Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě to dr. řekl v obou těhotenstvích mezi 12-13tt s jistotu a měl pravdu - druhé mám i potvrzené z plodovky. Záleží na doktorovi jak je zkušený a taky na kvalitě UZ - ale ten by měl být na screening už dost kvalitní.
Tak jsem tam dnes byla,ale s určením pohlaví jsem neuspěla
.Prý je na to ještě moc brzo(12tt+4).Pan doktor mi ukázal i rozkrok,ale přišlo mi to jen jako taková světlá skvrna do špičky.To prý mají v tomhle věku holky i kluci.Hold si musím počkat až do 16tt.
Hlavně,že testy mi dopadly dobře a riziko Downova syndromu je naprosto zanedbatelný
(já osobně si stejně myslím,že budeme mít další holku
)
Janet: Nesmutni
Mímo se Vám ukáže příště, nám se taky prcek ukázal až ve 20.tt ![]()
A za další konec konců vždyť to je na jednu stranu jedno, hlavně, že bude miminko zdravé a bude mít milující rodiče.
Kailovka: To víš,že je to jedno co to bude,ani mi to nevadí,že jsem se to nedozvěděla.Zase lepší,než kdyby mi řekl „bude to kluk“ a za další 2 měsíce zase,že to bude holka
![]()
Při prvním těhotenství mi mamka pořád říkala,že to bude kluk,že jí to tak vychází a já jsem si to vsugerovala.Jaký bylo moje překvapení,když mi doktor v 7.měsíci řekl,že je to holčička.To byl pro mě takovej šok,že jsem to rozdýchávala několik dní.Ale teď jsem za ní šťastná,zlatíčko zlobivý naše
.
Janet: No vidíš, já když zjistila, že jsem těhule, tak jsem si strašně přála holčičku. Přidaly se ale bohužel nějaké komplikace, jsem na rizikovém těhu a pak mi to bylo vážně srdečně jedno jestli to bude holka nebo kluk, hlavně ať je zdravé!!! Ono to sice zavání frází, ale je v tom spousta pravdy. Takže když nám ve 20.tt řekli, že to je kluk jak buk, brečeli jsme s manželem oba, ale proto, že to vypadá všechno dobře a malej prďolka bude zdravej.
No a pak taky kámoška čekala jasnou holčičku, do poslední chvíle ji všude říkali na UZ, že to je holčička. Takže výbavička červeno-růžová
No a při porodu byl z Aničky Davídek
![]()
Mně to řekli ve 13tt, zatím se to na všech ultrazvucích (když bylo vidět) potvrdilo, akorát se to ještě nenarodilo, tak 100 jistotu nemáme ![]()
Jinak, kdyby vás někoho po 16týdnu (dle výsledků krve) chtěli poslat na plodovku, tak se tomu vůbec nebraňte, já byla strachy bez sebe a ono to byla naprostá pohoda, VŮBEC to nebolí, pak se musí 1-2 dny polehávat a toť vše … představovala jsem si to jako nekonečnou hrůzu a když to porovnám třeba s odběrem krve, tak ten je mnohem mnohem horší a bolestivější, tohle byla paráda, výsledky jsou za 2 týdny a pohlaví na 100%.
No holky, teda!!!!
Příští týden jdu na Screening a po přečtení tématu už asi neusnu ![]()
Možnost, že bych už mohla vědět co čekáme, mě vůbec nenapadla, takže teď jsem natěšená ještě víc ![]()
Už aby to bylo
![]()
Já byla na screeningu v pátek a byla jsem 13+3 a oba doktoři co u toho byli mi žřekli,že je ještě brzo…
takže my čekáme a čekáme..
20.1. jdu do poradny tak snad tam mi to při ULZ paní Dr. řekne.. ![]()
Mě to ve 13 tt taky nebyli schopni říct, mezi nožičkama byla pupeční šňůra, tak nás jen upozornili, že to neznamená, če čekáme kluka a že si ještě musíme počkat.
24.1. jdu na další utz po 16 tt, tak snad už tam se něco dozvíme, abychom mohli začít nakupovat věcičky, protože už se nemůžu dočkat.
Já byla na screeningu 12+5tt a dr.říkala že je to předčasné že je to u obou stejné. A že naše mimi má ,,pahorek,, nahoru tak nevím hledala jsem to na netu a nic jsem nenašla. Mám doma 2 kluky o prvního chlapečka jsme přišli a VŽDYCKY jsem toužila po holčičce tak doufám a strašně moc si přejeme holčičku!!!!!!!! 22.1. jdu do poradny tak snad už budu vědět jsem z toho na prášky to čekání ![]()
mě v 15tt řekl dr. že je ještě brzo na to, určit pohlaví, že to mají jak holčička, tak chlapeček stejné! A teprve se to začně vytvářet. V tu dobu, to vypadá na chlapečka, ale klidně se z toho může utvořit i holčička. Takže je to blbost něco určovat, když to ještě není vytvořené ta „konečná fáze“ ![]()
Tak s tím zkušenost nemám.Sle já si teda počkala pěkně dlouho než sem se konečně dozvěděla co to je
Já si byla jistá s holčičkou a dr mě vyvedl z omylu ale až nějaký 25 týden.Do té doby vždy měl malý nožičky u sebe a stím dr nic neudělá.Takže sranda no ![]()
VeSt jem byla na screeningu a videla rovny pahorek a to pry znamena na 90% holcicka..tak se uz tesime na holcicku.doma mame uz velkeho kluka (6) atrn uz se na sestricku tesi
@maminka03 píše:
VeSt jem byla na screeningu a videla rovny pahorek a to pry znamena na 90% holcicka..tak se uz tesime na holcicku.doma mame uz velkeho kluka (6) atrn uz se na sestricku tesi
Ahojky, ještě se neraduj
U nás viděli to samé a teď to vypadá na kluka ![]()