Screening - závěr a hodnota NT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
23.2.11 19:56

No ja na tripply nepujdu, nebyla jsme ani u syna, dle odbornika je to blbost a je to fat, protoze ten zachyt je jen nejakyhc 60 procent,kdezto ten v 1,trimestu 95, akorat by me vystresovali:-)jinak ja take nebyla na lacno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
17.5.11 12:58
obrazek píše:
ahoj, já byla ve 12+2, NT 1,05. PAPP-A těsně nad spodní hranicí, ale betaHCG v normě.
závěr:screening negativní, riziko m. Down 1/840, jen podle věku věku 1/640.

dnes jsem si byla pro výsledky odběru z minulého týdne (triple test) - kombinovaný z toho 1.trim.screeningu a triple testu, a taky je to negativní, dokonce riziko na m. Down se mi snížilo na 1/11000. riziko na rozštěp páteře 1/9000.

Takže třeba ti to pak ten triple test taky takhle příjemně změní, neboj :hug:

Ahoj, jsem ráda, že jsem našla tvou odpověď, trochu mě to uklidnilo (= na chvíli jsem přestala bulet). Mě taky vyšel výsledek T21 kvůli věku 1:620, upravený na 1:740. Za 4 týdny jdu na integrovaný screening, takže to je předpokládám to, na čem jsi byla ty. Mám všechno v normě, jen PAPP-A 0,38 MoM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
24.10.11 11:19

Holky,
vy mate vsechny tak krasne vysledky. Me dneska prisel dopis z nemocnice ze me zaradili do nizkorizikove skupiny tzn ze mi dalsi testy a vysetreni nabizet nebudou, samozdrejme ani amnio.

Je mi 29let. NT jsem mela 2mm(12+6tt) a riziko mam 1:241…
me se to teda moc nizke nezda.. jsem z toho uplne spatna.
Ale ziji v zahranici. Zaradili me do nizkorizikove skupiny, takze me ceka uz jen utz ve 20tt a tim to hasne.. dalsi vysetreni ani testy se me netykaji… :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
24.10.11 11:37

Já se teda v těch zkratkách ztrácím, co je to NT? Můj výsledek z prvotrimetrálnho screeningu je 1:2593. Je mi 25 let, manželovi 31. Dle dr. vše v pořádku, ale jdu v listopadu ještě na tripple test.

• Citovat
  • Upravit
16248
24.10.11 11:40
Holma píše:
Já se teda v těch zkratkách ztrácím, co je to NT? Můj výsledek z prvotrimetrálnho screeningu je 1:2593. Je mi 25 let, manželovi 31. Dle dr. vše v pořádku, ale jdu v listopadu ještě na tripple test.

NT je ta hodnoto sijove projasneni co nameri pri prvotrimestralnim screeningu..
Ja mam prave vysledek 1:241 me je 29 a manzelovi taky 29… a zaradili me do nizkorizikove skupiny a dalsi testy ani vysetreni mi nabizet nebudou..
Jenom utz ve 20tt.
jsem z toho strasne spatna......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
28.6.21 09:18

@aknah31 dobrý den, můžu se zeptat, jak vám to tenkrát dopadlo? Mám podobné výsledky a mám docela strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
1.5.25 21:18

Ahoj všem. Před rokem jsem řešila stejne prekérní situaci, procházela jsem tady všechny možné diskuze a doufala v zázrak, který i přišel. Na prvním screeeningu nám naměřili NT vic než 8mm a ted po 8 měsících od porodu uz si troufám na plnou pusu rict, ze dcera je naprosto zdrava. Je mi jasne, ze pravděpodobnost dobrého konce neni az tak vysoká, ale neni ani nulová. Původní NT skupinu s rozsáhlými statistikami se mi bohužel nedaří dohledat, tak píšu aspoň sem. Ja bych si rok zpátky strašně přála něco takového číst a tak nějak mam i pocit, ze jsem tento komentář dlužna.
Je to strašně těžký období, držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky