Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy
Mám takový dotaz?
Používáte někdo šampon pufík heřmánkový pro své děti?Já prdlá jsem chtěla asi uštřit pár korun a koupila jsem ho pro malou,jsou jí 2roky,nikdy neměla žádnou alergii,narozdíl odemě,no a najdenou se my osypala.2× jsem jí umyla hlavu tímto šamponem a začla se hned druhý den škrabat na hlavě a i zádech a udělaly se jí pěkný pupínky,(vyrážka)Tak jsem šla hned do lékárny a poradili my fenystil gel na mazání,tak uvidím jestli to pomůže.Od malička používáme na vlásky šampon od nivea a nebo johnsons baby.Měli jste to někdy po tom pufíku?Asi to bude pěkný šmej co?Díky za názory
![]()
Máte zkušenost s MIKA Pufík Natur šampon Heřmánek?
Přidejte zkušenost s MIKA Pufík Natur ...Proč by to byl šmejd, normálně ho na radu Konarovské používám na praní podprsenek
a občas s ním myju hlavu celé rodině a dobrý. Je to na trhu spoustu let a furt se drží, složení se mi zdá v pohodě. Nebude mít spíš malá alergii na heřmánek? To je taky možný.
anebo jí tam něco vadí, každopádně šmejd nešmejd, holt jí nedělá dobře, tak se vraťte k osvědčeným výrobkům.
Pufík jsme taky občas používali a nikdy po něm nic nebylo…
Teď už ho nepoužíváme, protože naše slečna potřebuje na ty svoje kudrny trošku jiný kalibr, ale když byla malá, používali jsme dvakrát týdně a problém s ním neměla.
Nemusí to být hned šmejd, když se po tom někdo osype
Dětská pokožka je holt nevyzpytatelná…
Příspěvek upraven 29.12.10 v 14:18
Něco podobného mi říkala známá, že se její dcera po tomto šamponu škrábala ve vlasech a osypala se na krku. Heřmánkovou kosmetiku už před tím měla, alergii na heřmánek rozhodně mít nemohla.
Taky to vyhodila. Vlastní zkušenost s Pufíkem nemám, i když to znám. Složení neznám, nekoupila bych to. Považuji ho „za šmejda“ za pár korun
Dřív jsem dětem kupovala kosmetiku Bubchen a Hipp, teď používáme z drogerie Rossman, většinou zelená řada. Má stejné atesty, jako ta značková. Např. kosmetika z DM nám nevyhovovala. Malá z toho byla vysušená.
Každý je jiný a vyhovuje mi něco jiného. Pufíka bych na koupání nekoupila, ale známý si sním myje auto a jedna známá v něm prý koupala psa
Tak je asi fajn, ale jen ne na ten účel, pro který by měl sloužit.
Co se týče šamponů, mám děvčátko s delšími vlásky a moc nám vyhovují šampony Jonsons - z té řady „už ani slzu“, oranžový a zelený.
Kosmetiku moc nestřídáme, tak jiné reference podat nemůžu.
My Pufík běžně nekupujeme. Taky jsem ho vzala kvůli podprsenkám. ![]()
Ale když byl Pufík jediný po ruce, umyla jsem s ním staršímu vlasy a nic se nestalo.
A že to byl nějakej alergik. ![]()
BohunkaP píše:
Pufík jsme taky občas používali a nikdy po něm nic nebylo…Teď už ho nepoužíváme, protože naše slečna potřebuje na ty svoje kudrny trošku jiný kalibr, ale když byla malá, používali jsme dvakrát týdně a problém s ním neměla.
Nemusí to být hned šmejd, když se po tom někdo osype
Příspěvek upraven 29.12.10 v 14:18Dětská pokožka je holt nevyzpytatelná…
Bohunko, prosím Tě, co má Tvoje dcerka za šampon, případně kondicioner? Vím, že máš hodně kudrnatou blondýnku, to potřebuje opravdu speciální péči. Ale vlnité a kudrnaté vlasy bývají sušší.
Naše malá má vlnité delší vlasy, používáme ten Johnsons s přídavkem kondicionéru. Ale samotný dětský šampon a kondicioner jsem pro děti nikde neobjevila, ani v lékárnách. Známá říkala, že má nějaký bio kondicioner s pšeničnými proteiny pro svoji kudrnatou holčičku, když jsem se na to ptala v lékárně, tak nevěděli, o co se jedná.
Jen šampon malá mít nemůže, má potom suché vlasy, jak chemlon.
Šampon pro dospělé používat nechci. Má dost citlivou pokožku. Po obyčejném tukovém mýdle, které jsme v nouzi použili, se osypala. A to nešlo o „navoněné“ mýdlo.
Díky ![]()
Též používám Pufík na praní podprsenek - na radu pí Konarovské. Párkrát jsem tím umyla dětem vlasy (7 a 8 let) a nic se nestalo. Pořád chtějí Pufík, ale nejdřív musíme dopotřebovat Johnson´s.
Jiřina
Jani, používáme kosmetiku Kiss My Face
Ještě je k tomu rozčesávací sprej.
A pak taky speciální kartáč L´Oreal - plochý, hodně široký, s přírodními štětinami.
Tak holky díky za rady,
teda na podprsenky?
to jsem neslyšela
ty já peru normálně v pračce s prádlem a v prášku na praní.No ale mohla jsem ho nechat pro našeho psa to je fakt
no ale co kdyby se osypal i on?teda ona
no už je v popelnici.ted budu malou mýt jen v čisté vodě a pak najedu na klasiku až se jí to zahojí.
![]()
BohunkaP píše:
Jani, používáme kosmetiku Kiss My Face
Ještě je k tomu rozčesávací sprej.
A pak taky speciální kartáč L´Oreal - plochý, hodně široký, s přírodními štětinami.
Díky ![]()
Přírodní hřebeny a kartáče používáme taky, já už léta. Dřevěný hřebínek od Avonu, mám 2, s úzkými a širokými zuby, potom kartáč DM s přírodními štětinami. Už si nedokážu představit česat se umělou hmotou. Mastí se mi po tom vlasy.
@Gina108 píše:
Proč by to byl šmejd, normálně ho na radu Konarovské používám na praní podprseneka občas s ním myju hlavu celé rodině a dobrý. Je to na trhu spoustu let a furt se drží, složení se mi zdá v pohodě. Nebude mít spíš malá alergii na heřmánek? To je taky možný.
anebo jí tam něco vadí, každopádně šmejd nešmejd, holt jí nedělá dobře, tak se vraťte k osvědčeným výrobkům.
Ty jo, tak to taky zkusim ten sampon na podprdy.
Da se to nalit i do pracky? ![]()
@jednažena píše:
Ty jo, tak to taky zkusim ten sampon na podprdy.Da se to nalit i do pracky?
To bych radši nezkoušela ![]()
@Gina108 No stejne sem ten Pufik nesehnala.Nebo sehnala, ale ne hermankovy.