Schůzka na ÚP

Anonymní
4.4.24 12:18

Schůzka na ÚP

Ahoj. Prosím o názor.
Dnes jsem měla být na ÚP, ale schůzku jsem nestihla. Syn měl ráno nehodu, blbě upadl a musela jsem s ním akutně k zubaři, máme ho odsud trochu dál a v tom shonu… krvácel mu zub, kívá se mu, strašně brečel a než jsme tam dojeli, než proběhlo vyšetření atd… jsem zapomněla informovat ÚP a potom už měli po otev. době… no prostě na prdlajz.
Co teď? Mám poprosit svou doktorku o omluvenku a vše ji vysvětlit (je moc milá) nebo jim to prostě takhle říct a doufat? Fakt nevím. Nikdy jsem se s tímhle nesetkala. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76666
4.4.24 12:25
@Anonymní píše: Více

ty nemáš mobil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
4.4.24 12:29

Určitě budeš potřebovat doklad. Alespoň zprávu z ošetření, kde je jasné datum a čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.24 12:31

@stinga Mám, ale fakt jsem na to nemyslela kdyz jsem mela doma urvane dite s krvavou pusou a volala zubari jestli tam muzu prijet. Napakovala jsem ho rychle do auta a ridila jsem. Tam jsme ani necekali, ihned syna vysetrili a kdyz uz jsem cas mela tak uz meli zavreno.
Vim, ze je to blby a proto se ptám. Nechapu tyhle idiotsky, rejpavy komentar. :roll:

• Citovat
  • Upravit
116065
4.4.24 12:34

Proč omluvenku od svy doktorky? Asi ti bude stačit od toho zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76666
4.4.24 12:41

prostě je to od tebe výmluva, v celém tom procesu bys určitě našla minutu na to napsat sms nebo na úřad zavolat, a že by na ÚP ve čtvrtek zavírali v 11 určitě není pravda, i když nemají hodiny pro veřejnost, jsou tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
4.4.24 12:57

Určitě máš kontakt na někoho, kdo tě má na starosti. Zavolej, když to nevedou, tak napiš mail a dohodni se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
4.4.24 12:58
@stinga píše: Více

Minutu? Já jsem na úřad práce volala několikrát a vždy jsem minimálně dvacet minut čekala, než to někdo zvedl. To není žádná sranda se dovolat na úp, alespoň v Brně teda :roll:.

• Citovat
  • Upravit
76666
4.4.24 13:41
@Kolicek95 píše: Více

sms, mail

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
4.4.24 13:43

Nevim proc jsem dala anonym…

To jsem samozřejmě napsala email a omluvila se… ale co s tou omluvenkou, jak má vypadat atd… :think: jestli stačí od zubare na jmeno syna nebo musí být na moje jméno :nevim:
Hlavne jsem si zadnou nevzala, byla jsem rozrusena, takze se tam bud musim vratit nebo pozadat svou doktorku a vse ji vysvetlit. Myslim ze takova situace se snad uz nikdy opakovat nemuze.
Ja jsem stastna ze mu zub zustal, to posledni na co jsem myslela bylo volat ihned na pracak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.4.24 13:50

Tvoje doktorka s tím nemá nic společného, nechápu proč by ti měla psát nějakou omluvenku. Jedině nechat si u zubaře potvrdit, že jsi tam byla na neodkladném vyšetření s dítětem. Ale doktor fakt není od toho aby vypisoval omluvenky na úřad práce. Ale samozřejmě s tím pacienti chodí, že zapomněli na schůzku na úřadě a já mám napsat omluvenku. Já jako lékař mohu napsat „neschopenku“ v případě, že je dotyčný nemocný, nebo potvrzení že byl u mě ošetřen. Ani jedno se tě netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
4.4.24 18:40
@Lucka1111 píše: Více

Tak lékař může přece normálně potvrdit propustku, ta by měla stačit i na úřadu práce. Pacient vůbec nemusí říkat, že to je na úřad práce. Dělám to tak běžně (já tedy pro zaměstnavatele). Normálně požádám a lékař mi ji vystaví. Někdy dokonce i zpětně, když zapomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.4.24 19:11

Tak ale přece nebude lékař vystavovat propustku za den kdy tam vůbec nebyla. Byla u zubaře s dítětem, ne u praktické lékařky, ale od ní chce tu omluvenku. A navíc na úřadě práce jim většinou nestačí jen nějaký papír, mají formuláře - na pracovní neschopnost a na návštěvu u lékaře, kterou potvrzuje že tam dotyčný byl. Píše se tam datum a čas návštěvy. A i se stává že nám z úřadu volají zda tam pacient fakt byl. Propustky do práce taky potvrzuji jen na den kdy tam dotyčný byl. Nikdy na prázdný formulář ( i když i s takovou žádostí jsem se setkala, lidi si chtějí ušetřit dovolenou tak mají tu drzost říct si o propustku s razítkem bez data) A nedávno přišla pro předoperační vyšetření paní i s manželem někdy ve dvě odpoledne a chtěli oba propustku. Ten den jsme měli do šesti, takže tam jsem tedy propustku nevydala, šla jen vyzvednout papíry, které byly připravené., mohla přijít po práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
4.4.24 19:46
@Lucka1111 píše: Více

Tu propustku by ji měl vystavit ten zubař, samozřejmě. Mě se stalo párkrát, že jsem zapomněla a druhý den volala, jestli mi ji vystaví a neměl nikdo problém, jen jsem si tam zašla, nebo když to bylo daleko, dokonce byli ochotni zaslat i poštou, emailem. Samozřejmě s datem a všemi náležitostmi.

Netuším, co chtějí na ÚP, ale šlo o akutní případ a snad by mohli být shovívaví. Je to o lidech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
4.4.24 23:09

Nerozumím některým diskutujícím. To jí snad závidíte že jí to takhle nešťastně dopadlo nebo co?
Zadavatelko, popros klidně praktickou lékařku ať ti napíše na ten den omluvenku. Řekni třeba že jsi měla virózu a chtějí potvrzení. Normální lidský lékař s tím nebude mít problém a příště, taková situace se nejspíš už nestane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová