Sanitářka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Maddlen píše:
Ale kdeže…Teda můj chlap ne… neměl roušku ani když jim přivezli chlapa, co mu z uhnilé nohy lezli červi. Omlouvám se za nechutnosti.
Jéé, na červi jsem odborník já. Jediná ze směny jsem byla ochotná je paní z nohy vyndat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne jak uz tu nekdo psal,takovou praci,umývani pacientu,mrtvych,vynasení mís a bazantu,to neni jen prace sanitarky a osetrovatelky,to delaji i zdravotni sestry,bakalarky…aspon u nas to tak je.
Tak samozrejmosti je pouzivani rukavic,ty jsou k dispozici kdykoliv,ale rouska?No tak u nas pokud by ji nekdo nutne potreboval,tak ji taky muze pouzivat,ale me osobne to teda prijde dost blbe.
Pokud vis,ze by ti ta prace vadila,zapach,tahani tezkych lidi,videt treba otevrene rany…tak byt tebou do toho nejdu.Na druhou stranu,da se na to i zvyknout,ale to musis zvazit sama.
Kolik ma sanitarka nebo oska penez,to ti nereknu,jsem uz 2 roky na matersky,tak nemam prehled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak cervy mi nevadej,ale jen ty kterýma se leci rany
jine cervy bych asi nedala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:13 čistého
![]()
Bože, na co jsem tak dlouho studovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šamotka píše:Anonymní píše:13 čistého![]()
![]()
No takhle mi to říkala. Ale třeba mamka kamarádky byla sestra, teď už je v důchodu a ta měla 16 čistého, tak nevím, jestli se to liší od nemocnic ![]()
- Citovat
- Upravit
šamotka píše:Anonymní píše:13 čistého![]()
![]()
To je výsměch co? Já taky dnes a denně žasnu, kam se zdravotnnictví dostalo, hlavně se registruj, studuj a pak tahej ležáky … ![]()
- Citovat
- Upravit
Baslerinda píše:šamotka píše:To je výsměch co? Já taky dnes a denně žasnu, kam se zdravotnnictví dostalo, hlavně se registruj, studuj a pak tahej ležáky …Anonymní píše:13 čistého![]()
![]()
Asi tak nějak. Zapisovat do papírů každý prd. Pod všechno podpis. Nedej bože porušit práva pacienta. Práva sestra nikoho nezajímají.
Je to hnus, jsem 5 let doma a děsím se, do čeho se budu vracet. Pevně věřím, že seženu něco na jednu směnu.
A o registraci mi ani nemluv. Prachy to stojí, času to sežere a co s kojícíma dětma nikdo neřeší.
Ale nedělej to za ty prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková asi blbá otázka- mají ty sestřičky u přebalování roušky?
na většině oddělení jsou volně k dispozici a je na každém jestli si je vezme. já je nosila skoro vždycky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
platově se to liší podle místa, kde pracuješ, teda spíš města. Praha 13tis.čistého, Brno 10 a Vsetín 8tis. Odhaduji to, ale moc se mílit nebudu. A náplň práce se asi taky bude lišit, v nemocnici to nejspíš bude jiné a v důchoďáku taky.
Jinak práce sanitářky je náročná nejen psychicky, ale i fyzicky. celý den budeš někoho zvedat, podpírat, tlačit, tahat a stále chodit a chodit. Následuje krmení, převlíkání postelí, úklid, koupání, asistence při převazech, asistence při péči o zemřelého, vynášení mís a bažantů atd. Je to práce těžká a hnusná. A tohle všechno dělají i vystudované vysokoškolsky vzdělané sestry. Já to jako sestra dělala denně a to přebalení klienta je ve finále to nejmenší. Roušky se používají jen tehdy, když řádí nějaká vysoce nakažlivá infekce, jinak je to vůči klientovi dost hloupé. Vypadá to jako by ses ho štítila.
A pokud nemáš vztah k lidem a dělala bys to jen proto, že musíš, tak to radši nedělej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
platově se to liší podle místa, kde pracuješ, teda spíš města. Praha 13tis.čistého, Brno 10 a Vsetín 8tis. Odhaduji to, ale moc se mílit nebudu. A náplň práce se asi taky bude lišit, v nemocnici to nejspíš bude jiné a v důchoďáku taky.
Jinak práce sanitářky je náročná nejen psychicky, ale i fyzicky. celý den budeš někoho zvedat, podpírat, tlačit, tahat a stále chodit a chodit. Následuje krmení, převlíkání postelí, úklid, koupání, asistence při převazech, asistence při péči o zemřelého, vynášení mís a bažantů atd. Je to práce těžká a hnusná. A tohle všechno dělají i vystudované vysokoškolsky vzdělané sestry. Já to jako sestra dělala denně a to přebalení klienta je ve finále to nejmenší. Roušky se používají jen tehdy, když řádí nějaká vysoce nakažlivá infekce, jinak je to vůči klientovi dost hloupé. Vypadá to jako by ses ho štítila.
A pokud nemáš vztah k lidem a dělala bys to jen proto, že musíš, tak to radši nedělej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něž jsem šla studovat VŠ, tak jsem po gymplu rok pracovala jako sanitárka na chirurgii. Opravdu k takovému zaměstnání musí mít člověk povahu. Pro mě to bylo ze začátku úplně něco nového, je to práce náročná, ale zajímavá. Asi je to oddělení od oddělení jiné. Já pracovala na směny, so i neděle…I tak jsem byla rozhodnuta (v případě, že by mě nepřijali na VŠ) si dálkově dodělat druhou střední a to zdravku…
Práce zahrnuje převlíkání postelí, pacientů, doprovod pacientů na různá vyšetření, třídění prádla, desinfekce chirurgických nástrojů, chystání jídla, krmení pacientů, přebalování a umývaní pacientů, jednoduché převazy, pomoc sestřičkám…Když někdo zemře, tak i manipulace se zemřelým. Stalo se u nás „jen“ jednou a tuto událost má pschika moc nezvládala. Jiné tomu bude asi na LDN a jiné na kožním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baslerinda píše:šamotka píše:To je výsměch co? Já taky dnes a denně žasnu, kam se zdravotnnictví dostalo, hlavně se registruj, studuj a pak tahej ležáky …Anonymní píše:13 čistého![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šamotka píše:Baslerinda píše:šamotka píše:To je výsměch co? Já taky dnes a denně žasnu, kam se zdravotnnictví dostalo, hlavně se registruj, studuj a pak tahej ležáky …Anonymní píše:13 čistého![]()
![]()
Bože, na co jsem tak dlouho studovala.Asi tak nějak. Zapisovat do papírů každý prd. Pod všechno podpis. Nedej bože porušit práva pacienta. Práva sestra nikoho nezajímají.
Ale nedělej to za ty prachy.
Je to hnus, jsem 5 let doma a děsím se, do čeho se budu vracet. Pevně věřím, že seženu něco na jednu směnu.
A o registraci mi ani nemluv. Prachy to stojí, času to sežere a co s kojícíma dětma nikdo neřeší.
Já se taky děsím, že se tam budu muset po rodičovské vrátit. A co jsem tak slyšela, je tam šílená nouze o sestry, každá maká za dva až tři lidi, kteří tam nejsou. Příplatky šly dolů. A celkově ta úroveň taky klesla. Pořád doufám v zázrak, ale mám obavu, že se nebude konat a já si to tam vyžeru do dna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
13 čistého