Pokuta za parkování

Anonymní
5.8.21 11:53

Pokuta za parkování

Dobrý den, chtěla bych se informovat, jak postupovat v případě doručení pokuty od magistrátu hl. m Prahy do schránky s výzvou o zaplacení. Přestupku si nejsem vědoma, nesedí uvedený čas, popsaný přestupek je lež, jelikož žádná dopravní značka na kterou se odvolávají neexistuje. Myslela jsem, že pokuty uděluje policie a případné odvolání se řeší tam. S kým to mám řešit na magistrátu, když není uvedena ani kontaktní osoba a nic jiného? Děkuji za pomoc a prosím anonym, nechci zde být propírána mezi znamými.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
5.8.21 11:59

A nebude to nějaký podvod? Když není uvedeno vůbec nic ke kontaktu nebo kde a kdo to vyřizuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
5.8.21 12:02
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se informovat, jak postupovat v případě doručení pokuty od magistrátu hl. m Prahy do schránky s výzvou o zaplacení. Přestupku si nejsem vědoma, nesedí uvedený čas, popsaný přestupek je lež, jelikož žádná dopravní značka na kterou se odvolávají neexistuje. Myslela jsem, že pokuty uděluje policie a případné odvolání se řeší tam. S kým to mám řešit na magistrátu, když není uvedena ani kontaktní osoba a nic jiného? Děkuji za pomoc a prosím anonym, nechci zde být propírána mezi znamými.

100% je tam uvedena opravnena uredni osoba :roll:
Nemusis na vyzvu reagovat a nemusis nic platit. MU po uplynuti lhuty zahaji rizeni o prestuku, kde uz muzes aktivne navrhovat dukazy podporujici tve tvrzeni, ze jsi v tu dobu na danem miste neparkovala. Ale predpokladam, ze MU bude mit z mista porizenou fotodokumentaci :nevim:
Pokutu na miste uklada organ policie. Spravni rizeni ale vede prislusny obecni urad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
5.8.21 12:07

Na rozhodnutí musí být číslo jednací, zajdi s tím na magistrát a oni tě nasměrují. Nebo můžeš podat odvolání, poučení o odvolání je taktéž součástí rozhodnutí. Pokud to tam není, tak to možná bude jak píše @Cenarius :nevim:

Příspěvek upraven 05.08.21 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
5.8.21 12:10
@Kvestorka píše:
Na rozhodnutí musí být číslo jednací, zajdi s tím na magistrát a oni tě nasměrují. Nebo můžeš podat odvolání, poučení o odvolání je taktéž součástí rozhodnutí. Pokud to tam není, tak to možná bude jak píše @Cenarius :nevim:

Tohle neni rozhodnuti. Ale vyzva k zaplaceni pred zahajenim rizeni pro pripad, ze dotycny uzna, ze neco zpusobil. Zaplati a tim je to vyrizeno. Vyhodou toho je, ze castky byvaji nizsi nez pokuta a pokud je tam i bodovy postih, tak pri dovrovolnem zaplaceni se skutek nezapisuje do karty ridice a neodecitaji se body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.8.21 12:17

Také jsem před pár dny dostala pokutu za parkování. A klidně se veřejně přiznám, zaparkovala jsem ve vzdálenosti kratší než 5m od křižovatky. Ono se tomu moc křižovatka říkat nedá, je to v sídlišti, provoz téměř nulový. Spěchala jsem do práce a bohužel se tam prostě fakt zaparkovat nedá. Neomlouvá mě to, porušila jsem zákon :oops: Dostala jsem 300Kč, lepší, než řešit správní řízení. Na dopisu je mmj hlavička magistrátu, číslo jednací, SPZ, místo a čas, kde se to stalo (pokuta mi přišla o téměř 3 měsíce později), úplně dole oprávněná úřední osoba… Na druhé straně je pak podrobný popis a poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
5.8.21 12:24

@cecetka Jo, máš pravdu. Každopádně i na výzvě musí být číslo jednací a jméno referenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
5.8.21 12:25
@Kvestorka píše:
@cecetka Jo, máš pravdu. Každopádně i na výzvě musí být číslo jednací a jméno referenta

To tam 100% bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.21 12:41

Je tam nějaká oprávněná osoba, omlouvám se. Tudíž mám poslat vyjádření, že s přestupkem nesouhlasím? Co dál? Odvolávají se na značku zákaz stání, která tam není. Čas a datum které uvedli se kreje s tím, že jsem v tu dobu byla na chalupě. Postup je tedy neplatit a nechat to spadnout do řízení? Kdo mně nahradí promrhaný čas? Čas jsou peníze. Jak je vůbec možné nekoho obvinit neprávem bez důkazů a musí se bránit on. Nemělo by to být naopak? Dokud nepredloží důkazy, tak se přestupek nestal? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.21 12:42
@tterka píše:
Také jsem před pár dny dostala pokutu za parkování. A klidně se veřejně přiznám, zaparkovala jsem ve vzdálenosti kratší než 5m od křižovatky. Ono se tomu moc křižovatka říkat nedá, je to v sídlišti, provoz téměř nulový. Spěchala jsem do práce a bohužel se tam prostě fakt zaparkovat nedá. Neomlouvá mě to, porušila jsem zákon :oops: Dostala jsem 300Kč, lepší, než řešit správní řízení. Na dopisu je mmj hlavička magistrátu, číslo jednací, SPZ, místo a čas, kde se to stalo (pokuta mi přišla o téměř 3 měsíce později), úplně dole oprávněná úřední osoba… Na druhé straně je pak podrobný popis a poučení.

Nemám problém zaplatit pokutu za přestupek, který jsem spáchala. Mám problém zaplatit za něco, co přestupek není. Zakl

• Citovat
  • Upravit
35764
5.8.21 12:44

Já jsem teda platila pokutu 2×, ještě za manžela a vzdycky to měli vyfoceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
5.8.21 12:50

Já platila několik pokut za parkování a vždycky jsem měla za stěračem výzvu na dostavení se k projednání. Šla jsem na MP, udělala jsem blbou že jsem to nevěděla, dostala kilko pokutu a šla zas do pryč. Pokud ti to nesedí, zavolej na magistrát nebo na MP, podle toho od koho to máš a doptej se. Může to být podvod. Ale nenechávej to vyhnít, mě říkali, že kdybych nepřišla a spadlo to do správka, tak jen zahájeno stojí pětikilo. Za to jsem měla pět pokut :mrgreen:

Edit - a ano, taky měli vždycky fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.21 12:52
@JancaS84 píše:
Já jsem teda platila pokutu 2×, ještě za manžela a vzdycky to měli vyfoceny.

Nevim co mají nebo nemají vyfocené. To k nahlédnutí není, pokud přestupek není projednáván v přestupkovém řízení. Což zatím není. Ale ja mám záznam z kamery, kdy v uváděny čas a datum jsem doma v garáži. :zed: Zakl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.21 12:56
@Azeretereza píše:
Já platila několik pokut za parkování a vždycky jsem měla za stěračem výzvu na dostavení se k projednání. Šla jsem na MP, udělala jsem blbou že jsem to nevěděla, dostala kilko pokutu a šla zas do pryč. Pokud ti to nesedí, zavolej na magistrát nebo na MP, podle toho od koho to máš a doptej se. Může to být podvod. Ale nenechávej to vyhnít, mě říkali, že kdybych nepřišla a spadlo to do správka, tak jen zahájeno stojí pětikilo. Za to jsem měla pět pokut :mrgreen:Edit - a ano, taky měli vždycky fotky.

Já to právě do správního řízení budu muset nechat dojít, jinak žádné fotky nepredloží a já nemůžu nic rozporovat. Nejde o částku. Jde o princip, kde vás pokutuje pologramotná opice za něco co přestupkem není a ještě si neumí evidentně nastavit ani hodinky. Nemám zájem dotovat odměny MP. Státní by si tohle netroufl. Drzost neskutečná. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
26859
5.8.21 12:59
@Anonymní píše:
Já to právě do správního řízení budu muset nechat dojít, jinak žádné fotky nepredloží a já nemůžu nic rozporovat. Nejde o částku. Jde o princip, kde vás pokutuje pologramotná opice za něco co přestupkem není a ještě si neumí evidentně nastavit ani hodinky. Nemám zájem dotovat odměny MP. Státní by si tohle netroufl. Drzost neskutečná. Zakl.
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová