Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte…
zajimalo by me par veci…klidne me ukamenujte za hloupy otazky, ale holt jsem zvedava zenska, tak chci vedet, co cekat ![]()
Kolik si vycucnou zkumavecek krve? Na ultz jenom prcka premeri nebo se bude dit jeste neco jineho? Ultz jeste vnitrni nebo uz pres brisko? A za jak dlouho jsou tak obvykle vysledky?
Ahoj,
na každém pracovišti to dělají trošku jinak. Pokud se pamatuju, tak mi vzali 1 zkumavku krve. Za 14 dnů na to jsem šla na UTZ, byl jen přes břicho. Pak vzali ty hodnoty (UTZ + výsledky krve), vložili do počítače a ten jim hned vyplivl výsledek ![]()
Martina
Tak já byla v Brně v Prenatalu. 1 zkumavka krve, utz přes břicho(přeměří šíjové projasnění a nosní kůstku a celkovou velikost, ukázal nám, kde co mimčo má a na chvíli pustil srdíčko nahlas). Výsledky utz hned, krev mi volali odpoledne a poslali na mail a mojí gyndr. poštou.
Brumlo, já byla v Olomouci ve fakultce na doporučení lékařky, neplatila jsem nic, byla jsem 12+5 a udělali mi ultrazvuk a při ultrazvuku na lehátku mi sestra odebrala zkumavku krve. Výsledky byly odpoledne a to takovou formou, že dr. říkal, že pokud bude vše o.k. , tak se neozvou, a když bude něco špatně, tak se ozvou do 14 hodin odpoledne. Nikdo nevolal, výsledky pak poslali dr. Pokud bys nešla do fakultky, ale k dr. Polákovi, tak tam se platí tuším 1400,– a jak to probíhá -nemám zkušenosti. JO a uz byl přes břišní stěnu, nikoli vnitřní.
Ahoj
Já šla na test v Olomouci.
Vzali mi tam 1zkumavku krve a mimčo zkoumal přímo přednosta kliniky, a to vše v 1den. UZ trval asi 15min, pak mi vzali krev a šla jsem dom. Nejdřív změřil délku, pak měřil NT, pak se zaměřil na nosní kůstku. Pak se podíval na placentu, pupečník, srdíčko atd. Prostě ho probral pořádně a důkladně. Pak výsledky porovnají. Mně přišel do týdne výsledek poštou.
Moc dekuju za odpovedi…jsou vycerpavajici ![]()
dasavr jsem objednana k dr. Polakovi, takze se 1400,– pocitam. Ze to delaji ve fakultce zadarmo to mi bylo taky receno, ale pry tam dr. posila jenom kdyz jsou k tomu nejaky predpoklady (nevim jestli myslela vyssi vek rodicky nebo tak neco…). Dala mi rovnou kontakt na Polaka, ze si to mam rozmyslet, jestli tam pujdu nebo ne.
Takze jeste jednou vsem diky ![]()
No Brumlo, já k tomu měla předpoklady a to ne věk, ale 2 indukované potraty ve 22.tt a ve 23.tt kvůli VVV neslučitelným se životem, takže proto to doporučení od lékařky.
Ahoj
Dnes mě muůj mudr řekl,at si zavolám a objednám se na screening v prvním trimestru..a že si mě poprvé pozvou tak za tři týdny na krev a na ultrazvuk,apak tak za dva týdny znovu na ultravuk a něja sečtou ty hodnoty a řeknou výsledek…zajímá mě kv kolikátým tt těhotenství se tam tak chodí? díky moc L.
Luckap píše:
Ahoj
Dnes mě muůj mudr řekl,at si zavolám a objednám se na screening v prvním trimestru..a že si mě poprvé pozvou tak za tři týdny na krev a na ultrazvuk,apak tak za dva týdny znovu na ultravuk a něja sečtou ty hodnoty a řeknou výsledek…zajímá mě kv kolikátým tt těhotenství se tam tak chodí? díky moc L.
Ahoj, já podle průkazky na odběru krve 10+5 a na ultrazvuku pak v 12+6 ![]()
Moc díky
a ještě dotaz to si asi můžu nechat udělat kdekoliv,kde to dělají že? teda můj mudr mi dal číslo na jednoho doktora,co to dělá,ale moc se mi k němu nechce ![]()
najdu někde nějaký seznam center nebo doktorů,kteří screening dělají?
Určo, objednat se můžeš kamkoliv, nejlépe na nějakou genetiku, co máš v okolí, nevím, jestli existuje nějakej ofciální seznam, ale napiš odkud jsi a holky ti určo poradí, kde byly ony..
Svitavy…našla jsem tohle..
http://www.gynekologicka-ambulance-svitavy.cz/…atalni-pece/ ![]()
ne ne tam to nedělaí určitě a já bych tam ani nešla..špatná zkušenost ![]()
ještě mám blízko Ústí nad Orlicí,Litomyšl..ale klidně i Pardubice,Hradec,Brno…
na krev jsem byla v 11. týdnu, ultrazvuk na konci 13. týdne. určitě to jde udělat na kterémkoliv pracovišti zaměřeném na tuto diagnostiku, jen někde se platí