Sanitářka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.10.11 19:53

Sanitářka

Jelikož mi během mateřské skončila smlouva na dobu utčitou, nemám se kam vrátit. Tak bych si chtěla během mateřské udělat na úp nějaký kurz a známá mi poradila, ať zkusím sanitářku, že v nemocnici berou. ALE- je to těžká práce a nevím, jestli to zvládnu(nemyslím fyzicky,ale psychicky přebalování apod.)Proto se chci zeptat, jestli tu někdo tuhle práci vykonává, jak to zvládá, jestli se dá na to zvyknout, jak moc je to náročné. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9022
31.10.11 19:59

ještě to zvaž - je to opravdu hodně těžká práce, pro ženu bych dokonce řekla, že dost nevhodná - umývání pacientů, polohování, zvedání, krmení … patří k tomu i starost o mrtvé … a placené je to taky bídně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.11 20:01

To spíš ne sanitářský kurz, ale ošetřovatelský a je to dost náročná práce a málo placená…

• Citovat
  • Upravit
2892
31.10.11 20:01

Ahoj,na to nemusíš být ošetřovatelka,aby si musela mýt zadky a přabalovat,to dělají(bohužel)hlavně zdravotní sestry,jelikož právě pomocné síly na tuto práci prostě v nemocnicích nejsou a to chtějí pro sestry vyšší vzdělání,asi aby ty zadky utíraly lépe.Prostě na tvou otázku ti tady odpoví každá zdravotní sestra.Na to si musíš zvyknout,nejdřív se ti zvedá žaludek,ale pak to bereš jako každodenní rutinu.A fyzicky to je také náročné,někdy se prostě setkáš se silnými ležáky a převrátit,přebalit a povléci postel jim prostě musíš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.11 20:02
cell píše:
ještě to zvaž - je to opravdu hodně těžká práce, pro ženu bych dokonce řekla, že dost nevhodná - umývání pacientů, polohování, zvedání, krmení … patří k tomu i starost o mrtvé … a placené je to taky bídně :-(

Já mám info, že u nás sanitářky berou 13 tisíc. Mám to od sestřičky.

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
31.10.11 20:03

Vykašli se na sanitářku, já bych to nešla dělat ani omylem, to raději hledej práci o měsíc nebo dva déle, než se vrhnout na nějaký kurz a pak v nemocnici za pár šupů utírat pr..le, tahat ležící pacienty, koupat je … směny od nevidim do nevidim, časem problémy se zádama od věčného tahání a polohování pacientů, no rozmysli si to, dělat sanitářku, to není o co stát.

• Citovat
  • Upravit
9022
31.10.11 20:04
Anonymní píše:
cell píše:
ještě to zvaž - je to opravdu hodně těžká práce, pro ženu bych dokonce řekla, že dost nevhodná - umývání pacientů, polohování, zvedání, krmení … patří k tomu i starost o mrtvé … a placené je to taky bídně :-(
Já mám info, že u nás sanitářky berou 13 tisíc. Mám to od sestřičky.

tak to je tak 10 čistého a to teda není nic moc vzhledem k objemu práce a její tíži :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.11 20:04
Gábííí píše:
Ahoj,na to nemusíš být ošetřovatelka,aby si musela mýt zadky a přabalovat,to dělají(bohužel)hlavně zdravotní sestry,jelikož právě pomocné síly na tuto práci prostě v nemocnicích nejsou a to chtějí pro sestry vyšší vzdělání,asi aby ty zadky utíraly lépe.Prostě na tvou otázku ti tady odpoví každá zdravotní sestra.Na to si musíš zvyknout,nejdřív se ti zvedá žaludek,ale pak to bereš jako každodenní rutinu.A fyzicky to je také náročné,někdy se prostě setkáš se silnými ležáky a převrátit,přebalit a povléci postel jim prostě musíš :roll:

Taková asi blbá otázka- mají ty sestřičky u přebalování roušky?

• Citovat
  • Upravit
23847
31.10.11 20:05

Jestli na to nemáš psychicky, tak si najdi jiný kurz. To nemá cenu, když to někdo dělá s odporem nebo sebezapřením, bylo by to hrozné pro tebe i pro ty pacoše. Navíc ta práce je zde mizerně placená. Moje sestřenice to dělala, ale je to takový altruistický typ, ona se tím realizuje, teď už ovšem dělá v Anglii osobní asistentku pro postižený asi tak za desetinásobek toho, co má tady sanitářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.10.11 20:06

Dělá to můj manžel. Práce je to velice náročná, budeš dělat vlastně to „nejhorší“, když to tak blbě řeknu. Sice píšeš, že nevíš, jestli to zvládneš spíš psychicky, ale ona ta fyzická stránka je taky důležitá, natahuješ se s lidmi - záda (nejen) dostanou zabrat. Psychicky - můj manžel dělá sanitáře asi 7 let - taky se rekvalifikoval a takové lehké příznaky syndromu vyhoření už měl/má - záleží, jak se zrovna v práci daří. J8 myslím, pokud k tomu nemáš vyloženě VZTAH, pokud nejsi osoba, která ráda pečuje o většinou staré a nemohoucí lidi (ne vždy vděčné a ne vždy slušné), tak to hodně zvaž. Na druhou stranu taková sanitářka na dětském je třeba fajn… Záleží, kam by ses dostala (na jaké oddělení), člověk si bohužel vybrat nemůže.

Příspěvek upraven 31.10.11 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.10.11 20:08
Anonymní píše:
Gábííí píše:
Ahoj,na to nemusíš být ošetřovatelka,aby si musela mýt zadky a přabalovat,to dělají(bohužel)hlavně zdravotní sestry,jelikož právě pomocné síly na tuto práci prostě v nemocnicích nejsou a to chtějí pro sestry vyšší vzdělání,asi aby ty zadky utíraly lépe.Prostě na tvou otázku ti tady odpoví každá zdravotní sestra.Na to si musíš zvyknout,nejdřív se ti zvedá žaludek,ale pak to bereš jako každodenní rutinu.A fyzicky to je také náročné,někdy se prostě setkáš se silnými ležáky a převrátit,přebalit a povléci postel jim prostě musíš :roll:

Ale kdeže… :-) Teda můj chlap ne… neměl roušku ani když jim přivezli chlapa, co mu z uhnilé nohy lezli červi. Omlouvám se za nechutnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.11 20:12
Maddlen píše:
Anonymní píše:
Gábííí píše:
Ale kdeže… :-) Teda můj chlap ne… neměl roušku ani když jim přivezli chlapa, co mu z uhnilé nohy lezli červi. Omlouvám se za nechutnosti.

Mám vztah k sociální práci, dělala jsem dobrovolníka v domově důchodců, ale jen jsem chodila dělat společnost. Taktéž jsem dělala dobrovolníka u bezdomovců. Ale nikdy jsem ještě neviděla třeba znečištěného dospělého člověka, nevím, jak moc to se mnou mávne. Na tu roušku se ptám z toho důvodu, že kdyby se mi fakt navalovalo, tak to ten pacient nemusí vědět, že jo, jemu určitě taky není příjemné, že si nedokáže ani zajít na WC :-? . Beru to tak, že nikdo nevíme, jak jednou dopadnem.

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
31.10.11 20:12
Maddlen píše:
Anonymní píše:
Gábííí píše:

Protože se šetří, tak není na roušky, rukavice se fasují na příděl apod., jsme v ČR …

• Citovat
  • Upravit
7277
31.10.11 20:17

Já jsem zdravotní sestra, dělala jsem na interně, takže ošetřovatelské péče hodně a mytí pacientů, přebalování apod je náš denní chléb. Máme na oddělení sanitářku i ošetřovatelku. Pomáháme si navzájem, podle toho, kolik my sestra máme své práce. Já sama mám vyhřezlou ploténku, takže se na tahání lidí můžu víš co. Vždy mi někdo pomůže, teda pokud nejde o život. Ono třeba u ležáků je práce ve dvou skoro nezbytná.
Souhlasím s holkama, že tato práce se nedá dělat, protože musíš něco dělat, ale musí k ní mít člověk vztah. Neodrazuju, protože někdo to dělat musí, ale není to žádný med.
A co se peněz týče. Když se po mateřské vrátím do nemocnice, budu ráda, když přinesu 13 čistého, to je rito, co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.10.11 20:18
Baslerinda píše:
Maddlen píše:
Anonymní píše:
Gábííí píše:
Protože se šetří, tak není na roušky, rukavice se fasují na příděl apod., jsme v ČR …
Tak nějak. Kolikrát mi přišel domů s rukama úplně žlutýma od dezinfekce, že pomýval sádrovnu a rukavice neměl - že je má jen na práci s lidma a biologickým materiálem. :-)
Anonymní píše:
Maddlen píše:
Anonymní píše:
Gábííí píše:
Mám vztah k sociální práci, dělala jsem dobrovolníka v domově důchodců, ale jen jsem chodila dělat společnost. Taktéž jsem dělala dobrovolníka u bezdomovců. Ale nikdy jsem ještě neviděla třeba znečištěného dospělého člověka, nevím, jak moc to se mnou mávne. Na tu roušku se ptám z toho důvodu, že kdyby se mi fakt navalovalo, tak to ten pacient nemusí vědět, že jo, jemu určitě taky není příjemné, že si nedokáže ani zajít na WC :-? . Beru to tak, že nikdo nevíme, jak jednou dopadnem.

Já myslím, že zezačátku to mává asi s každým… je asi málo vyloženě otrlých povah… Manžel teď stojí nade mnou a říká, že člověk to musí brát jako přirozenou potřebu člověka, pak se to dá zvládnout. Prý teda. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat