Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Elenloth Ta zodpovědnost, jak kdo s informacemi naloží je na každém z nás. To je jak s některými éčky. Někdo takové informace považuje za zbytečné, poplašné a strčí hlavu do písku. Někoho to ani nezajímá, protože nad vším mávne rukou. A někdo se takovým věcem vyhýbá, aby těch škodlivých věcí měl ve svém prostoru, co nejmíň.
Mě stačí, že je to pod povolenými limity. Prostě ta hrozba tu je a když má člověk zodpovědnost za malé dítě, tak bych to nehodila, jen tak za hlavu. Nikomu svůj úhel pohledu nevnucuju. ![]()
@Katy 7 Ano, máš pravdu, že je to na každém z nás. Problém ovšem je v těch informacích samotných, v jejich kvalitě, souvislostech a někdy bohužel i samotné pravdivosti. To je to, co mě štve. A bohužel má málokdo dnes dostatečné znalosti a schopnosti, aby se v tom vyznal. Dnes se na nás valí informací spousta třeba jen o tom Savu můžeš na internetu najít vše od toho, že to je utajený všelék na různé choroby, který nám zatajuje farmaceutická loby, až po to, že je to rakovinotvorný sajrajt, od kterého bychom se měli držet dál. A je velice obtížné zjistit, kde je pravda. Každý má právo dělat rozhodnutí sám za sebe, ale měl by se rozhodovat na základě pravdivých, úplných a nezkreslených informací. A to je bohužel dnes spíš utopie.
@Elenloth To máš pravdu. Jenže to by člověk musel dělat v pokusných laboratořích, kde se tyhle věci testují přímo na myších, aby měl nezkreslené informace. A kdo má peníze, tak leccos dokáže otočit ve svůj prospěch, i když to lidem škodí. Žijeme holt v době jedové, ze které se přirozenost vytrácí.
Takže já se snažím chemii omezit na minimum a všechny děti jsou zdravé, jako řípy. Mají nejmenší absenci ze třídy, jsou bez alergií, ekzémů apod.
@Katy 7 Je dobře, že jsou děti zdravé. Jen tak dál. ![]()
Neodpustím si ale malé rýpnutí. Chemii nemůžeš omezit na minimum. Všechno kolem nás je chemie. ![]()
(samozřejmě vím, jak jsi to myslela, jen vedu svůj malý soukromý boj proti užívání slova chemie jako ekvivalentu všeho umělého a škodlivého, začíná to dělat paseku v hlavách lidí a přenáší se to i na děti)
@Elenloth píše:
@Katy 7 Je dobře, že jsou děti zdravé. Jen tak dál.
Neodpustím si ale malé rýpnutí. Chemii nemůžeš omezit na minimum. Všechno kolem nás je chemie.
(samozřejmě vím, jak jsi to myslela, jen vedu svůj malý soukromý boj proti užívání slova chemie jako ekvivalentu všeho umělého a škodlivého, začíná to dělat paseku v hlavách lidí a přenáší se to i na děti)
To beru.
Samozřejmě chápu, jak jsi to myslela a máš pravdu. Jen ještě nikdo nevymyslel nic trefného a úderného, jak shrnout tyhle umělé výtvory člověka do jednoho slova, aby to nebylo zavádějící.
Nezlob se na mě, ale to je kravina. Jsme se Slovenskem jediná země, kde se Savo vyrábí, protože je to český výrobek, nebo teda byl, než to koupil Unilever. Chlornan sodný a hydroxid sodný jsou povolené látky běžně ve světě. Co jsem tak zběžně projela internet, tak je v současnosti obava, že látky vzniklé reakcí chlornanu s parfémy a tenzidy v čisticích prostředcích mohou být rakovinotvorné. Každopádně podle tvrdých dat o koncentracích jsou nejvyšší odhady hluboko pod povolenými limity. Jestli je reklama na omývání hraček nevím, ale pokud tu hračku následně opláchneš a nebudeš je tím Savem desinfikovat každý den, tak žádné nebezpečí nehrozí.