Sanitářka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
672
26.12.18 14:38
@Kriss Tina píše:
Já dělala v nemocnici na ldn, žádný kurz sem neměla, jsem vyučená kadeřnice nic víc nemam, pak sem šla taky do domova důchodců. U nás v nemocnici byli směny dost nepravidelné, Sanitářky dělaly většinou ty 12tky.

Aha ,tak moc díky za info..tak jsem zvědavá jak to budu mít tady u nás.V ldn to ale asi už musí být hodně těžký.Mně by zajímala chirurgie,interna nebo nějaký takový oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
26.12.18 14:43

@Risanka jo ldn je asi jedno z nejtěžších jak na fyzičku tak na psychiku, ale třeba v tom domově důchodců byla pracovní náplň hodně podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.18 14:51
@Anonymní píše:
Je tu nějaká sanitářka? Chci zeptat jaký máte směny od kolika do kolika? Jestli děláte ranní-odpolední-noční nebo jen 12ky denní a noční? A jak jste spokojený v této práci? Anonym z důvodů že přemýšlim o této práci a nechci aby to zatim známý věděli,když to nemam nic jistý

Sice už se neplánuji vrátit, ale dělala jsem na interně ve fn v Praze. Dělali jsme s kolegou jeden týden já osmičky s on dvanáctky, druhý týden naopak. Dělala jsem pouze denní, ještě jsem neměla kurz a na noční bylo třeba doplnit kurz.
Spokojená jsem nebyla. Práce to byla sice pro mě hezká, ráda pomáhám lidem, ale vadil mi nemočniční kolektiv a jak se u nás sestry chovaly k pacientům. Měli jsme každý týden příjem z ldn a nikdy jsem snad nikoho neviděla v horším stavu, a to jsme se shodli s kamarádkou sestrou i z jiné části republiky.
Za ten měsíc jsme měli 3 úmrtí, ale prý je to na interně taková normálka.
Znovu už bych sanitáře dělat nešla, nebo ne na internu. Ten poměr mezi prací a penězi je hroznej.

Anonym nebo smazat, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
672
26.12.18 15:07
@Kriss Tina píše:
@Risanka jo ldn je asi jedno z nejtěžších jak na fyzičku tak na psychiku, ale třeba v tom domově důchodců byla pracovní náplň hodně podobná.

Tak to tě obdivuju že si dala to nejtěší.Mně ta práce v DD taky bavila ale uvítala bych věkově směs lidí než všechny jen starý takže proto asi pro mě lepší ta nemocnice.Jo anonymko těch kolektivů se docela taky obávam.V DD jsem zažila pár semetrik a nebylo to příjemný s někym takovym sloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
26.12.18 15:15

Já měla všude super kolektiv, do DD sem nastoupila ve 25 a byla sem tam na směně jedna z nejstarších :D i šéfová je super. Na noční sem nepotřebovala žádný kurz, nikde. Ale musela sem se nejdřív pořádně zaručit, protože noční sme sloužili buď 2 sanitářky nebo sanitářka a sestra a to už si pak člověk musí umět poradit když se něco děje. Zrovna na té ldn byli úmrtí taky na děním pořádku, tak už prostě půlka lidí přišla umřít, když to řeknu blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.12.18 15:21

I na sebetěžším oddělení se dá ta práce zvládnout, pokud je fajn kolektiv. Já mám sice zdrávku, jsem zdrav. asistent, ale jsem po zkušenostech mimo obor. Praxi jsem měla na všech oddělení, na LDN jsem se hlásila dobrovolně, byl tam skvělý tým sester a sanitářek, pochopily, jsou si na sobě navzájem obě profese závislé a chovaly se i skvěle k pacientům. Bylo mi tam dobře, hodně jsem se tam naučila, protože i mě braly mezi sebe a mohla jsem si zkusit všechno. Na druhé straně na interně to byl horor, jak kolektiv mezi sebou, tak k pacientům. Sanitáři tam byli dva chlapi, totálně vyhořelí, k pacientům se chovali neurvale, někdy vyloženě sprostě, občas jim některý při přendavání spadl a ještě mu vynadali… Pak jsem nějaký čas dělala v DD jako pečovatelka a opět špatná zkušenost, kolektiv rozdědelený na dvě skupiny, který se navzájem nesnášely, péče o klienty dobrá, též chování k nim, ale bylo nás málo a bylo to za cenu děsných přesčasů a příšerné pracovní době za směšnou mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat