Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný dobrý den 😎
Pojďme si zpříjemnit den/večer a napsat si naše zkušenosti, vychytávky a tak:) Určitě mnoho z nás ocení usnadnění si práce v různých oblastech (děti, kosmetika, domácnost…)
Já začnu - Pokud umýváte bílé boty, je na ně nejlepší cif a hadr (na zažranou špínu kartáček) 🤔
Jo a linky na oči (fixy) jsou většinou oboustranné, takže pokud vám vyschne, stačí hrot otočit, a ušetříte 😄
A co vaše vychytávky?
Při čištění chromového povrchu - vodovod umyju napřed houbičkou a kapičky vyleštím ubouskem se saponátem na okna (okena), není tam pak ani kapička.
Před vytíráním vždy napřed byt vysaju - nesnáším vlasy a drobky na hadru.
Vyschlá řasenka - kápnu tam kapku - teplou vodu a promíchám a ještě funguje ![]()
Vyschlý lak - kápnu tam odlakovač s acetonem a promíchám a taky funguje ![]()
Žmolky na svetrech holím jednorázovým holítkem.
Tak schválně, jestli některá také něco z toho používáte.
![]()
@Anonymní píše:
Při čištění chromového povrchu - vodovod umyju napřed houbičkou a kapičky vyleštím ubouskem se saponátem na okna (okena), není tam pak ani kapička.
Před vytíráním vždy napřed byt vysaju - nesnáším vlasy a drobky na hadru.Vyschlá řasenka - kápnu tam kapku - teplou vodu a promíchám a ještě funguje
Vyschlý lak - kápnu tam odlakovač s acetonem a promíchám a taky fungujeŽmolky na svetrech holím jednorázovým holítkem.
Tak schválně, jestli některá také něco z toho používáte.![]()
![]()
To vytučněné mě fakt dostalo.
![]()
Jakože cože vychytávka?
On to snad někdo dělá jinak?
A proč anonym?
@Flyingfrog Jo, znám lidi, co rovnou vytřou, kamarádka se s tím"šušní" a pečlivě to smetí při mytí různě do toho hadru „nabírá“.
Mě teda žádný vychytávky nenapadají, leda tak že než vyhodím tubu např od krémů atd, tak ji ještě rozstřihnu..je tam toho ještě hodně většinou. Kamarádka se mi smála, ale už to dělá taky:-D.
Tak ja zkusim, ale nejsem teda hospodyňka. Ale kdyz davam novy sacek do vysavace, tak ho pokapu eucalyptovym olejem a nemam takovy ten luxovaci smrad
nevim teda, jestli to nekomu z vas zmeni zivot ![]()
Na umývání žaluzií si napůl prostřihám houbičku na nádobí, aby to jakoby zapadlo mezi žaluzie.
Do odstřelovače dávám vonný olej s vodou a používám jako vůní do bytu
Okna umývám pomocí toho gumového nakonci lopatky na smetí. Jo, jsem líná si koupit štěrku ![]()
Skleněný sprchový kout vyčistit WC čističem pomocí švédské utěrky.
Ucpany odpad napr. Ve drezu, nasypu tam jedlou sodu, do konvice dam trochu vody, naliju pulku octa, vyvarim konvici, horke naliju do odpadu. Kdo nerozumi chemii jako ja, vysledek ho prekvapi. Jeste pak pustim horkou vodu a proplachnu. Zatim se nikde nic neprozralo, jako jsem se bala u cistice Krtek, tam pisou, ze je to ziravina. Okna myju taky octovou vodou a pak teda pouzivam sterku. Ale kdyz bude nejhur, vyzkousim tu lopatku 👍 ![]()
Na umyvadle se mi usazuje kamen. Bud zasypu kys. citronovou a zealeju horkou vodou a necham, nebo na to místo položím rozkrojeny citron. Ale uznavam, ze radsi budu, az to muz opravi a nebude kapat voda ![]()
Cca před 10 lety mi v obýváku vypadla z kapsy dvacetikoruna a zakutálela se přesně do úzké škvíry mezi skříněma… Nechávám jí tam pro případ nouze… Kdybych neměl hotovost a nefungovaly bankomaty a terminály, odsunu skříň a můžu vyrazit na nákupy…
Prosím zachovat anonym, osobní a finanční dfůvody…
Děkuji. Bse. pedro
Houbicku na nadobi davam denne na 25 vterin projet mikrovlnkou. Znici se balterie, houbicka nikdy nezacne smrdet a neni treba ji menit co tri dny.
Já jsem díky kamarádce objevila hadr z nanovlákna. Nevím teda přesný název, to bych musela pohledat a zase aby to nebylo brané jako reklama. Nicméně ten hadr je super! Sklo, chrom, zrcadla a třeba i obývací stěnu umeju jen tím hadrem a vodou a nic se nemusí leštit. Jen se to pretře a je to. Žádné kapky, fleky, nic tam není vidět. Když je špinavý vyperu na 60 a používám pořád dokola. Mám tři a střídám je. Kámoška má kuchyň v chromu a taky je z něj nadšená ![]()
Dřív jsem boty čistila cifem a kartáčkem přesně jak píšeš, ale od té doby, co je čistím dětskými vlhčenými modro bílými ubrousky Linteo, tak je cif v koutě. Netuším, čím to napouštějí, ale vezme to prakticky jakoukoli špínu z povrchů.
Ja bych teda poprosila o lifehack, co se tyce prani tricek a dukladneho odstraneni „kolacu“ potu, jestli nekdo mate. Mam hyperhydrozu (nadmerne poceni) a jednou za cas proste musim vsechny trika vyhodit, coz mi prijde skoda. Hygienu dodrzuju, nikdy na sebe nevezmu triko 2×, ale proste po nejake dobe se ten pot zazere do vlaken toho trika a jak se pak trochu zpotim, tak se ten stary pot v triku nejak zaktivuje a prijde mi, ze smrdim (respektive to triko). Nakolik je to moje paranoia, to nevim. Zkousela jsem pred pranim trika vydrhnout v podpazi jarem i mydlem. Je to lepsi, ale stejne ne 100% ucinne. Cetla jsem o octu, nechat trika namocit pred pranim - funguje to? Pokud by nekdo mohl poradit, byla bych moc vdecna. Prosim anonym, na tyto svoje kolace nejsem hrda ani omylem. ![]()
Příspěvek upraven 11.08.21 v 13:30
@Anonymní píše:
Ja bych teda poprosila o lifehack, co se tyce praci tricek a dukladneho odstraneni „kolacu“ potu, jestli nekdo mate. Mam hyperhydrozu (nadmerne poceni) a jednou za cas proste musim vsechny trika vyhodit, coz mi prijde skoda. Hygienu dodrzuju, nikdy na sebe nevezmu triko 2×, ale proste po nejake dobe se ten pot zazere do vlaken toho trika a jak se pak trochu zpotim, tak se ten stary pot v triku nejak zaktivuje a prijde mi, ze smrdim (respektive to triko). Nakolik je to moje paranoia, to nevim. Zkousela jsem pred pranim trika vydrhnout v podpazi jarem i mydlem. Je to lepsi, ale stejne ne 100% ucinne. Cetla jsem o octu, nechat trika namocit pred pranim - funguje to? Pokud by nekdo mohl poradit, byla bych moc vdecna. Prosim anonym, na tyto svoje kolace nejsem hrda ani omylem.
Nesmíte to propocené tričko hodit do koše na prádlo, ale ihned ještě vlhké přeprat ta místa v podpaží aspoň vodou.