Sanitářka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
U nás na LDNce taky po dvou, taky na 30 lidí a víc. Většinou ale 2 sestry, ošetřovatelky ne, ty prý je potřeba na práci ve dne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ale teď si vzpomínám dokonce i na dobu, kdy se tak šetřilo, že byly 2 odd. LDNky nad sebou a noční sloužila na každém patře jedna sestra!! + jedna oška s nima, která lítala po obou odd. na noční toalety.
Takže na obou odd. po 30-ti lidech, takže jsem si třeba kolikrát musela střihnout za noční 60 lidí přebalit, + ostatní práce, co je k tomu třeba. Desinfekce mís, bažantů atd. se taky dělávalo na nočních, výroba materiálu, no fakt ani ty noční nebyl med.
Ale jak to funguje v tom špitále dneska moc netuším, páč jsem 6.rokem doma. Ale už mi to končí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sanitářka
i když už je tady dotaz delší dobu,tak napíšu.pracuji jako sanitářka na interně ,předtím jsem dělala v domově důchodců,ale protože studuji dálkově zdrav. asistenta,tak mě nemocnice lákala víc.svojí práci mám ráda a dělám jí opravdu s radostí.baví mě starat se o nemocný a nějaký pacient znečištěný stolicí a zvratkama mě opravdu nerozháže.pokud bych si chtěla vzít roušku,tak jí mám kdykoliv k dispozici,ale zatím jsem jí nepotřebovala.práce je to náročná a hodně špatně placená.mám tak 11 tisíc čistého.se sestrama si pomůžeme ,jak to jde.řekla bych,že nejhorší je když máme úmrtí.někdy i víc za směnu a to mě občas fakt sebere.jak tady někdo psal…k týhle práci musíš mít pozitivní vztah a musí tě opravdu bavit.jinak ty komentáře o utírání prdelí…myslím,že každý bude jednou rád,že mu tu prdel někdo utře.
- Citovat
- Upravit
Já pracovala jako pečovatelka v domově pro seniory. V podstatě práce je to podobná.
je to opravdu pro otrlé povahy, a nebo pro povahy milosrdné (lepší výraz mě nenapadl). Není to jenom o tom přebalování, mytí a podobně. Musíš mít nervy na klienty, někdy vše opakovat 10× a pak to stejně nepochopí. taky tě může překvapit agresivita z jejich strany, fyzické a slovní napadení. byl to sice domov pro seniory, ale klienti byli většinou závislé jen na naší pomoci. nástupní plat byl 9600kč(rok 2009), když byl lepší měsíc, brala jsem 12 tisíc čistého. jo a to ještě nemluvím o šichtách. pravidlem bylo, že jsme měli cca osmnáct 12 hodinových směn v měsíci( v tom 2 noční, kdy jsme na vše byli sami). fakt to bylo o nervy. mě to nejdřív docela bavilo, ale pak mě začaly štvát ty šichty a chování nadřízených.
- Citovat
- Upravit
zakladatelka
Holky, děkuji za postřehy, nakonec ta práce nevyšla, ale rozhodla jsem se, že si udělám nějaký kurz, abych to stihla ještě během mateřské, však on se neztratí. Díky.
- Citovat
- Upravit
To co pises je pekna blbost, ja delam v nemocnici a na nasem oddeleni jsem jeste nevidela zadnou sestru prebalovat natoz umyvat pacienta. To je vydycky prace spodiny_sanitarky nebo osetrovatelky. Takze dost mylne info. Dopln si vzdelani. nebo mas stesti.Ale jinak souhlas s tim, ze je to narocne-takze dopúorucuji dodelat zdravku a delat sestru u papiru.
- Citovat
- Upravit
hapo no vsude to tak asi nefunguje jako u vas.Ja delam na chire a normalne i my sestry myjeme a prebalujeme pacienty. U nas delaji osetrovatelky jen na ranni smeny, takze odpoledne a o nocni si to stejne vse musime delat samy. A rano, jelikoz je narvany odd. a polovina lidi lezaci, tak jak je tam jen jedna osetrovatelka, my ji chodime pomahat. Vzdelani nevzdelani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hapo, nevím kde děláš. Ale já dělám v důchoďáku a je to úplně normální. Když je málo pečovatelů nebo mají moc práce nebo jsem poblíž a taky samozřejmě v noci, tak prostě pomůžu a toho člověka přebalím. Jako sedět u papírů umí každý, ale holt je potřeba dělat i nějakou reálnou práci kolem pacientů/klientů a ne jen psát, co bych dělala, kdybych něco dělala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hapo píše:
To co pises je pekna blbost, ja delam v nemocnici a na nasem oddeleni jsem jeste nevidela zadnou sestru prebalovat natoz umyvat pacienta. To je vydycky prace spodiny_sanitarky nebo osetrovatelky. Takze dost mylne info. Dopln si vzdelani. nebo mas stesti.Ale jinak souhlas s tim, ze je to narocne-takze dopúorucuji dodelat zdravku a delat sestru u papiru.
ty si máš doplnit vzdělání. Na všech odděleních, co jsem zatím byla jsme jako zdravotní sestry ať už Bc nebo Dis mladé staré, přebalovaly a umývaly pacienty. Teď pracuji na LDN, je to zatím nejtěžší oddělení, kde jsem kdy pracovala. Samozřejmě, že jedna ze sester jde na léky a ordinace a druhá jde se sanitářkama umývat a přebalovat těch 30 pacientů.. Dlouhodobě tuhle práci dělat nezvládnu, pokud chci makat do 68 let.. To bych si utrhla záda už před čtyřicítkou..
A práci sanitářky, která oddře tohle všechno za naprostou almužnu, to bych dělala s velikým sebezapřením.
- Citovat
- Upravit
@poto1 píše:
ty si máš doplnit vzdělání. Na všech odděleních, co jsem zatím byla jsme jako zdravotní sestry ať už Bc nebo Dis mladé staré, přebalovaly a umývaly pacienty. Teď pracuji na LDN, je to zatím nejtěžší oddělení, kde jsem kdy pracovala. Samozřejmě, že jedna ze sester jde na léky a ordinace a druhá jde se sanitářkama umývat a přebalovat těch 30 pacientů.. Dlouhodobě tuhle práci dělat nezvládnu, pokud chci makat do 68 let.. To bych si utrhla záda už před čtyřicítkou..A práci sanitářky, která oddře tohle všechno za naprostou almužnu, to bych dělala s velikým sebezapřením.
- Citovat
- Upravit
Je tu nějaká sanitářka? Chci zeptat jaký máte směny od kolika do kolika? Jestli děláte ranní-odpolední-noční nebo jen 12ky denní a noční? A jak jste spokojený v této práci? Anonym z důvodů že přemýšlim o této práci a nechci aby to zatim známý věděli,když to nemam nic jistý
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je tu nějaká sanitářka? Chci zeptat jaký máte směny od kolika do kolika? Jestli děláte ranní-odpolední-noční nebo jen 12ky denní a noční? A jak jste spokojený v této práci? Anonym z důvodů že přemýšlim o této práci a nechci aby to zatim známý věděli,když to nemam nic jistý
Záleží kde, každá nemocnice, každé oddělení to má jinak. Ve fn jsem dělala jenom 12tky, denní i noční. Pak sem šla do soukromého sektoru, lépe placené a dělala jsem jenom ranní 8 (vyšli mi vstříc protože mám malé dítě), kolegyně dělali taky 12tky denní, noční, nebo sme se střídali na ranní a odpolední. Je to hodně o domluvě mezi kolegy a s nadřízeným. Jinak mě tahle práce bavila, po mateřské se budu zase vracet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Záleží kde, každá nemocnice, každé oddělení to má jinak. Ve fn jsem dělala jenom 12tky, denní i noční. Pak sem šla do soukromého sektoru, lépe placené a dělala jsem jenom ranní 8 (vyšli mi vstříc protože mám malé dítě), kolegyně dělali taky 12tky denní, noční, nebo sme se střídali na ranní a odpolední. Je to hodně o domluvě mezi kolegy a s nadřízeným. Jinak mě tahle práce bavila, po mateřské se budu zase vracet.
Díky za odpověď.Mně šlo o to co se dělává spíš častěji jestli ty dvanáctky nebo tři směny ale chápu že všude je to jinak.Nebo někde se prý dělá krátký a dlouhý týden,ale nevim co konkrétně si pod tim představit.Já tu práci znam jen z Domova důchodců,mam kurz pečovatelka ale chtěla bych spíš do nemocnice,ale nevim jestli na to stačí kurz pečovatelky,nebo jestli musim mít sanitářský.Ale práce je to zajímavá.Můžu se zeptat na jakym si dělala oddělení?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za odpověď.Mně šlo o to co se dělává spíš častěji jestli ty dvanáctky nebo tři směny ale chápu že všude je to jinak.Nebo někde se prý dělá krátký a dlouhý týden,ale nevim co konkrétně si pod tim představit.Já tu práci znam jen z Domova důchodců,mam kurz pečovatelka ale chtěla bych spíš do nemocnice,ale nevim jestli na to stačí kurz pečovatelky,nebo jestli musim mít sanitářský.Ale práce je to zajímavá.Můžu se zeptat na jakym si dělala oddělení?
Já dělala v nemocnici na ldn, žádný kurz sem neměla, jsem vyučená kadeřnice nic víc nemam, pak sem šla taky do domova důchodců. U nás v nemocnici byli směny dost nepravidelné, Sanitářky dělaly většinou ty 12tky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit