Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava píše:
Jezdím 35 let a nikdy jsem nedostala pokutu za parkování? Jak to děláte, že jste u policie jako doma?
Nejspíš to bude tím, že někteří lidé znají vyhlášku lépe než MP a vědí co si můžou dovolit. Další skupina jsou ti, co si nechtějí z principu nechat všechno líbit. Když ten přestupek udělám, tak zaplatím, nemám s tím problém.
Zakladatelka přestupek udělala, zaplatí pokutu a hotovo. Nebo si vezme kamerový záznam, jak vyjíždí z garáže v tolik a tolik a obhájí se.
![]()
@Big boss píše:
Nejspíš to bude tím, že někteří lidé znají vyhlášku lépe než MP a vědí co si můžou dovolit. Další skupina jsou ti, co si nechtějí z principu nechat všechno líbit. Když ten přestupek udělám, tak zaplatím, nemám s tím problém.
Píšete, že na přestupkovém jste často a nikdy nic neplatíte. To vám dělá schválně ta městská policie a nebo i státní?
@Uslava píše:
Píšete, že na přestupkovém jste často a nikdy nic neplatíte. To vám dělá schválně ta městská policie a nebo i státní?
i URNA
@Big boss píše:
Mám dobrého kamaráda dopravního policistu, ví moc dobře kde může parkovat, kde ne a za jakých podmínek (autobusové zastávky, zálivy atd…) a přesto neustále nachází pokuty na skle. Věčně chodí na městskou policii vysvětlovat jim vyhlášku a hájit se, že přestupek nespáchal. Měšťáci jsou opravdu opice, s tímto se zakladatelkou souhlasím. Její vyjadřování tady v diskuzi nekomemtuji.
Osobní zkušenost mám také, několikrát se mě snažili pokutovat, za něco co jsem neudělala. Několikrát jsem byla na přestupkové, nikdy nic nezaplatila za něco, co jsem neudělala a i kdybych udělala, musí mi to dokázat, co je v pozadí nikoho nezajímá. Buď policajti mají důkaz, nebo ne. Zkušenost je taková, že měšťáci u přestupkové jen koktají a sami nevědí ani pořádně za co pokutu chtěli dát. Soudkyně bývají zpruzelé, z toho s kým se
musí otravovat a často policajty ještě usadí poznámkou o jejich kompetentnosti. To že mají prémie za vybrané pokuty je pravda a že se snaží precurat neznalé takéPříspěvek upraven 05.08.21 v 13:59
Ty jsi taky Andersen
![]()
@Big boss píše:
Mám dobrého kamaráda dopravního policistu, ví moc dobře kde může parkovat, kde ne a za jakých podmínek (autobusové zastávky, zálivy atd…) a přesto neustále nachází pokuty na skle. Věčně chodí na městskou policii vysvětlovat jim vyhlášku a hájit se, že přestupek nespáchal. Měšťáci jsou opravdu opice, s tímto se zakladatelkou souhlasím. Její vyjadřování tady v diskuzi nekomemtuji.
Osobní zkušenost mám také, několikrát se mě snažili pokutovat, za něco co jsem neudělala. Několikrát jsem byla na přestupkové, nikdy nic nezaplatila za něco, co jsem neudělala a i kdybych udělala, musí mi to dokázat, co je v pozadí nikoho nezajímá. Buď policajti mají důkaz, nebo ne. Zkušenost je taková, že měšťáci u přestupkové jen koktají a sami nevědí ani pořádně za co pokutu chtěli dát. Soudkyně bývají zpruzelé, z toho s kým se
musí otravovat a často policajty ještě usadí poznámkou o jejich kompetentnosti. To že mají prémie za vybrané pokuty je pravda a že se snaží precurat neznalé takéPříspěvek upraven 05.08.21 v 13:59
zajimave zkusenosti, treba s tim, ze u prestupkove komise byvaji soudkyne ![]()
Ziju nudny zivot, ani jeden prestupek ![]()
@Anonymní píše:
Já to právě do správního řízení budu muset nechat dojít, jinak žádné fotky nepredloží a já nemůžu nic rozporovat. Nejde o částku. Jde o princip, kde vás pokutuje pologramotná opice za něco co přestupkem není a ještě si neumí evidentně nastavit ani hodinky. Nemám zájem dotovat odměny MP. Státní by si tohle netroufl. Drzost neskutečná. Zakl.
Proč to musí do správka? To je blbost. Fotky ti musí ukázat i tak. Mě to ukázali, jestli je to moje auto a i mi vysvětlili, proč tam parkovat nemůžu, to vše předtím, než jsem řekla ano, udělala jsem to. Zavolej si tam a budes moudřejší.
@Uslava píše: Řídím 35 let a nikdy jsem nedostala pokutu za parkování? Jak to děláte, že jste u policie jako doma?
Já deset, pokut za parkování jsem platila několik a vždycky byly oprávněný. Nikdy si nikdo nehonil triko. A vždycky taky uznali, že je to s parkováním u nás složitý (bydlím téměř v centru města) a dali mi symbolickou pokutu. S tím, že když mě někdo udá, tak to řešit musí. Možná jak kde, ale nepřijde mi, že by měli čas někoho schválně buzerovat bezdůvodně.
@Azeretereza píše:
Já deset, pokut za parkování jsem platila několik a vždycky byly oprávněný. Nikdy si nikdo nehonil triko. A vždycky taky uznali, že je to s parkováním u nás složitý (bydlím téměř v centru města) a dali mi symbolickou pokutu. S tím, že když mě někdo udá, tak to řešit musí. Možná jak kde, ale nepřijde mi, že by měli čas někoho schválně buzerovat bezdůvodně.
Ale kdyz se ridic chova tak arogantne jako zakladatel/ka, tak se symbolickou pokutou fakt pocitat nemuze ![]()
@werajsik píše:
Takže zase jen troll? A ja se tak vztekla nad tou arogancí![]()
Tak jdu raději žehlit..
můžu ti dát svůj koš s prádlem? ![]()
@Anonymní píše:
Nevim co mají nebo nemají vyfocené. To k nahlédnutí není, pokud přestupek není projednáván v přestupkovém řízení. Což zatím není. Ale ja mám záznam z kamery, kdy v uváděny čas a datum jsem doma v garáži.Zakl
no me prisla pokuta za parkovani jednou, stala jsem moc blizko prechodu a nekdo me udal. ale s tou vyzvou ci co to je, prisla i fotka s SPZ. takze bylo jasne, ze tam nase auto stalo
@Azeretereza píše:
Souhlasím. Já myslela, že největší problém s policií mají postpuberťáci a takypodnikatelé se silnými rameny a ony některé dámy nezůstávají pozadu.
Jestli tedy nekecají.
@DanielaD píše:
můžu ti dát svůj koš s prádlem?
Ježíííš nestraš
já jsem ráda, že jsem se zbavila svých restů
![]()
V některých městech jsou zóny, kde se smí parkovat jen na vyhrazených místech, všude jinde je to zakázané a nemusí tam být žádná značka, třeba je to tvůj případ.. Člověk si často nevšimne, že do té zóny vjel..
Jinak nechápu jednu věc - máš dvě možnosti - buď dát 400 a mít klid, nebo to resit a investovat čas, kdy těch 400 vydělás třeba za půl hodinky a řešení té situace zabere čas, plus pohonne hmoty na cestu tam a zpět.. A teď třeba u toho magistrátu blbě zaparkujes a budeš řešit další pokutu.. 🤔
Takže buď se s tím smířit, nebo to aktivně řešit, ale ty se tady rozčilujes, což ti bere čas a klid na duši a stejně se tím nic nevyresi..
Na tvém místě bych zkusila nejprve zavolat a uvidíš, jak se věc vyvrbi..