Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja nějak nechápu, co mají zakladatelka za problem
ze pritel bydli u ni a jeho rodina chce přijet na návštěvu? Nebo že nechce nekoho hostit? Nebo že je to její byt a přítel tam bydlí?
Asi by ses měla zamyslet, jestli to opravdu bereš tak, ze je to váš spolecny domov, protože mě to tak nepřijde. Prostě k příteli rodina patří a pokud jim říkal, že rekonstruujete byt, tak se chtějí podivat, nic divného na tom nevidím. Taky nevidím nic divného na tom, když by se stavili na návštěvu.
Mám to podobne jako ty, taky se, teď už manzel, přestěhoval ke mě, já si vzala úvěr na rekonstrukci, ale on ji celou udelal, což je podle mě velká kompenzace. Naposled mi rika-v sobotu by se stavila mamka se segrou na návštěvu, tak mu říkám-ja ale v sobotu něco mám, ať přijedou v neděli. A co je na tom se takhle jako lidi domluvit? Nejezdí zase tak často a kdyz přijedou, tsk jsem rada, ze muzu pohostit.
@Dn0712 píše: Více
Problém má takový, že je sourozenci partnera nikdy nepozvali k sobě domů, ale zároveň plánují návštěvy a oslavy u nich. Tohle docela chápu.. Ale musí se otevřít pusa, co jiného.
@Lojzísek píše: Více
Jo takhle…ale tak co jsem pochopila, tak k nim nejezdi nejak casto nebo ano? Mozna mi to uniklo.
Tak pokud přijedou jednou za půl roku, tak to takový problém není, kdyby to bylo každý týden, to už by mi vadilo.
Však stačí říct priteli- nezajedeme na navstevu k tvoji ségře? On ji zavola, domluvi se kdy a hotovo.
@Dn0712 píše: Více
Peoblem je ze ji přehlížení, sami je k sobe npozvali, ale po rekonstrukci se cpou na navstevu k zakladatelce a jejimu priteli pod zaminkou, ze ona povysila, tak to oslavi, ale z cele diskuze ji vynechaji.
@Lojzísek píše: Více
Uz vidim, jak budou mit milion vymlut, ze to nejde.
@andrasteia píše: Více
Ale to už není problém od zakladatelky. Tak se slavit s takovou nic nebude no ![]()
@Anonymní píše: Více
To je naprosto jednoduché - stačí říct ne nepůjdeme nebo půjdeme k Vám, u nás už jsme byli několikrát - mas pusu, tak ji proste otevři a vymez se ![]()
@Heduš Homolková oni práve u nás nebyli ani jednou. Vzdycky jsme je zvali a meli milion vymluv na všechny možne rýmy světa.. a mozna proto uz mam takovou apatii. Jednou se dokonce spletli kdyz jsme jim ve stredu volali jestli dojedou a oni ze se musi teda jeste domluvit.. a v pátek telefonát ze jsou od úterý nemocni
No a rodiče nás furt chtějí lepit dohromady a asi jim to uz bylo hloupé před nima kdy naráželi na to, ze se nenavštěvujeme, ze se zacali takhle aktivně domlouvat. Uz se to stalo několikrát. Ale rikam si, kdyby tentokrat měli opravdu dojet, tak je mi to vyloženě proti srsti kdyz oni nás domu nechtěli nikdy.
Jsou lidi, kteří se neumí vymezit, nechtějí jít s nikým do konfliktu, bojí se, že stejně nevyhrají. Pak to dusí v sobě, ale navenek se usmívají.
Jsou bohužel falešní.
Doporučuji např: Radkin Honzík, Vladimíra Novotná: Jak se asertivně prosadit.
Pro zakladatelku povinná četba ![]()
Ty taky nevis co chces. Tak bud jsi naštvaná, ze nechteji prijet, nebo jsi nastvana, ze prijet chteji.
@Tarena ja vim co chci, tohle se delo na začátku našeho společného bydleni, kdy jsme je pozvali treba 4× dokud jsme nepochopili, co se vlastně děje a jaka je situace. Od te doby kdyz se resi tohle mam na to vyloženě alergii.
No tak proc se bojis, ze tentokrat prijedou?
To si teď děláš legraci, viď
Tak já myslela, že jsou u vás minimálně třikrát do měsíce a vás nezvou, přitom oni u vás ještě nikdy nebyli a ani o to nijak zvlášť nestojí
Komunikace s tebou musí být opravdu zážitek pro všechny strany.
@Michelle_M píše: Více
To psala nekde, ze se chteji podivat na byt. Z toho a dalsich veci jsem pochopila, ze tam nikdy nebyli. Proto se tu i psalo, ze holt nekdo musi byt prvni u koho bide navsteva.