Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak my měli něco podobného.Malá byla čistá a najednou se jí udělala vyrážka kolem pusy.Doktorka říkala,že je to tím jak si pořád strká ručičky do pusinky a slintá.Že má citlivou pokožku a ta takhle reaguje.Radila nám všechny možné mastičky i ty co píšeš ty,ale nic nezabíralo.Nakonec jsme došli na kožní a paní doktorka nám poradila mast lipobase.A ta byla super.Malé strašně pomohla. ![]()
já bych asi šla na kožní, my měli nějakou vyrážku v obličeji (byla způsobená bakterií která se ráda reaguje na hormonální změnu dítěte - asi to akné) a pomohla mast Fungicidyn, ale kdo ví co vy máte
To bude spíš od těch slin, malá to má taky, má věčně ruce v puse, nebo vrčí, prská, atd, takže slintá. Sebi je naopak čistej, ten taky tyhle vylomeniny nedělá ![]()
To nov. akné bývá spíš zkraje (já to nikdy u starších kojenců neviděla), když se začíná kojit, to měla Viktorka asi od třech do pěti týdnů …
Holky, díkas za rady. Co to je, fakt nevím. Zkusím ještě koupit to lipobase a fungicit a uvidím. Je před Vánoci a doktoři moc nefungují…Když to nezmizí do nového roku, tak zaběhnu na kožní.Krásné Vánoce!
Měli jsme to taky, nikdy nic a najednou kolem pusy pupíky a na tvářích fleky. Mastiček jsme vyskoušeli spostu, bepanthen, calcium, heřmánkovou, Holtovu, pak i antobiotikovou. Pak jsem si všimla, že to má i na nohách, ty fleky, a byl to ten exém. Museli jsme nasadit HA mléko, místo obyč. A postupně to zmizelo.
doporučuju konopnou kosmetiku (Cannaderm), konkrétně olejíček - vyléčí všemožné vyrážky, suchou kůži, opruzeniny. Používáme výhradně na všechno.
Můj syn měl v tomhle věku něco podobného. Mudra říkala že je to lišej (nebo lyšej?) a že to mám hlavně mastit třeba i jen čistou vazelínou. Měl to od podzimu snad 3 nebo 4 měsíce pak to samo zmizelo pak se to objevilo znovu najaře ale to už jen trošičku. Od té doby to neměl. (teď už mu je 6 let)
Novorozenecke akne uz asi ne, 5 mesicu uz neni novorozenec. Klukovi se delaj taky takovy suchy fleky a starsi ma na tvari pupinky uz dlouho, ale nejsou videt, jenom na omak. Ted mi vubec celej nejak „schne“, ruce nohy, ale nesvedi ho to ani to neni videt. Mazu konopnou masti.
Naší male se udělalo pár pupínků kolem očí. Doktorka nám doporučila omývání řepíkem ale vůbec to nepomohlo. potom nám napsala framykoin a ten taky nepomohl. Dnes už to má skoro po celém obličeji. Jiná doktorka jí napsala ophthalmo-Hydrocotison a to bylo ještě horší. Malá si to zanášela i do očí. tak nevím, jsem z toho nešťastná. Zítra jdeme na kožní tak uvidíme.
@CokeLady Ahoj poradim Jarishuv roztok, prodavaji to v lekarne, je to ciry roztok, nijak nezapacha, kamaradka mela taky miminko s pupinkama na obliceji, nekolikrat denne mu to mazala a krasne se to zahojilo. Nechava se to v lednici, ale kdyz to budes mazat, melo by to mit aspon pokojovou teplotu, takze to chce aspon pul hodky pred mazanim nalit treba do misticky a pak potirat tamponkem. Ja malymu taky potirala oblicej a ma krasnou plet
Muzes nalit trochu i do vanicky az ho budes koupat ![]()
Jinak bych rekla, ze bud to ma potnicky, ze mu je teplo, nebo nejakou alergii na prasek nebo tak.. ![]()
@CokeLady píše:
@Hanka79Moc Ti děkuju, vygooglovala jsem to a asi je to opravdu šikovná vodičkaDnes jdu do lékárny, takže ho hned vezmu. Ještě dotaz: Jak často potírat?
Nemas zac, snad to malemu pomuze, ale melo by, nepali to, nestipe a je to protizanetlivy
Ja jsem to malemu potirala, rano, odpoledne a vecer jsem mu dala do vanicky a i po koupani
a neni to drahy, ze zacatku jsem to kupovala v litrove lahvi za cca 100,– a pak malickou lahev, ta uz nevim kolik stala, akorat to musis do mesice spotrebovat, pak uz to nema ten spravny ucinek
nekdy to na potnicku nebo bedar pouziju i ja ![]()
Ahojky, malé je 5 měsíců a už cca 3 týdny má jakousi záhadnou vyrážku/pupínky na obličeji. Mazala jsem ambiderman, leniens, dokonce mi poradili i bepanthen. Všechno bez úspěchu, vyrážka je tam pořád. Malá vždycky měla krásný čistý obličej, teď vypadá dost děsně
Máte někdo podobnou zkušenost? Prosím o radu. Jinak plně kojím a už jsem opět zkusila vynechat všechno možné.Díky.