Sdílejte své lifehacky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.8.21 13:28
@zaludova píše:
Nesmíte to propocené tričko hodit do koše na prádlo, ale ihned ještě vlhké přeprat ta místa v podpaží aspoň vodou.

No ono je to tezke, vetsinou se svlikam uz sucha, treba v praci nevim, jak to resit, kdyz se zpotim po ceste rano. A kdybych mela menit triko pokazde, kdyz se mi udela kolac, tak bych jich s sebou musela zabalit kazdy den tak 6 a smrdlat to nekde na zachode v umyvadle. :?

• Citovat
  • Upravit
5006
11.8.21 13:43
@FlorenceF Jenkins píše:
Tak ja zkusim, ale nejsem teda hospodyňka. Ale kdyz davam novy sacek do vysavace, tak ho pokapu eucalyptovym olejem a nemam takovy ten luxovaci smrad :lol: nevim teda, jestli to nekomu z vas zmeni zivot :lol:

Ja tohle dělám u vytírání (po vysátí samozřejmě :mrgreen: ) ale sáček od vysavače mě nenapadlo zkoušet, díky za TIP :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
11.8.21 13:46
@Anonymní píše:
No ono je to tezke, vetsinou se svlikam uz sucha, treba v praci nevim, jak to resit, kdyz se zpotim po ceste rano. A kdybych mela menit triko pokazde, kdyz se mi udela kolac, tak bych jich s sebou musela zabalit kazdy den tak 6 a smrdlat to nekde na zachode v umyvadle. :?

To je fakt nepříjemné. Mně se u muže osvědčuje prát taková trika (např. ze sportu) na 60 a ne na 40 stupňů, ale zase se ty tkaniny samozřejmě více ničí. Leda zkusit nějaký botox (nebo co na to je, moc to nesleduji) do podpaží…ale asi to není nic moc zdravého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
11.8.21 13:47

Manželovi píšu nákupní seznam v pořadí, v jakém prochází obchodem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
11.8.21 13:49
@Anonymní píše:
Ja bych teda poprosila o lifehack, co se tyce prani tricek a dukladneho odstraneni „kolacu“ potu, jestli nekdo mate. Mam hyperhydrozu (nadmerne poceni) a jednou za cas proste musim vsechny trika vyhodit, coz mi prijde skoda. Hygienu dodrzuju, nikdy na sebe nevezmu triko 2×, ale proste po nejake dobe se ten pot zazere do vlaken toho trika a jak se pak trochu zpotim, tak se ten stary pot v triku nejak zaktivuje a prijde mi, ze smrdim (respektive to triko). Nakolik je to moje paranoia, to nevim. Zkousela jsem pred pranim trika vydrhnout v podpazi jarem i mydlem. Je to lepsi, ale stejne ne 100% ucinne. Cetla jsem o octu, nechat trika namocit pred pranim - funguje to? Pokud by nekdo mohl poradit, byla bych moc vdecna. Prosim anonym, na tyto svoje kolace nejsem hrda ani omylem. :,(Příspěvek upraven 11.08.21 v 13:30

Na koláče od potu používám žlučové mýdlo.
Pokud je pot, skvrna opravdu zažraná, tak na to dám černé marseilleské mýdlo a nechám 24 hodin namočené (u barevných triček).
Na čistě bílá trička nebo na bílé plíny používám pekarbonát sodný. Do dřezu nasypu pekarbonát sodný dám prádlo a zaleju vařící vodou, nechám vzejít pěnu a míchám, po vychladnutí dám do pračky na máchání. Triko i plíny se pěkně vybělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 17:32
@Helca83 píše:
To je fakt nepříjemné. Mně se u muže osvědčuje prát taková trika (např. ze sportu) na 60 a ne na 40 stupňů, ale zase se ty tkaniny samozřejmě více ničí. Leda zkusit nějaký botox (nebo co na to je, moc to nesleduji) do podpaží…ale asi to není nic moc zdravého :think:

Diky. U tech, co to jde, peru na vyssi teplotu, ale prijde mi, ze to jsou spis jak na potvoru spis ty umelotiny, co po case zacnou smrdet, a ty se na 60 vetsinou nedaji. Je to pech. Botox jsem zvazovala, ale mam strach, je to prece jenom jed a tak blizko uzlinam? :? Navic pred nejakou dobou jsem zkusila sileny dryak jmenem Driclor - no kolace ustaly, ale zase mi lilo z obliceje, takze si asi nevyberu. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.21 17:39
@nuklear90 píše:
Na koláče od potu používám žlučové mýdlo.
Pokud je pot, skvrna opravdu zažraná, tak na to dám černé marseilleské mýdlo a nechám 24 hodin namočené (u barevných triček).
Na čistě bílá trička nebo na bílé plíny používám pekarbonát sodný. Do dřezu nasypu pekarbonát sodný dám prádlo a zaleju vařící vodou, nechám vzejít pěnu a míchám, po vychladnutí dám do pračky na máchání. Triko i plíny se pěkně vybělí.

Dekuji moc. Ani o zlucovem ani cernem mydle jsem neslysela, podivam se na Googlu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
922
11.8.21 17:42
@Helca83 píše:
Manželovi píšu nákupní seznam v pořadí, v jakém prochází obchodem :lol:

Nemáte schéma obchodů? Potřebovala bych kaufland, Billu… Píšu taky podle ulicek ale někdy se to předělava podle akce a pak jsem v pr*…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
11.8.21 17:44
@Anonymní píše:
Diky. U tech, co to jde, peru na vyssi teplotu, ale prijde mi, ze to jsou spis jak na potvoru spis ty umelotiny, co po case zacnou smrdet, a ty se na 60 vetsinou nedaji. Je to pech. Botox jsem zvazovala, ale mam strach, je to prece jenom jed a tak blizko uzlinam? :? Navic pred nejakou dobou jsem zkusila sileny dryak jmenem Driclor - no kolace ustaly, ale zase mi lilo z obliceje, takze si asi nevyberu. :?

Ja na 60 paradoxně peru zejmena muzova sportovní umelotinova trička a zatím drží :mrgreen: ale jasne, nějaké oblíbené bych se bála… takové ty běžné levnější (lidi, decathlon, Tchibo) zatím drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
11.8.21 17:45

@řehořice az takhle moc to bohužel vychytane nemám, muže posílám zejména do nejbližšího Kauflandu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23961
12.8.21 08:21
@řehořice píše:
Nemáte schéma obchodů? Potřebovala bych kaufland, Billu… Píšu taky podle ulicek ale někdy se to předělava podle akce a pak jsem v pr*…

Na to, bohužel, není univerzální schéma… :? Třeba dva Kauflandy v různých městech, oba mám zhruba ve stejné vzdálenosti od baráku, jsou jinak orientované, jinak rozmístěná jednotlivá oddělení… :roll: Takže pokud mám nákupní seznam /od matky, od sousedky/, před nákupem si dám na parkovišti cigáro a se seznamem v ruce důkladně naplánuju pohyb po konkrétním marketu a pak teprve vyrazím… :pankac: :pankac: :pankac: 8)
Pak se po 10ti minutách vracím od pokladen přes půl supermarketu, protože jsem při sprintu přes prodejnu zapomněl, že v tomto konkrétním mají knedlíky někde uprostřed a nééé kousek před kasou, jako v tom druhým a pak se vracím ještě jednou až na začátek, protože jsem zapomněl zvážit pomeranče nebo hroznový víno a zelenina je u vstupu… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
13.8.21 07:51
@Anonymní píše:
No ono je to tezke, vetsinou se svlikam uz sucha, treba v praci nevim, jak to resit, kdyz se zpotim po ceste rano. A kdybych mela menit triko pokazde, kdyz se mi udela kolac, tak bych jich s sebou musela zabalit kazdy den tak 6 a smrdlat to nekde na zachode v umyvadle. :?

Tak ho přeprat hned jak dorazíte domů. Prostě aby se to tam zažíralo co nejmenší čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
11.9.21 09:23

Asi nejlepší lifehack co mám je klávesová zkratka WIN +. (tlačítko vlevo dole s Windows logem + tečka).
Nejen, že je tam hromada smajlíků na hraní, ale hlavně speciální symboly, které jinak denně pracně hledám (potřebuju pro práci a odmítám si pamatovat milion klávesových zkratek). :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová