Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja nevim, ale mela jsem pocit, ze adoptovat mohou jen manzele, pletu se? V tom bych videla vetsi problem, ze ve trech rozvodech… mozna tak hlidaci teta v SOS vesnicce, nebo neco takoveho…
Urcite nekdo poradi,ale ja si myslim,ze u adopce je zaklad byt vdana ne,proste mit partnera?ale fakt nevimkazdopadne drzim palecky
![]()
Samotná bez muže adoptovat můžu,na to jsem se ptala na úřadě péče o dítě a bylo misoc.pracovnicí sděleno,že to nevadí,ale že u miminek dávaj párům přednost.Já bych chtěla už trošinku starší dítě,tak 2-3 roky.
Zažádat můžeš i jako samožadatelka. Ale jistě mají větší šanci si myslím úplné rodiny. Být tebou, nevím, kolik ti je let, bych zašla na příslušný magistrát a zeptala se sociální pracovnice. Odkud jsi? Kdyby jsi tedy zažádala, tak by se pak probíraly i tvé rozvody.. My máme adoptované děťátko, tak vím, že se s psycholožkou probírají i rodinné záležitosti.
Omlouvám se také za anonymitu, ale jde o choulostivou věc mé příbuzné.
Ahoj, moje příbuzná nedávno osvojila klučíka, kterému budou za pár dnů 2roky. Je též sama bez přítele/manžela a nebyl s tím žádný probém. Záleží asi na oblasti, „nabídce“ a „poptávce“. Biologická matka sice má nárok vídat svého syna a moje příbuzná nesmí styku bránit, ale jinak na něj má stejná práva a povinnosti jako adoptivní rodič. Takže si spíš myslím, že ti nabídnou osvojení ![]()
Tak to je super,lklidne si zazadej,za to nic nedas,akorat nevim jestli si muzes vybirat vek ditete?muzes?
Na relativně zdravé dítě máš bez partnera šanci pramalou, třebaže oficiálně adoptovat můžeš. Na ty tři rozvody by se někdo ptát mohl, asi by ti to nepřineslo plusové body z hlediska schopnosti udržení vztahu a stability prostředí, ale to že nemáš partnera je asi větší překážka.
Možná by ses mohla zamyslet nad pěstounskou péčí.
Já právě myslím, že je to tak, že se osvojiteli nemůžou stát druh z družkou - ale jen jeden z nich. V případě, že by byli manželé, jsou osvojiteli oba dva. Co se týká 3× neúspěšného manželství, myslím, že by to mohlo být do očí bijící, ale dokud to nezkusíš, nezjistíš. Myslím, že soud si může vyžádat zprávy o pověsti, lékařské zprávou, výpis z rejstříku trestů atd. osvojitele, takže zkoumat bude asi vše. Ale jak říkám, dokud to nezkusíš, nezjistíš. Držím palce ![]()
Teda, toi jsem fakt nevěděla, že dítě může adoptovat i samoživitelka. To je dobrý.
Zakladatelko - to víš, že je to bude zajímat. Ale seber odvahu a zkus se zajít zeptat. ![]()
Anonymní píše:
Samotná bez muže adoptovat můžu,na to jsem se ptala na úřadě péče o dítě a bylo misoc.pracovnicí sděleno,že to nevadí,ale že u miminek dávaj párům přednost.Já bych chtěla už trošinku starší dítě,tak 2-3 roky.
Tak jestli se informovala, tak zažádadej co nejdříve, jestli jseš rozhodnutá, protože možná budeš i déle čekat - dle tvých požadavků co se týče zdraví, etnika u dítěte. Taky podle toho, kolik je ti let.
Věk se dá vybrat, čím nižší napíšeš, tím víc se šance snižují, většina lidí chce malé miminko. Píše se třeba, že chceš dítě do půl roku věku, do roku věku nebo mimčo do roka se sourozencem do tří let a tak. Ochota vzít si dítě jiného etnika šance zvyšují.
jsem z Prahy a je mi skoro 35
Zapomněla jsem napsat,že už jsem jednou žádost podanou měla,to jsem byla rozvedená teprve
2×.Všechno jsem si vyřídila,oběhala,razítko od obvodního lékaře,razítko a zprávu od gynekologa,výpis z rejstříku tr.vyplnila žádost,byla se u mě v bytě podívat soc.prac.a doporučila mě.A taky jsem musela dávat papíry od rozvodů.Dělala jsem několik psychotestů a vše v pořádku,ale pak jsem kvůli pracocním závazkům bohužel nemohla dochodit všechny ty jejich povinný kurzy pro adoptivní rodiče-byla jsem jen 1× a oni mě vyřadily z evidence
Takže oni tam už tu mojí žádost mají evidovanou pod mým r.č.Dokonce mi i říkali,že bych díky tomu mohla dostat dítě dřív.Jinak mi říkala,že můžu adoptovat i sama a až bych měla manžela,tak by si dítě adoptoval,že se to tak dělá.
nepřemýšlela jsi o pěstounské péči? Je jednodušší a pak se z ní dá i adoptovat.
Ahoj holky,omlouvám se za anonym,ale snad pochopíte.
Budou na mě sociální pracovnice špatně koukat a posuzovat mě podle toho? 
Jsem sama bez přítele,mám vlastní byt a dobré zaměstnání-bohužel nemůžu mít děti a ráda bych se zeptala,zda mám šanci na adopci,když jsem 3× rozvedená?