Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@stajusinka píše: Více
U nás je to nárazově. V našem Kaufu uz tolik kontrol nemáme, ale jak nakupujeme jinde, tak většinou nám to spustí kontrolu. Každopádně i s kontrolou me to vždy přijde rychlejší a lepší nez klasická pokladna.
A nestane se ti, ze něco odmazavas? To spouští kontroly nám.
U nás v Tescu jsou taky kontroly častější, dřív to u mě bylo i několik měsíců nic.
Zatím jsem tam nikdy neměla chybu, problém, naštěstí to jde celkem rychle, prodavačka přiběhne, pár věcí zkontroluje a pokračuju.
Stále to je lepší než čekat u klasické pokladny, věci vyndávat z vozíku na pás a pak zase v rychlosti zpátky…
Je to dané náhodně, nehledej v tom nějaký komplot. Jednu dobu se mi to stalo několikrát za sebou, když jsem chodila denně nakupovat a měla jsem třeba tři položky za stovku.
U nás to ale není drama. Přijde, pípne náhodně tři nebo pět položek (to tam má určené taky od toho systému) a hotovo. Jen jednou se stalo, že to chtělo celý nákup a naštěstí nebyl obří. Za mě je to ale taková úspora času, že mi to za to stojí.
Paradoxně mě Globus nekontroluje kdyz mám nakup za 2-3 tisíce, ale kdyz mam par položek, prověřuji mě jako vykradače banky
jednou mi museli pípnout vsechno, protože jsme mela jen 4 položky a obi chtěli 5 ![]()
Tak si to rovnou objednej rozvozem ne. Ale kdyz mas každý 3 nákup zdržení hodinu, tak se ti celkově vyplatí chodit na normální pokladnu.
Ten nákup za 5 tis taky asi nemáš hotový za 10 minut, tak už tě nějaký zdržení na pokladně nezabije. Se mi vždycky líbí jak si lidi hodinu v klídku nakupují a pak jsou strašně otrávení kdyz maji strávit 5 minut ve frontě na pokladně.
A vyskladat na naskládat znovu nákup, no huuuuza. Aspon se zadarmo protáhneš.
@JancaS84 píše: Více
Na normální pokladnu bych byl ochotný jít jen v případě, kdy by tam byly opět dělené odkládací plochy, jako bývaly běžné za socíku. Kdy si v klidu kontroluješ, co ti markuje a potom si to beze spěchu naskládáš, zatímco do další odkládací plochy pípá prodavačka další nákup. Odmítám s nimi hrát ten závod, jestli stihnu chytat a dávat do košíku věci alespoň stejným tempem, jakým je ona pípá, aniž bych měl možnost vidět, jaké u toho skáčou ceny. Zrovna Kaufland to dotáhl k dokonalosti odkládací plochou, kam se při troše úsilí vejde akorát tak bochník chleba.
Scan and Go nepoužívám. Chodím nejraději na samoobslužné pokladny. A ještě ani jednou za život mě nikdo nezastavil na kontrolu. Možná je to tím, že chodím nakupovat často a beru věci v malém množství. Jen tolik, kolik budu potřebovat na den nebo dva. Mám to zboží radši čerstvější. Ne aby týden čekalo v lednici. Tak asi nečekají, že budu krást, když nemám ani deset položek… Já osobně bych se na to Scan and Go vyprdla, kdyby to mělo znamenat, že mě každou třetí návštěvu budou zdlouhavě lustrovat. To pak ztrácí smysl, protože hlavní benefit - úspora času - je v tahu…
@andiedvorakova píše: Více
Tam jde spíš o to, že vidíš skutečnou cenu zboží hned u regálu a ne až u kasy, nemusíš věci u kasy znovu vyndavat z košíku, nesnaží se nervozní důchodci popohnat pípací prodavačku najížděním na tvoje paty a dokáže to i šetřit peníze, když na scaneru už v průběhu nákupu vidíš, kolik už teď ten nákup stojí - jestli není lepší už raději zamířit ke kase ![]()
Začala jsem s ním nakupovat nedávno. Mám za sebou asi 10 nákupů a zatím žádná kontrola. Hodnota zboží je vždy 1000,– - 2500,–.