Kravské mléko - může uškodit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
325
27.12.10 19:45

kravské mléko - ráno večer...

Omlouvám se za další téma :D ale nedočetla jsem se to nikde v založených diskuzích 8-)
Malá mi ve 12 měsících přestala pít jakékoli UM Nutrilon, Sunar, Beba .. nic, vím, že potřebuje vápník tak jsem jí začala dávát kravské polotučné mléko na snídani - třeba kakao, na večer krupici nebo nutrilon kaši a nebo jen obyč mléko. Myslíte, že ji to může uškodit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7805
27.12.10 19:47

Já dávám malýmu kravské mléko zhruba od 17 měsíců.Dávám čerstvé polotučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
27.12.10 19:48

Pokud neni alergicka na laktozu,nevidim v tom zadny problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.12.10 19:52

Kakao je podle mě zbytečné, škoda dítěti cpát slaďárnu :nevim:

Já dávám od 14m bio plnotučné, do 2let by dítě mělo pít plnotučné. Pokud ti v součtu nevypije litr denně, nemá žádné těžkosti, průjem, krev ve stolici a tak, tak jí tím neublížíš. Ale určitě bych se snažila upřednostňovat kysané mléčné výrobky, jsou lehčeji stravitelné a nedávat moc tvaroh a vysokobílkovinové výrobky, kravské mléko má vyšší obsah bílkoviny cca o třetinu, tak abys nezatížila ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.12.10 19:55

Neuškodí..Ale to kakao je zbytečné ( z mého pohledu)..a mléko plnotučné.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
27.12.10 19:55

Jinak pěkně papká i jogorty, ale v tom roku na kontrole u dr. mi oznámila, že musí vypít mléka minimálně dva hrnky… že v těch jogurtecho toho tolik není, ale to ještě sem tam UM vypila a 2dny po kontrole to začala odmítat… kakao má jen občas… a jen trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
27.12.10 19:58

Náš malej pije kakao každý ráno,protože „jen“ mlíko do něj nenarvu :-? Štve mě to,ale co nadělám že?Jinak by mi mlíko nepil vůbec :nevim:
Určitě bych ale na kakao nezvykala.U nás to bylo tak,že jednoho dne začal mlíko odmítat a když to trvalo asi týden,tak jsem tam šoupla granko a pil mi to.Tak aspoň tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.12.10 20:00

Nevidím v tom problém, ale kakao bych nedávala, zbytečně sladké. Četla jsem, že by mléko mělo být polotučné.
Já dávám mléko svým dětem asi od 18.měsíců - ke kojení, kojila jsem dlouho. Buď krabicové polotučné nebo z mlékomatu - tam je čerstvé plnotučné, zahřívám a rychle zchlazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.12.10 20:04

Rozhodne PLNOtucne, protoze dite potrebuje mlecny tuk ke spravnemu vyvoji nervove soustavy. Jinak vek 12 mesicu je naprosto v pohode. S kakaem Te chapu, mela jsem doma stejny pripad a udelala bych cokoliv (a take jsem delala!), aby vypila aspon neco. Na 11 dni prestala pit proste vse. Horor, rvali jsme to do ni pod tlakem, pediatra uz nas hnala na kapacky do nemocnice, nakonec si to nase mlada dama rozmyslela a zacala pit, jako by se nic nedelo :roll: . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.12.10 20:08

Jano, plnotučné, i ostatní mléčné výrobky, odtučněním se zároveň přichází o vitamíny a minerály v mléku obsaženém

Jinak mi přijde divné, že by dítě mělo vypít dva hrnky mlíka denně, že v jiných mléčných výrobcích toho není tolik, to je hloupost, ne? Když se to vyrábí z mléka, je to vlastně zhuštěný obsah, proto má jogurt například bílkoviny víc a tvaroh nejvíc.
Denní mléčná dávka by měla být 0,5l mléka, nebo ekvivalent v jiných mléčných výrobcích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.12.10 20:10

Na radu dětské dávám polotučné, prý je důležitější aby to bylo mléko čerstvé a z Čech, ne nějaké polské nebo německé sra*ky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
27.12.10 20:12

Starsi kluk mliko nepije tak od 14-ti mesicu, ale zadny. Neco sem do nej dostala v kasi a nekdy vzal mliko s kakaem. Ja teda nevim, ale kdyz to proste nechce, tak to nechce. Neni to idealni, ale v nejhorsim pripade existujou doplnky stravy s vitaminama a mineralama. Kluk nastesi pije aspon jogurtovy piti, pribinaky, jogurty, syr. A jinak mliko jedine plnotucny, do 2 let urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.12.10 20:15

Naši kluci taky měli od roku a kousek kravské mléko. Odstavila jsem, a UM nechtěli.

Oni by vůbec nejradši pili jenom mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.12.10 20:15

Tak původ mlíka jsem nezkoumala, ale tak nějak doufám, že selské bio je v pořádku :nevim:
Každopádně třeba trvanlivého krabicáka bych nedala, jednou byl o složení trvanlivého mlékla nějaký pořad a od té doby to nepijem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.12.10 20:17
Gladys píše:
Jano, plnotučné, i ostatní mléčné výrobky, odtučněním se zároveň přichází o vitamíny a minerály v mléku obsaženémJinak mi přijde divné, že by dítě mělo vypít dva hrnky mlíka denně, že v jiných mléčných výrobcích toho není tolik, to je hloupost, ne? Když se to vyrábí z mléka, je to vlastně zhuštěný obsah, proto má jogurt například bílkoviny víc a tvaroh nejvíc.
Denní mléčná dávka by měla být 0,5l mléka, nebo ekvivalent v jiných mléčných výrobcích :nevim:

Gladys, já vím, ale fakt jsem četla polotučné, hlavně u oplácanějších dětí. V žádném případě ale ne odtučněné :nevim: No, nevadí. Děti stejně nejraději to z mlékomatu :mrgreen: Snažím se to podle doporučení zahřát a zchladit, ale upřímně, často se mi na to vrhnou dřív, než to stihnu udělat. Nikdy z toho zažívací problémy neměly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek