Sanitářka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
690
31.10.11 21:59

Já ho teda nehledala přes úřad práce, ale našla jsem si termíny na netu, lokalitu blízko bydliště, zavolala tam, přihlásila se, zaplatila 8 tisíc a za dva měsíce dostala certifikát v češtině i v AJ do států unie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.11 08:04
lenulik píše:
Já ho teda nehledala přes úřad práce, ale našla jsem si termíny na netu, lokalitu blízko bydliště, zavolala tam, přihlásila se, zaplatila 8 tisíc a za dva měsíce dostala certifikát v češtině i v AJ do států unie.

pro mě je to dost peněz, navíc já slyšela, že stojí 14 tisíc :-?

• Citovat
  • Upravit
12681
1.11.11 08:25

jsem zdravotní sestra, u nás má sanitářka 8000 čistýho, dělá vše co už tady bylo popsáno-pokud půjdeš někam na LDN tak každou noc odtáhneš jednoho mrtvýho-já by jsem tam dělat nedokázala, seklo by to semnou
rouška-nikdy pokud by pacient nebyl infekční by jsem ji nepoužila.představ si, že ty jsi ten pacient a poděláš se až na záda, přijde sanitářka a má rukavice a roušku a vypadá jakoby šla odklízet radioaktivní odpad-věř tomu, že by jsi se cítila hrozně a říkala si-bože chudák sanitářka já posraná a ona mě musí opucovat a dělá jí to zle jde v roušce aby to nečuchala-těm lidem to dojde a navíc v očích ti to uvidí,. že se jich štítíš
určitě by ti to jako pacientovi nebylo příjemný
no a vlastně jak už někdo zmiňoval přebalit to je pohoda, jsou mnohem horší věci a ty musíš vždy zachovat dekorum
jsou nemocnice kde ráno dostaneš troje rukavice a nazdar, navíc nemáš nárok v rámci šetření, takže se utírají zadky i bez rukavic a nebo si je umývají v umyvadle a opakovaně používají-na praxi jsem toho byla několikrát svědkem
já si vzát roušku tak mě zaprvý staniční sprdne na co proboha, za druhý, že to je vůči pacientovi blbý a zatřetí že se musí šetřit takže nazdar :cert:

no a starý lidi jsou většinou i dementní, takže se připrav na to, že po tobě hodí hrnek, křápnou tě berlou do hlavy,..... sanitáři hodně dělají i noční směny-takže to ti lidi blbnou nejvíc a utíkají z postele, přelízají postranice a honí tě po oddělení a vyhrožují a blázní, no je to blbinec
za mě nikdy by jsem to nedělala a škoda, že jsem jako tupec studovala roky a roky na diplomovanou sestru, protože dělám práci co sanitář a prachy nijaký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.11.11 08:25

Tak já jsem ošetřovatelka, dělám na LDNce. Teda teď ne, teď jsem na rodičáku, zpátky nastupuju v dubnu. Pokud bude teda naše nemocnice ještě existovat..... :mrgreen: :mrgreen: .
Všechno už jsi slyšela, víš zhruba o čem to je. Je to dřina neskutečná, taky se děsím, do čeho se to vlastně zase vracím :-( :-? .
Práce s lidmi mi nevadí, jsem docela otrlá. Jediná věc, která mi trošku zahýbala kdysi se žaludkem bylo asi slyšet stříhat chirurga kůži - když ostříhával dekubit. Ten zvuk byl příšerný :oops: :lol: .

Za pár šupů, 12-ti hodinové šichty, věčně v práci, doma málo, …
Kolik stojí ten kurz dneska, to fakt netuším,já ho měla v rámci rekvalifikace pro zaměstnavatele před 8-mi lety zadarmo. Teda podmíněný pro zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.11.11 08:29

Goldenka, jo jo, někteří pacienti byli hustí teda. Pamatuju, že jsme kdysi měli na odd. nas*aného děděčka (že ho tam syn šoupl) a ten po nás plival zelené kemry. Ale ty teda byly!!!! :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
Ale nejintenzivnější zážitek byl, že jsem to pak musela já vyčistit ze zdi, kam se taky strefoval. Všichni se poblili.....Supíííííííííííí, už se nemůžu dočkat, až nastoupím zpátky..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
1.11.11 08:39

jojo tak to chodí a nebo se ti schválně podělají uprostřed pokoje a to několikrát každý den a jen se tomu smějí-bože jak jednou my dopadneme, než se stát bláznem tak radši zavčasu umřít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.11.11 08:49

Neboj, jestli se bude zvedat hranice odchodu do důchodu, tak se toho ani nedožijem. Ta dřina nás složí dřív :mrgreen: .
Nějak si ale fakt nedokážu představit, že ještě v 64-ti letech budu dělat tuto práci - tahat skoro vrstevníky z postele dolů, abych je mohla vykoupat převlíknout jim postel, pomáhat s rehabilitací,..... :think: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
1.11.11 10:01

Nejmenovaný DD, paní cca 68 let, zhoršení soběstačnosti, proto přeložena na horní patro blíž k sesterně. X krát se stalo, že schválně nestihla dojet na wc, takže posraná byla ona, podlaha pokoje, záchodová mísa plus rádius kam to kolem sebe stihla rozpatlat rukama. V půl osmý ráno, kdy je největší šrumec. Sestrám nebo těm, které to šly uklízet se smála a že prý to je trest za to, že jí přeložili na jiné patro a pokoj. Tak já jen doufám, že se tohohle věku nedožiju a půjdu z práce do rakve a nebo dožiju ale bude mi to normálně myslet, dopadnout takhle opravdu nechci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.11 13:04

zakladatelka

Zítra zajdu na pracák, poptám se na všechny možné kurzy a uvidím. Jinak, co se týče těch starých dementních lidí, je to hrozné, předevčírem nám umřel soused- 85 let a ranila ho mrtvička, jeden den ještě fungoval, druhý den ho našli - tomu říkám milosrdná smrt.

• Citovat
  • Upravit
3234
1.11.11 15:20

šamotka, píšeš že jsi pracovala na interně, můžeš mi prosím popsat jak tam probíhá ranní směna, co všechno se tam dělá a tak? Za měsíc mě tam čeká praxe, tak ať jsem trošku připravená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
1.11.11 16:16
Michaela23 píše: šamotka, píšeš že jsi pracovala na interně, můžeš mi prosím popsat jak tam probíhá ranní směna, co všechno se tam dělá a tak? Za měsíc mě tam čeká praxe, tak ať jsem trošku připravená :mrgreen:

Večer má manža fotbal, tak se rozepíšu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
1.11.11 16:17

ok,díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymni 01
1.11.11 21:06

kurz

ahoj,ja jsem sanitarka a na tu praci si neztezuju,neni to prochazka rajem,ale ktera prace je,ze.Delame 12 tky a pro me fajn,mam vice volna,plat 12 az 13 tisic cistyho :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7277
1.11.11 21:35

Michaelo, ber to s rezervou, napíšu jak to děláme my na ženách. Pod náma na mužích mají třrochu jiný systém a to nemluvím o jiných nemocnicích.

Na směně jsme 2 sestry, oška a staniční, když je krize, je ještě jedna sestra, ale to je výjimečně. Kapacitu máme 32 lůžek.
Ráno si dáme kafe či čaj a předáme si službu. :lol: Začíná to hezky, co??? Potom jde jedna sestra s lékárnou a rozdává léky, staniční si na sesterně dává dokupy vyšetření a co je potřeba na ten den. Ostatní jsou obstarat pacienty - koupání, stlaní, výměna špinavého prádla, dopomoc při hygieně,…prostě jedna jde od předu, jedna od zadu a prochází každý pokoj, co je potřeba. Pokud je někdo na mytí, tak k němu se jde nejdřív. Když má staniční svou práci hotovou, pomáhá při ranních hygienách. V 7 hodin odjíždějí první pac. na vyšetření, tak ti se kdyžtak taky obstarávají první. Práci si rozebereme při předávání služby. Dále se rozváží čaje na pokoje. Pak je snídaně. Svolají se pacienti do jídelny, jedna obejde pac. na pokoji a nachystá je k jídlu - doprovod ke stolu na pokoji, posazení, nachystání stolku k posteli,… Jede se se snídaní, jdou se krmit pacienti. Po snídani se otírají povrchy, jede se od prvního pokoje a zkontroluje se, zda je vše ok před vizitou - dolít pití, přebalit, sklidit věci po snídani,…
Potom se čeká na vizitu a plní se ordinace, průběžně se kontrolují pac. - přebalování, vynášení mís, pitný režim, pac. na vyšetření, konzilia, převazy, polohování,…prostě co je potřeba, je toho hodně. Oběd je stejný jako snídaně, před obědem se jde opět s léky, odpolko jsou někdy ještě ordinace od lékařů, plníme si naše ordinace, napsat hlášení, doplnění čajů, doplnění prádla, desinfekce,… Samozřejmě pokračuje oš. péče o pacienaty. Před večeří opět léky, vše nachystat na jídlo, nakrmit,… to je pořád dokola.
Kromě toho jsou příjmy, propuštění, překlady, řešení akutních stavů, monitoring funkcí,…
Takže tak nějak asi u nás. Určo jsem na něco zapomněla, ale v kostce to u nás chodí takto. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
2.11.11 10:15

Šílený, dvě sestry na 32 lidí, jak to chodí na nočních? Kolik sester slouží noce ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat