Sanitářka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jo a ještě člověk v tom shonu musí mít výborného pamatováka, aby na něco důležitého nezapomněl. Někdy je to opradu šrumec a musíš se rozhodnout, který úkol je důležitější vykonat jako první…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šamotko, do čeho se budeš vracet sem snad ani nemůžu napsat, já jsem byla mimo zdravotnictví přes šest let a v lednu se vracím znovu ke svému oboru.
Ta registrace, to je neštěstí .. ![]()
- Citovat
- Upravit
Joj, omlouvám se za více vložených příspěvků, nějak mi to tu blbne a už to nejde smazat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpovědi. Jinak nevím, proč jsem upozorňována, že když nemám vztah k lidem, tak ať to nedělám. Kdybych neměla vztah k lidem, tak bych neměla spoustu odpracovaných hodin v dobrovolnické činnosti. Jinak, co se týče těch roušek- já si myslím, že čistit znečištěného člověka od stolice určitě není nikomu příjemné, tudíž jsem myslela, že je lepší vůči pacientovi mít roušku, než se prostě třeba nevědomky zašklebit. Ale je to laický pohled, já vlastně mám s nemocnicema zkušenost jen jako rodička.
- Citovat
- Upravit
Jak tady píšou všechny,je to práce náročná.Já to dělám skoro 15let.Záda zničený,na staré lidi už skoro alergie a vyhořelá jsem byla už nejmíň 2krát.Skoro celou dobu jsem pracovala na LDN a teď jsem teda na mateřské.Nevím co budu dělat,ale nejspíš už se tam nevrátím.Se třema dětma a na směny by to stejně nejspíš nešlo.Takže já nedoporučuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Děkuji všem za odpovědi. Jinak nevím, proč jsem upozorňována, že když nemám vztah k lidem, tak ať to nedělám. Kdybych neměla vztah k lidem, tak bych neměla spoustu odpracovaných hodin v dobrovolnické činnosti. Jinak, co se týče těch roušek- já si myslím, že čistit znečištěného člověka od stolice určitě není nikomu příjemné, tudíž jsem myslela, že je lepší vůči pacientovi mít roušku, než se prostě třeba nevědomky zašklebit. Ale je to laický pohled, já vlastně mám s nemocnicema zkušenost jen jako rodička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Promiň, ale do úvodního příspěvku jsi to nepsala a znělo to tak, že tu práci chceš dělat jen pro tu jistotu, že tě zaměstnají. Jestli k takové práci máš vztah, tak jedině dobře, tohle opravdu každý dělat nemůže (např. já
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baslerinda píše: Šamotko, do čeho se budeš vracet sem snad ani nemůžu napsat, já jsem byla mimo zdravotnictví přes šest let a v lednu se vracím znovu ke svému oboru.
Ta registrace, to je neštěstí ..
Já dělala na lůžkové interně, už jsem se byla hlásit (taky musím v lednu nastoupit), ale mají plno. U nás v nemocnici je vůbec plno. Zavřeli tu blízko jednu nemocnici. V nemocnici ale rozšiřují NRP - následná rehabilitační péče, tak tam by mě vzali. Ale brnkla jsem o místo na neurologii do klinických výzkumů, tak čekám, jestli mě vezmou. Jinak volám staniční na NRP a domlouvám si nástup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, při střední (zdrávce) jsem si přivydělávala jako sanitářka v domově důchodců. Každopádně na tu práci se zvyknout dá, nicméně není pro každého. Chodila jsem hrozně orvaná a záda bolely. Příjem jsem měla za 8 hod/denně od po do pá 7500,–..ale je to údaj z roku 2006.
Co se týká lidí, tak je to stejné jako všude - někteří byli milionový a u některých měl člověk problém být na pokoji déle jak pět minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud uvažuješ o kurzu a máš k tomu vztah, tak bych ti radila Kurz pracovníka v sociálních službách. Dnes ho vyžadují téměř všude a má široké uplatnění. Od osobní asistence po terénní služby, kde si klienta " vybereš " a navážeš s ním vztah. Nejedná se o přímou obslužnou péči u lůžka, kde se musíš postarat o všechny. Při osobní asistenci " dostaneš " svoje klienty, které střídáš dle jejich požadavků a potřeb.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak jsem si nespojila ty anonymy, měla jsem za to, že tam píše víc lidí. Jinak dělat dobrovolníka je samozřejmě plus. V každém případě, nevím co jsi přesně dělala a kolik času s lidmi jako dobrovolník trávila. Ty co jsem potkávala já toho moc neudělali, zato měli plnou hubu keců, co by jsme měli dělat my. Ale je hooodně velký rozdíl mezi dobrovolníkem a sanitářem (ošetřovatelem). trávit 1× týdně hodinu povídáním na zahradě nebo čtením a trávit 50hodin týdně péčí o několik desítek ležících dementních klientů. neber to prosím zle, to jen aby sis tu práci nemalovala moc růžově.
V každém případě, jestli do toho půjdeš, tak jen dobře. každý hodný, spolehlivý a pracovitý člověk je ve zdravotnictví vítán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K té roušce malá poznámka. Já je nesnáším a to ani ve smradu. Protože ten smrad se ti pod ní stejně dostane a ještě si z roušky dýcháš takový teplý vzduch .. no mě z toho bylo vždycky hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lenulik píše:
Pokud uvažuješ o kurzu a máš k tomu vztah, tak bych ti radila Kurz pracovníka v sociálních službách. Dnes ho vyžadují téměř všude a má široké uplatnění. Od osobní asistence po terénní služby, kde si klienta " vybereš " a navážeš s ním vztah. Nejedná se o přímou obslužnou péči u lůžka, kde se musíš postarat o všechny. Při osobní asistenci " dostaneš " svoje klienty, které střídáš dle jejich požadavků a potřeb.
Gina108 píše:Šla bych pracovat do charity, tam ale bohužel neberou, nezaměstnanost je veliká.Anonymní píše:Promiň, ale do úvodního příspěvku jsi to nepsala a znělo to tak, že tu práci chceš dělat jen pro tu jistotu, že tě zaměstnají. Jestli k takové práci máš vztah, tak jedině dobře, tohle opravdu každý dělat nemůže (např. já
Děkuji všem za odpovědi. Jinak nevím, proč jsem upozorňována, že když nemám vztah k lidem, tak ať to nedělám. Kdybych neměla vztah k lidem, tak bych neměla spoustu odpracovaných hodin v dobrovolnické činnosti. Jinak, co se týče těch roušek- já si myslím, že čistit znečištěného člověka od stolice určitě není nikomu příjemné, tudíž jsem myslela, že je lepší vůči pacientovi mít roušku, než se prostě třeba nevědomky zašklebit. Ale je to laický pohled, já vlastně mám s nemocnicema zkušenost jen jako rodička.).
lenulik píše:
Kurz pracovníka v soc.službách jsem chtěla na úp už před lety,ale řekli mi, že už ho dělají pouze těm, kdo mají přislíbené jisté místo a bohužel jsem tenhle příslib nikde nesehnala.
- Citovat
- Upravit
To mně překvapuje, já si ho dělala před dvěma lety a naopak mi ze školy dali hned plno adres uplatnění. Dělala jsem si ho při Dívčí katolické škole v Praze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šamotka píše:Maddlen píše:Jéé, na červi jsem odborník já. Jediná ze směny jsem byla ochotná je paní z nohy vyndat.
Ale kdeže…Teda můj chlap ne… neměl roušku ani když jim přivezli chlapa, co mu z uhnilé nohy lezli červi. Omlouvám se za nechutnosti.
Já taky
,ale tahala jsem je z „účesu“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit