Samozvací rodina

Anonymní
2.6.25 08:03

Samozvací rodina

Ahoj, s partnerem společně bydlíme (ano ikdyz jsem majitel ja, tak to beru jako společný domov a nijak jsem mu to nikdy nepředhodila), ale strasne me štve, ze u části jeho rodiny jsem nebyla doma nikdy (například sourozenci s polovičkami) a když někam jdeme treba na kafe, tak jak sedíme všichni u stolu, sami od sebe jeho rodina navrhne kdy k nám dojede, přítel se podívá do mobilu jestli se mu to hodí, všichni se navzájem vsech zeptají kromě me (možná proto, že pritel treba předpokládá ze mohu) a je vyřízeno, přitom ja jsem jediný majitel nemovitosti a me se nezeptá nikdo jestli mohu. Nepřijde vám to trochu nevhodné? Reagovali by jste?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37161
2.6.25 08:05

Ano, řekla bych příteli že by se mohl domluvit nejdřív s tebou jestli se návštěva hodí i tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
2.6.25 08:06

A proč se neozveš, když sedíte u toho stolu? Nebo proč si to minimálně nevykomunikuješ s přítelem? :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
2.6.25 08:07

Přijde bez ohledu na to, kdo je majitelem nemovitosti. Prostě sdílíte domácnost a na návštěvách se máte dohodnout - ať už když si někoho zveš ty, tak když zve on. Takže mu řekni, že příště se nejdřív domluví s tebou, než začne házet termíny, a speciálně pokud tam vyžaduje tvou přítomnost, notabane nějaké obsloužení typu káva a buchta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.6.25 08:09

Tak buď je to váš společný domov a pak tedy nemůžeš diktovat partnerovi, jestli za ním může přijít jeho rodina nebo jsi majitel nemovitosti a pak trvej na svém svolení. Asi si budeš muset rozmyslet, co z toho. Já si tedy neumím představit, že bych se chodila svého muže ptát, jestli za mnou může někdo přijít a naopak. Rodinu si zveme, jak kdo chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
2.6.25 08:11

Tak to by se mi teda nelíbilo. Přijde mi, že tě přehlíží úplně jak on, tak jeho rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 08:13

@terien no spis to bylo tak, ze chteji za mnou neco prijit oslavit, návštěva měla byt směrovaná tedy přímo k me osobě, ale nikdo se me nezeptal :nevim: nechtela jsem dělat rozbroje, ze nemuzu kdyz muzu, ale jde mi o princip

• Citovat
  • Upravit
53190
2.6.25 08:15
@Anonymní píše: Více

Ale víš, že i ty máš pusu a můžeš se ozvat? Říct „raději bych to oslavila třeba v restauraci“ nebo „mrknu doma do kalendáře a ozvu se, kdy se mi to hodí“ je opravdu to nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.6.25 08:15

Tak asi nikdo z nich nepředpokládá, že neumíš mluvit. Řeší se to přímo před tebou, ty nic neřekneš a pak to jdeš řešit sem? To potřebuješ kolkovanou žádost abys otevřela pusu a řekla hodí, nehodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.6.25 08:16
@terien píše: Více

Mě přijde základní slušnost partnerovi alespoň oznámit, kdy u nás v bytě bude nějaká návštěva a je úplně fuk, zda rodina, kamarádka nebo sousedky děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
2.6.25 08:16

Určitě bych někdy nadhodila něco ve smyslu, že taky rádi dojedeme na návštěvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.6.25 08:17
@unuděná píše: Více

Jo, my si to taky oznamujeme, ale neptám se ho, jestli za mnou může přijít vlastní ségra třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11210
2.6.25 08:17
@unuděná píše: Více

Zvlast, kdyz jak pise, to ma byt jeji oslava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 08:21

@unuděná no to bych rada řekla. Ale co kdyz ti v restauraci řeknou jestli se pujde i k vam.. me je to proste neprijemne, kdyz jsme tam nebyli nikdy a oni se tu dojedou akorat roztahovat. My jsme u kavárni ‘’popakovaní’’ do 2h byť jedeme za nimi do jiného mesta

• Citovat
  • Upravit
53190
2.6.25 08:22

Počkej, a co ti teda vadí? Že vás nezvou k sobě nebo že přítel domlouvá návštěvy bez tvého souhlasu? :nevim: Mě by to nevadilo, ať přijedou klidně k vám, zvlášť, pokud je to tvoje oslava. Ale jestli tobě ano, řekni, že bys radši slavila někde jinde, než doma, abys nemusela mít tolik starostí s přípravou. A vůbec mi přijde zvláštní zvát se na cizí oslavu. Třeba jsi ani nic slavit nechtěla? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí