Screening v 1. trimestru FN Olomouc

6
29.1.11 21:26

Screening v 1. trimestru FN Olomouc

Ahoj, chci se zeptat těch, kdo absolvovaly screening v 1. trimestru FN Olomouc na průběh vyšetření, zda je skutečně zdarma, zda dostaly fotku (popř. kolik se za ni platí), zda už jim lékař sdělil pohlaví miminka, zda byly spokojeny s průběhem a jednáním lékaře, jak dlouho vyšetření trvalo … prostě, jestli byly spokojené nebo ne a šly by tam znovu. Na FN Olomouc nemohu najít dohromady žádné reference a stále se nemohu rozhodnout, zda nejít radši do Brna (Centrum prenatální diagnostiky, s.r.o. - Veveří 39).
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5591
29.1.11 21:45

Ahoj,
byla jsem na screeningu v létě,neplatila jsem nic,měla jsem žádanku od lékaře.Udělali UTZ,odebrali krev (nemusíš být na lačno) a to je vše.Na pohlaví je ještě brzo,to mi řekli až v 20tt na dalším genet. UTZ.Pokud fotku chceš,dají Ti,platí se za ni tuším 50 nebo 100Kč.Ale z hlavy to už teď nevím kolik.
Dr. byla fajn,byla to sice cizinka,ale v pohodě,vše vysvětlila,ukázala.Teď zž je genetický UTZ v nové budově a je to tam moc příjemný prostředí
Není čeho se bát,klidně bych šla znova,ale to už u nás nehrozí :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
29.1.11 21:46

jo a vyš. trvalo tak cca 15-20 min,podle mě víc určitě ne.Objednávají sice na nějakou hodinu,ale chvilku se čeká (déle jak 30min jsme nečekali ani jednou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.11 22:23

ahojky :) taky jsem byla na screeningu ve FN v OL v 1.trimestru a také mě vyšetřovala cizinka. Vyšetření trvalo asi 20 min, pohlaví mi neřekli - to je ještě brzy a fotku udělali za 50 Kč. Já chtěla v 3D, ale to se prý tak brzy ještě nedělá. A pak mi vzali krev a pokud nebudou do druhého dne volat, vše je v pořádku. Já jsem byla spokojená :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.1.11 22:24

Za mne taky spokojenost.čekali jsme asi 10min.vyšetření trvalo tak 15-20min.krásně mimi bylo vidět.o fotku je si ale potřeba říct.stala myslím 50kč.vsechno bylo vysvětleno.ted je v nové budově-jak říkala paní nade mnou-tak to tam bude určitě i pěkný.byla jsem odeslána mudr.pohlaví říkají až ve 20.týdnu:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.11 22:24

A vyšetření je opravdu zdarma :) Jinak u nás to také dělají, ale za 1.000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.11 22:27

Ale v Ostravě také určitě dělají screenig v 1.trimestru ne? Myslím, že je zbytečné jezdit až do Brna. Jela bych do té Olomouce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.1.11 22:29

Ach jo, v Brně už prý řeknou i pohlaví … a my jsme tááák zvědaví. Ale screening je za 1450,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.11 22:31

My byli taky zvědaví a nedočkaví, ale to tak rychle uteklo, že těch pár týdnů se dá vydržet ne :D No ale jak přišly výsledky testů k mojí doktorce, říkala sestra, že tam někdy píšou z OL pohlaví, že to počítají z chromozomů nebo co ale nic tam napsané nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.1.11 22:35

Do Olomuce mi napsal žádanku lékař, v Brně jsem byla s prvním miminkem. Vlastně, do Brna bych jela hned, ale právě nejsme v situaci, kdy můžu dát za něco, co můžu mit zdarma + cesta (Olomouc) 1450,– Kč + cesta (Brno). A taky nevím, jak jsou na tom v Olomouci s odborností, abych si to pak náhodou nevyčítala …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.11 22:38

Já si myslím, že jsou na tom dobře v OL po odborné stránce. Aspoň já si to vybrala každý mi to radil že tam to dělají už strašně dlouho. U nás to dělají taky ale jen chviličku, tak jsem raději šla tam kde to dělají déle. No je to fakt cesta plus 1450 Kč :( A co Ostrava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.1.11 22:51

No právě, v Olomouci s tím prý začínali, proto mě tam doktor posílá. O Ostravě ani zmínka, vůbec o ní neuvažoval. A nevím kde přímo, ale známá v Ostravě platila 600,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
29.1.11 22:51

ahoj. pokud mas zadanku od doktora, je to zadarmiko. Fotku si platis. SE mnou byli vsichni mili a hodni. ale pohlavi mi nerekli. ze je moc brzo :nevim: . Ale treba Polak(prenatal.diagn Ol) uz pohlavi rika…Jinak byla jsem ted se srdickem v Prenatalu v Brne a taky moc hodni vsichni. Kazdopadne si mylsim, ze je to nastejno, tak proc zbytecne jezdit do Brna.Pokud jsi teda olomoucacka ze jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
29.1.11 22:54
me taky cizinka(japonka bo tak :lol: )
xxpetka píše:
ahojky :) taky jsem byla na screeningu ve FN v OL v 1.trimestru a také mě vyšetřovala cizinka. Vyšetření trvalo asi 20 min, pohlaví mi neřekli - to je ještě brzy a fotku udělali za 50 Kč. Já chtěla v 3D, ale to se prý tak brzy ještě nedělá. A pak mi vzali krev a pokud nebudou do druhého dne volat, vše je v pořádku. Já jsem byla spokojená :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.11 23:07

Jo jo japonka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie