Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, potrebuji trochu uklidnit. Byla jsem na screeningu (12+4) a vysla mi nejvyssi namerena NT hodnota 3,4. Tak me dalsi den poslali na odber klku, kde uz namerili 3,22. Vim, ze hranicni hodnota je 3…vse ostatni bylo ok, tak stale doufam, ze vsechno nakonec bude vporadku. Prosim, mate nekdo podobne zlusenosti?? Dekuji
@Lenauk Ahoj, ano, měla jsem úplně to samé…Hned mě hnali na choriové klky, ultrazvuky…Posílali na genetice má potrat, že to Down určitě bude a když ne, tak jina chromozomální vada…No, tukam, máme děťátko, co se narodilo v poradku
Zkus kontaktovat MUDr.Frisovou.Je to naprostá spicka, co se týče miminek v bříšku…Pozná, jestli je ok nebo ne…
@clostylbegytka moc gratuluji. A ty jsi mela spatne taky jen sijove projasneni?? A muzu de zeptat jakou hodnotu??? U me zatim doktori neplasili, vsichni rikaji, at jsem v klidu, ze to nemusi vubec nic znamenat… jsem z toho na nervy ![]()
@Lenauk Měla jsem NT 3,4mm a jednu hodnotu krve špatně. Riziko na Down 1:4…Rozumím Ti, já z toho byla taky hotová, proto jsem se zkontaktovala s MUDr. Frisovou, která mě vzala do péče a hodně uklidnila…
@clostylbegytka Moc dekuji za uklidneni. Doufam, ze zitra zavolaji dobre zpravy a nejake dalsi zkoumani nebude treba
![]()
@clostylbegytka dnes volali dobre zpravy. Jeste jednou dekuji
![]()
@Lenauk Ahojda, tak to je super. Vupomnela jsem si, jen jsem nechtěla psát, kdyby náhodou blbe. Uzivej si bříško a hezké tehotenstvi ![]()
@clostylbegytka muzu se jeste zeptat? Jsem byla tak v soku, kdyz mi volali, ze ani nevim, co mi rikali. Nepamatujes si, na co presne jsou ty prvni vysledky do 48hod?? Jen vim, ze na ty nejcastejsi chron. vady. Rikal nejaky cisla, ale vubec netusim.
pak uz jen zminil, ze ten zbytek poslou postou, ze techto vad je pouze maly vyskyt. ![]()
@Lenauk Jojo, teď dělali quick test naDown, Patau, Turnerův syndrom plus pohlavi…Teď se bude kultivovat a celý karyotyp bude tak do třech týdnů…Ale to už jsou min pravděpodobně vady
Nechali jste si říct, jestli to je holčička nebo chlapeček?
@clostylbegytka moc dekuji, ty jsi ale odbornik.
jojo, nechali. Uz jsme si oddechli a tesime se na zdravou holcicku ![]()
@Lenauk To je krasne
Jojo, jsem odbornice
Ale je fakt, že jsem to hodně studovala…Tak se držte a klidně se zase někdy ozvi. Ahojda