Jsem stále sama. Asi jsem divná

4.8.21 22:01

Jsem stále sama. Asi jsem divná

Vím, že to sem asi nepatří, předem píšu najdu psychologa.
Je mi 37 let. Nemám žádné kamarádky, kamarády. Holkám nevěřím. Nemam 5 let přítele. Nevím ani kde se seznámit, nikam nechodím. Zkusila jsem chodit do kavárny, ale na seznámení to nebylo.
V práci mám 4 kolegyně ale ty mají svůj rodinný život a držím si odstup.
37 let, bezdětná, bez přátel, přítele. Já musím být divná, když jsem takto sama. Zkouším se seznámit najít partnera, ale asi jsem fakt škaredá. Nikdo mě nechce a kdo chce, tak to jsou ti kterých zase taky nikdo nechce.
Už jsem zkusila jít ven na kulturní akci sama, jenže tam zase pohledy, že jsem tam jako ženská přišla sama.
Jen sem se potřebovala aspoň vypsat. Zítra budu hledat psychologa, že jsem divná a abych na sobě nějak pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
4.8.21 22:25

A co děláš ve volném čase? Máš nějaký cíl ve svém životě? Nemyslím si že jsi divná, každý člověk je jiný. Nemyslím si ani, že jsi zralá na psychologa, ale chtělo by to možná někoho, s kým by sis mohla promluvit, jako svým způsobem by šel i ten psycholog, ale chce to důvěru.
A hlavně sebevědomí, nesmyslej o sobě nijak špatně.
Pokud bys chtěla, klidně mi napiš, jsem v podobné situaci a můžeme si alespoň psát. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.21 22:31

@Šárka91 ve volném čase poslouchám hudbu, dívám se na tv, jdu se projít. Jo, potřebuji si s někým povikladat, ale nikdo nikde není. Jenže já nechci kamarádku, které by se dalo říct nejlepší, vím jaké holky jsou. Smýšlím o sobě tak, jak mi okolí nastavuje zrcadlo. Já nevím proč mě nikdo nechce, asi jsem skareda no. :nevim: a divná taky.
Aha, ty si v podobné situaci, můžeme si psát :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
4.8.21 22:45
@TakovaJolča píše:
@Šárka91 ve volném čase poslouchám hudbu, dívám se na tv, jdu se projít. Jo, potřebuji si s někým povikladat, ale nikdo nikde není. Jenže já nechci kamarádku, které by se dalo říct nejlepší, vím jaké holky jsou. Smýšlím o sobě tak, jak mi okolí nastavuje zrcadlo. Já nevím proč mě nikdo nechce, asi jsem skareda no. :nevim: a divná taky.
Aha, ty si v podobné situaci, můžeme si psát :) :hug:

Mě taky v jisté době lidé říkali jak jsem divná a hloupá a víš co je nejhorší? Přijmout tu roli, kterou Ti ukazují ti druzí. Ale není pravdivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
4.8.21 22:46

Jenom poznámka: opravdu minimum - a tím myslím naprosto zanedbatelné minimum - lidí nemůže najít partnera, protože jsou oškliví. Příčinou neúspěchu ve vztazích nebývá vzhled, ale něco jiného. U tebe bych si tipla problémy se sebevědomím a nějaký psychický blok. Asi čekáš už předem problém a tím si ho i vytvoříš.

Je to klišé, ale nejdřív se musíš naučit mít ráda sebe a pak tě začnou mít rádi i druzí. Se sebepřijetím by ti mohla pomoct ta psychoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
4.8.21 23:08
@annali píše:
Jenom poznámka: opravdu minimum - a tím myslím naprosto zanedbatelné minimum - lidí nemůže najít partnera, protože jsou oškliví. Příčinou neúspěchu ve vztazích nebývá vzhled, ale něco jiného. U tebe bych si tipla problémy se sebevědomím a nějaký psychický blok. Asi čekáš už předem problém a tím si ho i vytvoříš.Je to klišé, ale nejdřív se musíš naučit mít ráda sebe a pak tě začnou mít rádi i druzí. Se sebepřijetím by ti mohla pomoct ta psychoterapie.

Souhlasim. Kolikrát potkáš „ošklivou“ zenu/muze a mají partnera.
Je to o celkovým dojmu. Charisma, sebevědomí.
Pokud ten člověk není komunikativní, tak je to horší. A prostě z něj vyzařuje, negativismus. @TakovaJolča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
4.8.21 23:31

Myslím, že tvůj problém je v tom jak smýšlíš o jiných lidech. Kamarádky nemáš, jelikož holkám nevěříš, protože víš jaké jsou :roll: chlapi mají zájem, ale jen ti o které nikdo nestojí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
5.8.21 00:18

Víš, on ten problém není v tom, že bys byla divná nebo ošklivá, ani v ostatních lidech. Problém je ten, že máš v hlavě zafixováno, že jsi bezvýznamná a obyčejná a že tě nikdo nemůže mít rád. Zřejmě jsi neměla úplně bezproblémovou a funkční rodinu.

Pokud se ti podaří tenhle pocit odblokovat (nejlíp s pomocí nějakého psychologa nebo psychoterapeuta), tak se všechno zlepší. :srdce: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.21 04:45
@Šárka91 píše:
Mě taky v jisté době lidé říkali jak jsem divná a hloupá a víš co je nejhorší? Přijmout tu roli, kterou Ti ukazují ti druzí. Ale není pravdivá.

Víš, že to není pravda, ale říkají a dělají to s takovým přesvědčením, jakoby to pravda byla. Taky to znám a děje se mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.21 04:47
@annali píše:
Jenom poznámka: opravdu minimum - a tím myslím naprosto zanedbatelné minimum - lidí nemůže najít partnera, protože jsou oškliví. Příčinou neúspěchu ve vztazích nebývá vzhled, ale něco jiného. U tebe bych si tipla problémy se sebevědomím a nějaký psychický blok. Asi čekáš už předem problém a tím si ho i vytvoříš.Je to klišé, ale nejdřív se musíš naučit mít ráda sebe a pak tě začnou mít rádi i druzí. Se sebepřijetím by ti mohla pomoct ta psychoterapie.

Děkuji, chci zkusit tu psychologii, protože tohle není možné. Učím se mít ráda sama sebe, ale to další nefunguje aby mě měli rádi i druzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.21 04:49
@TopSecret píše:
Souhlasim. Kolikrát potkáš „ošklivou“ zenu/muze a mají partnera.
Je to o celkovým dojmu. Charisma, sebevědomí.
Pokud ten člověk není komunikativní, tak je to horší. A prostě z něj vyzařuje, negativismus. @TakovaJolča

Jsem introvert, nepotřebuji velkou společnost. Ale kamarádku které bych mohla věřit, takova neexistuje, nikdo nikde okolo. A chlapům na vztah se buď nelíbím nebo nemají zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.21 04:51
@Serpentini píše:
Myslím, že tvůj problém je v tom jak smýšlíš o jiných lidech. Kamarádky nemáš, jelikož holkám nevěříš, protože víš jaké jsou :roll: chlapi mají zájem, ale jen ti o které nikdo nestojí :roll:
Ale to je pravda
@Serpentini píše:
Myslím, že tvůj problém je v tom jak smýšlíš o jiných lidech. Kamarádky nemáš, jelikož holkám nevěříš, protože víš jaké jsou :roll: chlapi mají zájem, ale jen ti o které nikdo nestojí :roll:

To je fakt pravda 8o vím jaké jsou holky a chlapi mě chcou jen ti, o které není zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.21 04:54
@AnastazieB píše:
Víš, on ten problém není v tom, že bys byla divná nebo ošklivá, ani v ostatních lidech. Problém je ten, že máš v hlavě zafixováno, že jsi bezvýznamná a obyčejná a že tě nikdo nemůže mít rád. Zřejmě jsi neměla úplně bezproblémovou a funkční rodinu.Pokud se ti podaří tenhle pocit odblokovat (nejlíp s pomocí nějakého psychologa nebo psychoterapeuta), tak se všechno zlepší. :srdce: :hug: :kytka:

Děkuji :) :srdce: :kytka: :hug: musím na psychologii, je to dlouhodobé a takto žít nechci, chci to změnit, ale nevím jak. Neměla a venku s děckama dětství taky ne. Už od mala jsem byla odstrkovana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
5.8.21 06:16
@TakovaJolča píše:
To je fakt pravda 8o vím jaké jsou holky a chlapi mě chcou jen ti, o které není zájem

O ktere nemas zajem ty nebo nema zajem okoli? Proc o ne neni zajem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
5.8.21 08:20

A jak vypadas? Slo by to nejak zlepsit? Mela jsi v minulosti nejakou kamaradku? Muzes ji kontaktovat? Treba se za tu dobu zmenila, popovidate si, nebudes nekde sama a rekne ti, co delas spatne. Bylo by fajn trosku zavest hovory i s kolegynemi, at do prace chodis rada, treba zjistite, ze neco spolecneho mate. Kdyz se v tomto neprekonas, tak se nic nezmeni. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová