Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mě toto vyšetření provedla normálně moje lékařka. Ale pochybuji, že tě nějaky gynekolog veme jen na toto vyšetření… ![]()
záleží odkud jsi, v Praze to dělají třeba v Pronatalu nebo v Genettu, možná i v Podolí…ale záleží, odkud jsi.
Hesinka píše:
záleží odkud jsi, v Praze to dělají třeba v Pronatalu nebo v Genettu, možná i v Podolí…ale záleží, odkud jsi.
JJ, v podolí také
Ale nevím jestli nepotřebuješ žádanku od svého gynekologa
Alespoň u mě to tak bylo, poslal mě sem můj gynekolog.
No, žádanka není potřeba, ale zaplatíš cca 1200 Kč. Pokud máš žádanku od gyndr - NEPLATÍŠ NIC
Tedy tak to je aspoň v Pronatalu - tam jsem blya já ![]()
Odkud jsi?
V Olomouci to dělá Mudr.Petr Polák.Mě gynekolog žádanku vystavil,platila jsem 1200kč.
Je to vyšetření nadstandartní,kombinace krevního rozboru a ultrazvuku - měření šíjovéh projasnění.Z toho se vypočítá riziko DS a jiných postižení..
Pokud vím,zdarma dělají jen to měření šíjového projasnění,bez kombinace vyšetření krve.Samo o sobě to nemá žádnou vypovídající hodnotu.
Jen měření šíjového projasnění dnes už udělá gynekolog,který na to má přístroj,i v prostějovské nemocnici to udělají - pro samoplátce za 300kč.
Jana206 píše:
Odkud jsi?
V Olomouci to dělá Mudr.Petr Polák.Mě gynekolog žádanku vystavil,platila jsem 1200kč.Je to vyšetření nadstandartní,kombinace krevního rozboru a ultrazvuku - měření šíjovéh projasnění.Z toho se vypočítá riziko DS a jiných postižení..
Pokud vím,zdarma dělají jen to měření šíjového projasnění,bez kombinace vyšetření krve.Samo o sobě to nemá žádnou vypovídající hodnotu.
Jen měření šíjového projasnění dnes už udělá gynekolog,který na to má přístroj,i v prostějovské nemocnici to udělají - pro samoplátce za 300kč.
Já to měla zdarma, dělali mi komplet.
Hlásím, že střed republiky
Takže je fuk jestli jet do Brna nebo do Prahy.
Já vím, že si to budu platit sama, jen nikde nemůžu najít nějaký seznam pracovišť, kde to dělají. ![]()
Leník127 píše:Jana206 píše:Já to měla zdarma, dělali mi komplet.
Odkud jsi?
V Olomouci to dělá Mudr.Petr Polák.Mě gynekolog žádanku vystavil,platila jsem 1200kč.Je to vyšetření nadstandartní,kombinace krevního rozboru a ultrazvuku - měření šíjovéh projasnění.Z toho se vypočítá riziko DS a jiných postižení..
Taky v Olomouci?Zajímá mě to jen pro výměnu zkušeností.
Náš gyndr na to dává žádanku jen v oddůvodněných případech - žena už má postižené dítě nebo potrat z důvody vady,genetické problémy..
Já jsem se rozhodla sama,chtěla jsem to podstoupit,mám vrozenou srdeční vadu,ale měla jsem zdarma ještě jeden ultrazvuk srdce plodu u specializované kardioložky.Tak už mi toto nenapsal..
Vidím metřík,že by to dnes už bylo jinak? Přece jen,naší Emče je už 16 měsíců ![]()
Každopádně,i kdyby si to zakladatelka diskuze měla sama zaplatit,doporučuju a nelituju.
Peníze často utratíme za mnohem větší blbosti,ani si to neuvědomíme.
Leni,dívala jsem se na profil,jsi z Prahy..Taky je možné jiný kraj,jiný mrav ![]()
Anonymní,já jsem byla na UTZ srdce plodu v Brně v Pronatalu,snad jsem nespletla název.Byla jsem ale u specializované dětské kardioložky.Každopádně ordinace tam byly 2,lékaři se tam střídali a na ten screening v prvním trimestu tam byla „upoutávka“,nabídka,že ho provádějí.Bylo to v Brně na Veveří.
Jana206 píše:
Leni,dívala jsem se na profil,jsi z Prahy..Taky je možné jiný kraj,jiný mravAnonymní,já jsem byla na UTZ srdce plodu v Brně v Pronatalu,snad jsem nespletla název.Byla jsem ale u specializované dětské kardioložky.Každopádně ordinace tam byly 2,lékaři se tam střídali a na ten screening v prvním trimestu tam byla „upoutávka“,nabídka,že ho provádějí.Bylo to v Brně na Veveří.
Jani, ano, jsem z Prahy. Ale tady také záleží na doktorovi. Někde se neplatí a někde se platí cca 1500 Kč.
Tak jestli střed republiky, tak kdybys chtěla někoho v Jihlavě, tak napiš. Tady to stojí 1500,– Kč.
Existuje seznam certifikovaných pracovišť, která tato vyšetření dělají zadarmo. (UTZ + vyšetření krve). Teď se snaží tohle vyšetření dělat kde kdo, ale tu správnou vypovídací hodnotu má jen na certifikovaném pracovišti, tam je záruka, že doktoři jsou na tuto činnost speciálně vyškoleni. Zkuste pohledat na webu, určitě něco najdete.
V Ostravě to dělá Vítkovická nemocnice.
Martina
V Brně na Veveří jsem platila 1200 a bylo to na žádanku mého gyndr. Vyloženě si ale vyžádal, který dr mi to vyšetření má udělat. Jsou tam mezi nimi i fušeři, jako ostatně asi všude. Takže nezáleží na vybavení a ceně, ale i na konkrétním člověku, který vyšetření provádí. O Veveří je to dost známé a třeba i doktoři v bohunické porodnici se na vyšetření z Veveří moc netváří…
![]()
Prosím, nevíte někdo, kde všude dělají screeningové vyšetření v 1. trimestru těhotenství? Případně kde se dá najít nějaký seznam lékařů, kteří jsou oprávněni toto vyšetření provádět?
Děkuju.