Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Patrně je pozvou do laser centra a rozdělej na tři poloviny s tím, že která většina z té polovina zastřelí ty ostatní, má pět bodů za týmovku a ty oběti se pak oddělí na 12-17 minut na lávku na potok a budou samostatní. Zranění a spadlí v potoce budou ta třetí polovina, která bude patřit mezi aktivní. Dobré je mít ale už z MŠ certifikát samostatnosti I.stupně …
@zlata barva tvl to jako fakt?
co to je za pakárnu? Certifikáty že školky? Co z těch dětí chcete mít? Malý robokopy?
@7.straka píše:
@zlata barva tvl to jako fakt?co to je za pakárnu? Certifikáty že školky? Co z těch dětí chcete mít? Malý robokopy?
Konkurence na trhu práce je nesmlouvavá a kdo začne v 7 letech s brekem se setká nad výsledkem. Dobré je mít od 4 let doma práce se žebřinami a sociální diplon v 8 letech udělá v budoucím CV divy. Tvě dítě ho ještě nemá ?
@Alavi píše:
Ahoj,
chceme zkusit přihlásit dítě na soukromou školu, kde při zápisu děti procházejí několika stanovišti. Většinou si umíme představit, co je u kterého čeká, ale jak probíhá posuzování samostatné a týmové práce? Máte s tím někdo zkušenosti? Budu vděčná za všechny informace a zkušenosti (i když nechci dítě cíleně připravovat), chci jen vědět, do čeho asi půjde… Díky!
Moje představa - několik dětí, které jsou u zápisu dostanou společný úkol k řešení. A v té skupince se může (a nemusí) ukázat, jak kdo pracuje. Snaží se pracovat sám? Snaží se zapojit k ostatním? Navrhuje řešení? Může (a nemusí) to ukázat, jak si povede v kolektivu.
@zlata barva píše:
Konkurence na trhu práce je nesmlouvavá a kdo začne v 7 letech s brekem se setká nad výsledkem. Dobré je mít od 4 let doma práce se žebřinami a sociální diplon v 8 letech udělá v budoucím CV divy. Tvě dítě ho ještě nemá ?
To je vtip, doufám ![]()
Moje dítě nic z toho skutečně nemá. Chodí do hudebního kroužku ve školce a do tanečního ve studiu tance a pohybu. Jo ale má diplom za nejkrásnější masku princezny, což jí IMHO bude v CV stejně užitečné.
@7.straka je to jen pokus o to byt vtipný
stačí se podívat jak reaguje v jiných diskuzich
@7.straka píše:
To je vtip, doufám
Moje dítě nic z toho skutečně nemá. Chodí do hudebního kroužku ve školce a do tanečního ve studiu tance a pohybu. Jo ale má diplom za nejkrásnější masku princezny, což jí IMHO bude v CV stejně užitečné.
Doufejme, rozhodně zsku holku trochu rozpohybovat ať není při basketu pod košem úplně paf a zapracuje na dvojtaktu.
Diplom OK, ale certifikovaná škola s pořádným školným udělá s dítětem zázraky.
Proč jste tak strašně zlé?
Zakladatelko, rozdělí je do skupinek a skupinka dostane společný úkol. Učitelé je budou pozorovat, jak k řešení přistipují. Může to být úplně cokoliv, třeba jakých 5 věcí zachrání z lodi při stroskotání na pustém ostrově, řešení složitější logické hádanky, atd. Důležité je, aby tvé dítě se při řešení problému chovalo k ostatním slušně, pustilo je ke slovu, ale zvládlo se prosadit. Ideální je, když slušně, věcně a logicky argumentuje. Blbé, když za celou dobu nic neřekne.
@Alavi můžou to být úkoly pro skupinky dětí, kde budou děti plnit nějaké úkoly, něco řešit, přesně jak píše @Kakachna . Nebo to můžou být i různé hry. Přítomní učitelé sledují, jak se děti chovají, jestli si navzájem pomáhají, jestli se někdo prosazuje (a taky jak, jestli zdravě nebo na úkor ostatních), jestli je někdo agresivní, kdo má originální nápady…
A také úkoly pro děti jednotlivě, nejspíš i trochu náročnější, nebo s nějakým chytákem, háčkem, s něčím, s čím si budou muset poradit.
Moje dcera na takovém zápisu strávila celé dopoledne a přišla nadšená, že to byla skvělá zábava. ![]()
@Kakachna píše:
Proč jste tak strašně zlé?
Ne, nikdo není zlý. To jen @zlata barva je děsně vtipná!
![]()
@Tichošlápek píše:
@7.straka je to jen pokus o to byt vtipnýstačí se podívat jak reaguje v jiných diskuzich
Možná i pokus být hloupý, protože nevím, jak někdo může cokoli rozdělit na tři poloviny… ![]()
Děkuji za konkrétní informace těm, které můj vážně míněný dotaz vzaly také vážně. Ironické příspěvky mi připadají hloupé, doufám, že se jejich autorky dočkají podobných odpovědí na své dotazy.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.