Kravské mléko - může uškodit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
27.12.10 20:20

Malá nemá žádné problémy - zatím. Je celou dobu zdravá, nebývala nemocná. Ani jednou vlastně za celou dobu mi neonemocněla.
Tak doufám, že ji to fakt neublíží.
Jinak dr. to řekla jako v tom smyslu, že je dobře, že jí jogurty atd, ale jako, že to určitě nestačí :nevim: že k tomu ještě minimálně ty 2 hrnky mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
27.12.10 20:28
Jana206 píše:
Nevidím v tom problém, ale kakao bych nedávala, zbytečně sladké. Četla jsem, že by mléko mělo být polotučné.
Já dávám mléko svým dětem asi od 18.měsíců - ke kojení, kojila jsem dlouho. Buď krabicové polotučné nebo z mlékomatu - tam je čerstvé plnotučné, zahřívám a rychle zchlazuju.

taky mi dr. říkala, že stačí polotučné, prý proč do dítěte cpát zbytečné tuky, pokud dobře prospívá a přibírá, tak není plnotučné nutné. A já si to teda myslím taky, takže dávám polotučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
27.12.10 20:38

No je pravda, ze u nas v rodine se nam vsem kroutej palce u nohou, kdyz mame vzit do pusy cokoli menetucnyho nedejboze light. Myslim, ze zrovna mlecnejch vyrobku nesnime tolik, aby sme z toho ztloustli. Vetsinu tuku pobere clovek z uplne jinejch jidel. Takze v ramci diety bych to na polotucny taky nevidela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.12.10 20:43

Jen jsem chtěla napsat, že děti tuk potřebují k rozvoji nervové soustavy, jak už tu bylo psáno výše. To samé potřebují i cholesterol, což je u dospělých pomalu strašák. Takže mléko plnotučné, nezbavované tuku, který v něm normálně je. To není tuk navíc. My tedy bohužel ve dvou letech musíme pořád UM HA, kravské neupravené zatím nesnese, po čase se začnou tvořit ložiska exému. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
27.12.10 21:18

Samik pije plnotucne mleko od 13.mesice kazde rano a vecer vzdycky tak kolem 200ml
Kakao jsem mu ani nezkousela davat,kdyz pije obyc,tak neni potreba doslazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.12.10 22:27

Myslím, že lepší než dávat ročnímu dítěti neupravený kravský mlíko, (tím upraveným myslím UM) je mu nedávat žádný, zvlášť pokud o něj nestojí…
A kompenzovat příjem vápníku kysanýma mléčnýma výrobkama a zeleninou (třeba brokolice).
Děti nejsou telátka.
Ani my dospělí. Já osobně teda mlíko fakt nemusím, připadá mi to naprosto zbytečná záležitost, která mi nechutná a zahleňuje mě. Takže proto bych ho ani necpala Vojtovi dříve než ve 3 letech, kdy se s ním pravděpodobně potká stejnak ve školce.
Pokud ho bude chtít někdy ochutnat, tak ho nechám, ale primárně mu ho kupovat nehchci. A když, tak jedině BIO selský, neodtučněný.
Zatím snad dlouho vydrží na Sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.12.10 22:29

Jinak ke hlavní otázce - ano, myslím si, že kravský mlíko může citlivým jedincům uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.12.10 06:10

Obrazek, děti sice nejsou telátka, ale ty firmy na umělou výživu musí působit na matky masivní „citovou“ reklamou, aby jim předražené UM kupovaly :mrgreen:

Ten názor jsem měla taky, ale když jsem získala víc informací, dost rychle jsem ho přehodnotila. Vyplatí se číst i jiný materiál než brožury k propagaci UM :-)

Nemyšleno zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
28.12.10 10:47

Dr. Honzik v poradne psal, ze KM se od roka muze. Poradna zde: http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
28.12.10 12:02

Vanesssko moc hezky je to napsano o mléku na www.emimino.cz/…ek-c-1-2708/

Příspěvek upraven 28.12.10 v 12:12

• Citovat
  • Upravit
1946
28.12.10 12:04
Gladys píše:
Tak původ mlíka jsem nezkoumala, ale tak nějak doufám, že selské bio je v pořádku :nevim:
Každopádně třeba trvanlivého krabicáka bych nedala, jednou byl o složení trvanlivého mlékla nějaký pořad a od té doby to nepijem :lol:

A kde se da tohle mleko koupit. Nejsem z velkeho mesta,ale zaukolovala bych brachu. Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
28.12.10 19:40

jana ale já brožurky k UM nečtu.
já čtu jeho složení.
a taky čtu spíš publikace dr. jonáše a podobný. to je o celostní medicíně. já s jeho filozofií celkem souhlasím, sice ne ve všem, mám svůj rozum, třeba maso konzumujeme mnohem častěji než on doporučuje, ale o kravském mlíku já teda nemám iluze.
svým složením je lidskému nejvíc podobné kobylí, ale to kde sehnat, že :mrgreen:
a kozí je sice pro člověka lepší než kravský, ale to mi zase smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
28.12.10 23:03

Taky si nemyslím že je třeba do ročního dítěte cpát kravské mléko. Není to nic zdravého či přínosného na to aby to muselo mít denně ve větším množství. Toho vápníku - (ještě k tomu v jaké formě a jak vstřebatelného) tam zas tak moc není.

Jako starší taky pije KM - od nějakých dvou let tedy. Má ho ráda, ale denně ho rozhodně nemá.
Mladší Kravské mléko nesnese, neumí ho strávit takže jí ho nedávám. Vápníku má dostatek i bez KM. (Víme je sledována kvůli jiným zdravotním problémům.)

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek