Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní, tak Sanus nevím, ale dělá to MUDr. Poustka. Jestli bere i pacientky cizí, nevím.
sněhurka a nelinka píše:
Teda já byla v Brně Veveří v únoru a platila sem 1500
Je možné, že jsem se sekla a pletu to s něčím jiným. Ráno mrknu na doklad a napíšu, kolik jsem přesně platila. Hlavu bych za to na špalek nedala
Teď tady nechci šramotit - vzbudila bych malou a chlapa
Jo, a já jsem byla 21.12.2010.
Ahoj, já jsem byla ve zlínské pordnici, nic jsem neplatila a sama jsem se tam objednala. Nejdřív mi odebrali krev a pak mi udělali ultrazvuk. Výledky krve byly za dvě hodiny.
výsledky krve za dvě hodiny? To tady se chodí na krev kolem desátého týdne a pak ve dvanáctém týdnu ultrazvuk a znovu krev.
Dokonce mi dali na výběr, budˇsi za ty dvě hodiny přijdu pro výsledky a nebo pokud budou v pořádku pošlou je rovnou k mojí paní doktorce.
V HK to taky dělá moje gynekoložka a vyplácla jsem 1500,00 Kč (krev+UZ)
lesko píše:
Ahoj, já jsem byla ve zlínské pordnici, nic jsem neplatila a sama jsem se tam objednala. Nejdřív mi odebrali krev a pak mi udělali ultrazvuk. Výledky krve byly za dvě hodiny.
Tak za tohle bych je nakopla asi do zadku, ale nic si neplatila, to je pravda. mě totiž spolu stím dělalai i test ne nebezpečné choroby, sice za 350kč…ale..za dvě hodiny by ten test na choroby asi fakt neudělali, to bych jím tu svou krev někam narvala…
Anonymní píše:lesko píše:Tak za tohle bych je nakopla asi do zadku, ale nic si neplatila, to je pravda. mě totiž spolu stím dělalai i test ne nebezpečné choroby, sice za 350kč…ale..za dvě hodiny by ten test na choroby asi fakt neudělali, to bych jím tu svou krev někam narvala…
Nějak jsem to nepochopila
V Brně mi taky řekli, že výsledky z krve budou do dvou hodin a byly asi za hodinu a půl. Sami zavolali a oznámili, jak to dopadlo.
lulje píše:Anonymní píše:Nějak jsem to nepochopilalesko píše:Tak za tohle bych je nakopla asi do zadku, ale nic si neplatila, to je pravda. mě totiž spolu stím dělalai i test ne nebezpečné choroby, sice za 350kč…ale..za dvě hodiny by ten test na choroby asi fakt neudělali, to bych jím tu svou krev někam narvala…
Ahoj, já jsem byla ve zlínské pordnici, nic jsem neplatila a sama jsem se tam objednala. Nejdřív mi odebrali krev a pak mi udělali ultrazvuk. Výledky krve byly za dvě hodiny.V Brně mi taky řekli, že výsledky z krve budou do dvou hodin a byly asi za hodinu a půl. Sami zavolali a oznámili, jak to dopadlo.
Holky, když vám dělají test na choroby, tak se to musí první nakultivovat na agar. A to nějakou dobu trvá. Jestli to bylo jen stylem kuk pod mikroskop a vím vše..tak teda potěš koště…
Anonymní píše:lulje píše:Holky, když vám dělají test na choroby, tak se to musí první nakultivovat na agar. A to nějakou dobu trvá. Jestli to bylo jen stylem kuk pod mikroskop a vím vše..tak teda potěš koště…Anonymní píše:Nějak jsem to nepochopilalesko píše:Tak za tohle bych je nakopla asi do zadku, ale nic si neplatila, to je pravda. mě totiž spolu stím dělalai i test ne nebezpečné choroby, sice za 350kč…ale..za dvě hodiny by ten test na choroby asi fakt neudělali, to bych jím tu svou krev někam narvala…
Ahoj, já jsem byla ve zlínské pordnici, nic jsem neplatila a sama jsem se tam objednala. Nejdřív mi odebrali krev a pak mi udělali ultrazvuk. Výledky krve byly za dvě hodiny.V Brně mi taky řekli, že výsledky z krve budou do dvou hodin a byly asi za hodinu a půl. Sami zavolali a oznámili, jak to dopadlo.
Nejsem odborník v tomto směru, ale nějakm mi nejde do hlavy, proč by doktoři kecali a dělali to metodou „kuk pod mikroskop“. Snad vědí, co dělají, ne?
http://www.prenatal.cz/index.php?…
Na těchto stránkách píší, že výsledky jsou známy ještě týž den. A u mně teda fakt byly do hodiny a půl, protože várka, ve které byla i moje krev, se okamžitě odvážela (kurýr na mě čekal jako na poslední a hned s tím kamsi letěl)
Anonymní, kde toto vyšetřenní dělali tobě a jak dlouho to trvalo jim? Díky za odpověď!
lulje já chodím na testy k soukromé dr. do Prahy a čekám 14 dní. (těhu test byl do druhého dne).
Jinak mám nemonocnou imunitu, na testy mne posílají přímo do laborky a na vysledky taky čekám minimálně do druhého dne. Zaleží, zda mi dělají jen krevní obraz a jaterní testy, nebo nějaké rozsáhlejší vyšetření.
Jinak manžel pracuje v jedné specializované krevní laborce. Ano, krev se musí zpracovat hned po té, co se k nim dostane. Ale dostat vysledky jim taky trvá minimálně do druhého dne. Ale já to taky beru podle zkušeností tam. Na celou republiku jsou tam zaměstbaní 4 laboranti a 4 doktoři. Někdy mi přijde domu až o půlnoci ![]()
Anonymní píše:
lulje já chodím na testy k soukromé dr. do Prahy a čekám 14 dní. (těhu test byl do druhého dne).
Jinak mám nemonocnou imunitu, na testy mne posílají přímo do laborky a na vysledky taky čekám minimálně do druhého dne. Zaleží, zda mi dělají jen krevní obraz a jaterní testy, nebo nějaké rozsáhlejší vyšetření.Jinak manžel pracuje v jedné specializované krevní laborce. Ano, krev se musí zpracovat hned po té, co se k nim dostane. Ale dostat vysledky jim taky trvá minimálně do druhého dne. Ale já to taky beru podle zkušeností tam. Na celou republiku jsou tam zaměstbaní 4 laboranti a 4 doktoři. Někdy mi přijde domu až o půlnoci
Souhlasím s Tebou,náročné testy nejsou hotové do 2 hodin.Trvá to nejméně několik dní..
Když prvotrimestrální screening dělali mě,jela jsem zvlášť na krev a zvlášť na UTZ.UTZ asi 10 dní po odběru krve..
Pokud to bylo za pár hodin.Měla bych obavy,jestli to bylo kompletní.Však tam taky někdo psal,že za to nic neplatil.
A tento konkrétní prvotrimestrální screening má vypovídající hodnotu jen od akreditovaného pracoviště,moc jich není..
O krevních testech jsem měla teď rozhovor s naší dětskou dr. i v nemocnici,taky říkali,že testy na vážné choroby trvají v řádu dní,někdy týdnu.Do dvou hodin je jen základní krevní obraz a lékaři podle něj můžou poskytnout „první pomoc“ a teprve se rozhodují,co dál.
Jana206 píše:Anonymní píše:
Jinak mám nemonocnou imunitu, na testy mne posílají přímo do laborky a na vysledky taky čekám minimálně do druhého dne. Zaleží, zda mi dělají jen krevní obraz a jaterní testy, nebo nějaké rozsáhlejší vyšetření.Jinak manžel pracuje v jedné specializované krevní laborce. Ano, krev se musí zpracovat hned po té, co se k nim dostane. Ale dostat vysledky jim taky trvá minimálně do druhého dne. Ale já to taky beru podle zkušeností tam. Na celou republiku jsou tam zaměstbaní 4 laboranti a 4 doktoři. Někdy mi přijde domu až o půlnociSouhlasím s Tebou,náročné testy nejsou hotové do 2 hodin.Trvá to nejméně několik dní..
Když prvotrimestrální screening dělali mě,jela jsem zvlášť na krev a zvlášť na UTZ.UTZ asi 10 dní po odběru krve..Pokud to bylo za pár hodin.Měla bych obavy,jestli to bylo kompletní.Však tam taky někdo psal,že za to nic neplatil.
O krevních testech jsem měla teď rozhovor s naší dětskou dr. i v nemocnici,taky říkali,že testy na vážné choroby trvají v řádu dní,někdy týdnu.Do dvou hodin je jen základní krevní obraz a lékaři podle něj můžou poskytnout „první pomoc“ a teprve se rozhodují,co dál.
A tento konkrétní prvotrimestrální screening má vypovídající hodnotu jen od akreditovaného pracoviště,moc jich není..
Měla jsem zato, že brněnský Prenatal je akreditované pracoviště. Denně se tam vyšetří desítky pacientek. To nás jako všechny „vojebávají“, jo? No, tak to si myslím, že by jim neprošlo. Jezdí sem maminy z celé jižní Moravy. No, nevím. Podle mě ale součástí NT screeningu není „krevní obraz“ atd. Tam se snad zkoumá něco úplně jiného ![]()
Anonymní, píšeš, že na testy „chodíš“ k soukromé dr. a čekáš na výsledky 14 dní. Není to tím, že chodíš na něco jiného? Na ten screening se jde jednou, a to ke konci 1. trimestru. A pochybuju, že soukromá dr to sama zpracovává v nějaké svojí laboratoři. Určitě krev někam posílá atd., tak proto to možná trvá dýl. Jasně - na TT se taky čeká dlouho, ale tady mám pocit, že „já o voze a ty o koze“. Zkrátka, že každá mluvíme o něčem jiném. Tento screening se přece nedá srovnávat s jaterními testy atd… ![]()
Nechci se hádat. Jen píšu, jak to chodí u nás v Brně v AKREDITOVANÉM centru. Možná praxe Tvojí soukromé doktorky je jiná ![]()
Já vím, právě to bych potřebovala. Ale nemůžu nic najít
Livlin - v Jihlavě to dělají v Sanusu?