Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč bys nemohla v bezproblémovém těhotenství chodit 12× po schodech a vzít malinkou krabicku nebo pytel. Jak myslíš, že to dělají maminky, které už jedno miminko mají a druhé čekají? Těhotenství není nemoc a pokud jsi zdravá a těhotenství není rizikové tak můžeš téměř vše.
V 5tt jsem běžné zvedala 20 kg cinku jednou rukou nad hlavu, protože jsem o těhotenství neměla tuseni. A bylo to těžký jako krava. Jsem v 18tt a dítě se zda byt ok. Nejhorší je smět z vyděseni a zbytečný řešení vseho
![]()
@skorotehotna píše:
Nejhorší je smět z vyděseni a zbytečný řešení vseho![]()
Já vím
![]()
@janickaIII Těhotenství zřejmě jako rizikové bráno bude, jelikož mám i chronické autoimunitní onemocnění. (K dr.jdu za týden, tak uvidím.) Zkusím se méně nervovat a snad to nějak zvládnu
V 6tt jsem ještě v práci denně zvedala 10-15kg krabice a byla tam 12h, takže to dáš uplně bez problému ![]()
@Anndy9 Ok
ale stěhovat se budem spíš tak za měsíc, nebo za dva. Ale to je asi stejné riziko úplně na začátku nebo třeba v druhém trimestru…
@Anonymní píše:
Já vím![]()
@janickaIII Těhotenství zřejmě jako rizikové bráno bude, jelikož mám i chronické autoimunitní onemocnění. (K dr.jdu za týden, tak uvidím.) Zkusím se méně nervovat a snad to nějak zvládnu
Tak uvidíš co ti řekne doktor. Určitě se ho na to zeptej. Ale myslím, že nejhorší co může žena udělat je celé těhotenství ležet a nic nedělat (samozřejmě s přihlédnutím k rizikům). On pak i porod většinou bývá horší u těch co noc nedělaly, ale to je samozřejmě také individuální. Držím každopádně palce ![]()
Stěhovali jsme ve 3. měsíci do třetího patra bez výtahu a vůbec jsem to neřešila. Ženské kdysi fungovaly zcela normálně, těhotenství není nemoc. Teď mi tady běhá 15M kluk a nevypada, ze by ho poznamenalo, ze jsem v těhotenství tahala věci do bytu. To jsem ho ještě úplně cely piglovala a chodila do práce…
Zakladateľko, rozhodnúť sa musíš sama. My sme sa taktiež stahovali zo 4p bez výťahu, a hoci nie som tehotná, partner mi nedovolil nosiť žiadne krabice. Všetko po ťahali s kamarátmi, ja som za ten čas udelala občerstvenie
Skús poprosiť o pomoc najbližších. Ja by som neriskovala, zvlást ak vás čaká i nábytok a ťažké veci ![]()
Rovnou rekni, ze se ti nechce
pokud je embryo zdravé, nic se nestane, když vezmes nějakou krabici
Záleží… já jsem od začátku na rizikovém.. zítra budu v 15 týdnu a nesmím nic těžkého zvedat… ale mám tam velký hematom, který nesmí prasknout a ještě jiné problémy… ale raději bych se zeptala… ale spíš si myslím, že schody problém nebudou.. do schodů chodím taky pořad kvůli pejska a tak různě
Jsem v 6tt a brzy nás čeká stěhování z bytu bez výtahu, ve 4tém patře. Než jsem objevila dvě čárky na testu, počítala jsem s tím, že to s partnerem zvládneme všechno odstěhovat sami, což ale teď jaksi nepřichází v úvahu..Mám z toho docela obavy…Je bezpečné nosit aspoň lehčí krabice a věci,(nábytek tedy stěhovat nebudu) a chodit třeba dvacetkrát nahoru a dolů po schodech? Máme v bytě opravdu strašně moc věcí, takže to bude stát za to…