Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jj, normálně v Trutnově…ale fakt mě tam poslala moje doktorka. Šla jsem tam asi po 10 dnech, co mě tam poslala, rovnou mi do té žádosti pro nemocnici dala datum, kdy se tam hlásit…a pak po UZ a odebrání krve si mě objednali už sami v nemocnici…
Ahojte holky, a víte a nebo byli jste nekterá na 1.screeningu v praze? Jak to probíhá?
Ahoj holky, 13.10. jsem byla 11+2 a sla jsem na krev kvuli screeningu, po odberu jsem dostala instrukce abych napsala doktorovi, ktery screening dela v kolikatem jsem tydnu a ze prosim o termin. Doktor mi k memu prekvapeni dal termin az 7.11., ze driv volny termin nema. Ted jsem si ale hledala informace abych vedela co me ceka a celkem me vydesilo, ze se screening dela max do 13+6
Tak nejak nevim jestli to ma jeste smysl, ale zas si rikam, ze snad doktor vi co dela a umi pocitat. Moc tomu nerozumim, ma s tim nekdo zkusenost?
Ahoj, já byla v Brně na screeningu přesně 13+6 a dr měla s tím obrovský problém. Bohužel mě tak objednali na recepci. Miminko prý bylo už velké a nemohla ho změřit. Byli jsme tam o 2 h déle, byly to nervy. Zkusila bych jít dřív, nebo ještě jednou zavolat, že budeš už téměř ukončený 14.tt.
Jinak je lepší se objednávat dřív, já se objednala už cca v 10.tt , i přesto mně to nějak blbě vypočítali a objendali pozdě.. Mně brali krev v ten den, nemusela jsem nika chodit dřív.
Vzhledem k tomu, že v mém městě se screening neprovádí, tak jsem byla na té krvi takhle předběžně a teprve pak dostala pokyn co panu doktorovi do objednávací sms napsat. Dnes jsem byla na kontrole u gynekologa, sdělila jsem mu termín screeningu a taky mi na to nic neřekl.. Tak jsem z toho tedy zmatená a zkusím v pondělí zavolat
ale kdybych si teď večer nešla hledat jak screening probíhá, tak se to asi ani nedozvim :/
Mě taky objednali dost hraničně (13+3, je to vyhlášeny doktor na screeningy, má pořád plno) na kontrole u mého gynekologa se ale zjistilo, že mimčo je velikostně starší, a tak mě můj gynekolog poslal s žádankou o dřívější termín. Říkal, že pokud by bylo mimčo větší, nepůjde to změřit, všechny parametry jsou nastavené na max těch 13+6, určitě zkus vyjednat dřívější termín, nechápu, že to neřešili
.
@mag12 Já jedu právě do Německa taky na nějaký vyhlášený screening.. o to víc mě tohle zaráží
Protože 7.11. už budu skoro v 15.tt ![]()
@Terez001 já jsem tedy taky objednaná hraničně - přesně 13+6 a je fakt, že hned na prvním ultrazvuku mi sestřička na gyneklogii říkala, ať tam zavolám co nejdříve, že se někdy čeká i měsíc.. Asi mají narváno.
Krevní testy budou dělat o cca 14 dní dříve.
Nechápu to..je taky možné, že miminko bude větší a to by mě zajímalo jak řešit tohle..Mně za 14 dní miminko poskočilo o týden že bylo větší. Každopádně ty ses objednala včas, už je to jejich problém ![]()
Příspěvek měl být pro @Ell-Ell ![]()
To je hrozně pozdě. Ja jsem byla 11+6. Muj doktor by me vzal až ve 12tt a říkal ze to nejde, tak mi dal čísla na 2doktory, až se objednam, a kdyby me prej chtěli vzit až po 12 tt tak jsem si měla přijít pro další čísla, že to už je pozdě ![]()
@Terez001 souhlasím, že je to jednoznačně chyba těch, kteří obnovitelku takto objednali, ale měla bych obavu, zda to vůbec ještě pujde změřit a zda výsledek nebude zkreslený
. Ell-Ell, nemůžeš tam zajet hned v pondělí s tím, že ti hoří termín a jsou to oni, co mají máslo na hlavě
.
Já byla na screeningu v 13+4 ale podle UTZ jsem byla 13+6. Nikdo nic neříkal, všechno bylo v poradku, i krev mi brali zároveň, podle mě je normální do toho 14 tydne jít na UTZ. A ta krev se muže dělat i později.. vždyť tohle je nepovinné vyšetření, a standardně se ty krevní testy dělají kolem 16 tydne - pokud teda někdo nejde na placeny screening.
Plati se 1000 ne? Teda ja pokaždé platila ten první. První je přece ve 12tt a druhý ve 20tt…
@Lucius08 platí se jak kde, já platila 1450 Kč. Druhy i třetí už je zdarma.