Šance na početí dvojčat

Anonymní
4.5.23 17:01

Šance na početí dvojčat

Ahoj holky,
snažila jsem se něco málo pogooglit, ale moc moudra z toho nejsem.
Jde mi o dědičnou předurčenost, nebo jak to říct, ke dvojčatům.
Moje babička byla z dvojčat (ona ani její synové (můj otec a strýc) dvojčata neměli) a mého partnera matka je z dvojčat.

Pomůže nám to nějak? Nebo je to 00 nic?
Děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15153
4.5.23 17:18

Nic. Musel by být z dvojčat někdo v linii tvé matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.23 17:22
@karkarka píše:
Nic. Musel by být z dvojčat někdo v linii tvé matky.

Slyšela jsem, že se to dědí třeba ob generace. Že muž to může „přenášet“ a projevit se to až u ženy jiné generace.

• Citovat
  • Upravit
15153
4.5.23 17:28

Jak by to asi mohl přenášet muž??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.23 17:33
@karkarka píše:
Jak by to asi mohl přenášet muž??

Jednoduše. Každý má v sobě geny, které se neprojeví. Jen jsi jejich nositelem. Jako např. když se narodí černoušek bílým rodičům. Ani jeden z nich není černý a přesto v sobě jeden z nich měl černošské geny z minulosti své rodiny.

• Citovat
  • Upravit
68965
4.5.23 17:35

@karkarka třeba u jednovaječných dvojčat přenáší nějaký „gen, který způsobuje rozdělení vajíčka po oplodnění“ :) U těch dvojvaječných je jasno, jednovaječná jsou zatím dost neprobádaná…

Zakladatelko, nepočítala bych s tím. Normálně je pravděpodobnost nějakých 1:80 a i kdybys to zvýšila třeba na 1:40, tak na jedno-dvě-tři těhotenství je to stejně jenom o jedné velké náhodě. Ale jinak dvojvaječná se dědí jen a pouze po čistě ženské liii, prostě má ženská „sklon k dozrávání více vajíček“. Ten chlap asi mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15153
4.5.23 17:46
@ugluk píše:
@karkarka třeba u jednovaječných dvojčat přenáší nějaký „gen, který způsobuje rozdělení vajíčka po oplodnění“ :) U těch dvojvaječných je jasno, jednovaječná jsou zatím dost neprobádaná…Zakladatelko, nepočítala bych s tím. Normálně je pravděpodobnost nějakých 1:80 a i kdybys to zvýšila třeba na 1:40, tak na jedno-dvě-tři těhotenství je to stejně jenom o jedné velké náhodě. Ale jinak dvojvaječná se dědí jen a pouze po čistě ženské liii, prostě má ženská „sklon k dozrávání více vajíček“. Ten chlap asi mít nebude.

Jednovajecna dvojcata jsou anomálie, která se nijak neprenasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15153
4.5.23 17:48
@Anonymní píše:
Jednoduše. Každý má v sobě geny, které se neprojeví. Jen jsi jejich nositelem. Jako např. když se narodí černoušek bílým rodičům. Ani jeden z nich není černý a přesto v sobě jeden z nich měl černošské geny z minulosti své rodiny.

Ne, žádný předpoklad k dvojčatum nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
4.5.23 17:48

@karkarka což se taky pořádně neví, co to způsobuje… Každopádně jo, anomálie jsou a jsou velmi vzácná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
4.5.23 17:50

Šance je vždycky. Jak jinak mi vysvětlíte, že nyní čekám dvojvaječná dvojčata, jsem v 15. týdnu. A jediná dvojčata u nás v rodině - taťka + strejda. A moje sestřenice má kluky dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.23 18:01

Na tohle jsem v budoucnu velmi zvědavá. Manžel má sestry dvojčata. My spolu a ani jeho sestry dvojčata nemají. Takže si myslím, že to bude ob tu generaci. Buď naše děti nebo synovci, neteř budou mít dvojčata jednou. Jsem zvědavá, kdo vytáhne sirku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
4.5.23 18:04

Kdy už se to dědí, tak jen spo ženské linii, takže je úplně jedno, ze partnerova matka je z dvojcat, s tou nejsi příbuzná. Jestli chceš předvídat více, zajdi si párkrát na gyndu na folikumetrii a ta ti řekne, jestli mas pri ovulaci jedno nebo dve vajicka. Zdravi te máma 4letych jednovajecnych dvojcat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5983
4.5.23 18:15

Ta dědičnost se projevuje jen v linii žen.
Nechápu, jak to myslíš, že by to přenášel muž? Asi ještě googluj :oops:
Jinak je to spíše o štěstí a nemusí v tom hrát roli geny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
4.5.23 18:45

Každopádně, pokud jsi starší matka, máš vyšší pravděpodobnost, že budeš mít dvojvaječná dvojčata, i když k tomu třeba předpoklady nemáš. Nás tím vždycky strašil gynekolog a měl pravdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
4.5.23 19:21

Vzdycky jsem si myslela ze jednovajecna jsou chyba prii deleni a to se neprenasi. Dvojvajecna nekdy vznikaji tak ze zena pravidelne a casteji ovuluje vice vajicek najednou a to muze byt geneticky dano. Dnes je ale hodne dvojcat diky carum :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí