Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nebude to nějaký podvod? Když není uvedeno vůbec nic ke kontaktu nebo kde a kdo to vyřizuje?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se informovat, jak postupovat v případě doručení pokuty od magistrátu hl. m Prahy do schránky s výzvou o zaplacení. Přestupku si nejsem vědoma, nesedí uvedený čas, popsaný přestupek je lež, jelikož žádná dopravní značka na kterou se odvolávají neexistuje. Myslela jsem, že pokuty uděluje policie a případné odvolání se řeší tam. S kým to mám řešit na magistrátu, když není uvedena ani kontaktní osoba a nic jiného? Děkuji za pomoc a prosím anonym, nechci zde být propírána mezi znamými.
100% je tam uvedena opravnena uredni osoba ![]()
Nemusis na vyzvu reagovat a nemusis nic platit. MU po uplynuti lhuty zahaji rizeni o prestuku, kde uz muzes aktivne navrhovat dukazy podporujici tve tvrzeni, ze jsi v tu dobu na danem miste neparkovala. Ale predpokladam, ze MU bude mit z mista porizenou fotodokumentaci ![]()
Pokutu na miste uklada organ policie. Spravni rizeni ale vede prislusny obecni urad.
Na rozhodnutí musí být číslo jednací, zajdi s tím na magistrát a oni tě nasměrují. Nebo můžeš podat odvolání, poučení o odvolání je taktéž součástí rozhodnutí. Pokud to tam není, tak to možná bude jak píše @Cenarius ![]()
Příspěvek upraven 05.08.21 v 12:22
@Kvestorka píše:
Na rozhodnutí musí být číslo jednací, zajdi s tím na magistrát a oni tě nasměrují. Nebo můžeš podat odvolání, poučení o odvolání je taktéž součástí rozhodnutí. Pokud to tam není, tak to možná bude jak píše @Cenarius
Tohle neni rozhodnuti. Ale vyzva k zaplaceni pred zahajenim rizeni pro pripad, ze dotycny uzna, ze neco zpusobil. Zaplati a tim je to vyrizeno. Vyhodou toho je, ze castky byvaji nizsi nez pokuta a pokud je tam i bodovy postih, tak pri dovrovolnem zaplaceni se skutek nezapisuje do karty ridice a neodecitaji se body.
Také jsem před pár dny dostala pokutu za parkování. A klidně se veřejně přiznám, zaparkovala jsem ve vzdálenosti kratší než 5m od křižovatky. Ono se tomu moc křižovatka říkat nedá, je to v sídlišti, provoz téměř nulový. Spěchala jsem do práce a bohužel se tam prostě fakt zaparkovat nedá. Neomlouvá mě to, porušila jsem zákon
Dostala jsem 300Kč, lepší, než řešit správní řízení. Na dopisu je mmj hlavička magistrátu, číslo jednací, SPZ, místo a čas, kde se to stalo (pokuta mi přišla o téměř 3 měsíce později), úplně dole oprávněná úřední osoba… Na druhé straně je pak podrobný popis a poučení.
@cecetka Jo, máš pravdu. Každopádně i na výzvě musí být číslo jednací a jméno referenta
@Kvestorka píše:
@cecetka Jo, máš pravdu. Každopádně i na výzvě musí být číslo jednací a jméno referenta
To tam 100% bude.
Je tam nějaká oprávněná osoba, omlouvám se. Tudíž mám poslat vyjádření, že s přestupkem nesouhlasím? Co dál? Odvolávají se na značku zákaz stání, která tam není. Čas a datum které uvedli se kreje s tím, že jsem v tu dobu byla na chalupě. Postup je tedy neplatit a nechat to spadnout do řízení? Kdo mně nahradí promrhaný čas? Čas jsou peníze. Jak je vůbec možné nekoho obvinit neprávem bez důkazů a musí se bránit on. Nemělo by to být naopak? Dokud nepredloží důkazy, tak se přestupek nestal? Zakl.
@tterka píše:
Také jsem před pár dny dostala pokutu za parkování. A klidně se veřejně přiznám, zaparkovala jsem ve vzdálenosti kratší než 5m od křižovatky. Ono se tomu moc křižovatka říkat nedá, je to v sídlišti, provoz téměř nulový. Spěchala jsem do práce a bohužel se tam prostě fakt zaparkovat nedá. Neomlouvá mě to, porušila jsem zákonDostala jsem 300Kč, lepší, než řešit správní řízení. Na dopisu je mmj hlavička magistrátu, číslo jednací, SPZ, místo a čas, kde se to stalo (pokuta mi přišla o téměř 3 měsíce později), úplně dole oprávněná úřední osoba… Na druhé straně je pak podrobný popis a poučení.
Nemám problém zaplatit pokutu za přestupek, který jsem spáchala. Mám problém zaplatit za něco, co přestupek není. Zakl
Já jsem teda platila pokutu 2×, ještě za manžela a vzdycky to měli vyfoceny.
Já platila několik pokut za parkování a vždycky jsem měla za stěračem výzvu na dostavení se k projednání. Šla jsem na MP, udělala jsem blbou že jsem to nevěděla, dostala kilko pokutu a šla zas do pryč. Pokud ti to nesedí, zavolej na magistrát nebo na MP, podle toho od koho to máš a doptej se. Může to být podvod. Ale nenechávej to vyhnít, mě říkali, že kdybych nepřišla a spadlo to do správka, tak jen zahájeno stojí pětikilo. Za to jsem měla pět pokut ![]()
Edit - a ano, taky měli vždycky fotky.
@JancaS84 píše:
Já jsem teda platila pokutu 2×, ještě za manžela a vzdycky to měli vyfoceny.
Nevim co mají nebo nemají vyfocené. To k nahlédnutí není, pokud přestupek není projednáván v přestupkovém řízení. Což zatím není. Ale ja mám záznam z kamery, kdy v uváděny čas a datum jsem doma v garáži.
Zakl
@Azeretereza píše:
Já platila několik pokut za parkování a vždycky jsem měla za stěračem výzvu na dostavení se k projednání. Šla jsem na MP, udělala jsem blbou že jsem to nevěděla, dostala kilko pokutu a šla zas do pryč. Pokud ti to nesedí, zavolej na magistrát nebo na MP, podle toho od koho to máš a doptej se. Může to být podvod. Ale nenechávej to vyhnít, mě říkali, že kdybych nepřišla a spadlo to do správka, tak jen zahájeno stojí pětikilo. Za to jsem měla pět pokutEdit - a ano, taky měli vždycky fotky.
Já to právě do správního řízení budu muset nechat dojít, jinak žádné fotky nepredloží a já nemůžu nic rozporovat. Nejde o částku. Jde o princip, kde vás pokutuje pologramotná opice za něco co přestupkem není a ještě si neumí evidentně nastavit ani hodinky. Nemám zájem dotovat odměny MP. Státní by si tohle netroufl. Drzost neskutečná. Zakl.
@Anonymní píše:
Já to právě do správního řízení budu muset nechat dojít, jinak žádné fotky nepredloží a já nemůžu nic rozporovat. Nejde o částku. Jde o princip, kde vás pokutuje pologramotná opice za něco co přestupkem není a ještě si neumí evidentně nastavit ani hodinky. Nemám zájem dotovat odměny MP. Státní by si tohle netroufl. Drzost neskutečná. Zakl.
Dobrý den, chtěla bych se informovat, jak postupovat v případě doručení pokuty od magistrátu hl. m Prahy do schránky s výzvou o zaplacení. Přestupku si nejsem vědoma, nesedí uvedený čas, popsaný přestupek je lež, jelikož žádná dopravní značka na kterou se odvolávají neexistuje. Myslela jsem, že pokuty uděluje policie a případné odvolání se řeší tam. S kým to mám řešit na magistrátu, když není uvedena ani kontaktní osoba a nic jiného? Děkuji za pomoc a prosím anonym, nechci zde být propírána mezi znamými.