš jít, když to bydlení nezaplatíš? Je otázka.. na příspěk na bydlení bys musela mít nájemní smlouvu, trvalé bydliště v tom místě a minimálně 3 měsíce to platit. Jestliže to nedáš dokupy, nevím, kam se chceš stěhovat. Jinak ano, přídavek na dítě se zatím stále dokládá rok 2012, od října 2013.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly přesně…mě se líbí, jak všichni považují peníze od státu za samozřejmost - už to tu bylo mnohokrát psáno - o dítě se mají starat rodiče…už to, že můžeme být doma 2-4 roky a přitom vyfasovat 220000,– je luxus ![]()
a teď to není nic proti zakladatelce, ale myšleno všeobecně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eMirka když na to nemáš, tak se prostě odstěhovat nemůžeš - pokud Vás nebije nebo tak něco, tak to holt vydrž, než bude líp. Můžeš jít k rodičům, nebo do azyláku, nebo najít někoho jiného na spolubydlení. Sama na to nemáš a s tak malým dítětem těžko budeš shánět brigády…nebo máš možnost hlídání? Od partnera? Rodičů? nebo jiných příbuzných?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, právě proto to zjišťuju, myslela jsem si, že to vyplácí zpětně. Moc nerozumím tomu, že na přídavek na dítě se posuzuje příjem za předminulý rok a přídavek na dítě 3 měsíce zpětně tohoto roku? Takže kdybych tam začla bydlet v září, tak teoreticky něco dostanu až v prosinci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodiče bydlí 30 km, kamarádka co je nejblíž má 5ti měsíčního kluka a navíc moji ségru její manžel teď opustil - mají 2 a půl letou dceru, tak nevím, nevím, zda jít k rodičům, už teď jsou z toho nešťastní..tím ovšem nechci říct, že by mi nepomohli, mají sice dům, ale je koncipován jako 1 byt, takže bych žádné přídavky asi nedostávala, děti by pohlídali, to jo, ale zase je od nich do práce celkem daleko, bydlí na vesnici..ach jo…tak zatím asi ještě zatnu zuby a vydržím to..a musím přemýšlet, co dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Linda85 myslím spíš ruční práce..vyšívání, pletení, háčkování, bižuterie, atd…