Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem
,
jak napovídá název diskuse - trpíte někdo sebemluvou? Pokud ano, co si říkáte? ![]()
PS: je to jen pro odlehčení… sebemluvou trpí kolegyně z práce a někdy je to úsměvné, jindy to působí dost divně…
„Já su ale de.il!“ „Že se na to ne…“ „Smradi jedni malí, copak jsem služka?!“
A tak podobně, hlavně když nadavam. ![]()
Je sebemluva, když mluvím s televizí nebo pračkou? Televizi nadávám, hlavně při politických debatách, pračce vlastně taky nadávám, když na mě pípá, že už vyprávno ![]()
Lucinko, jsi přece šikovná holka, to dáš ![]()
případně : Ježišikriste, ty jsi fakt úplná pi-ča, tos teda pos-rala!
(což je častější.. to bývá většinou ráno, když se mi rozleží nějaký můj emotivní výlev/akce z předchozího dne, kdy jsem se mohla daleko lépe ovládat a musím dál nějakou situaci řešit…obvykle vztahovou, vyjímečně i pracovní..)
případně po ránu po vyhotovení make-upu : No tak vidíš…
![]()
Příspěvek upraven 10.05.22 v 15:53
Já si sama se sebou povídám často, ale jen v hlavě. Aspoň teda doufám, že to není nahlas
![]()
Já si taky povídám často, třídím si myšlenky a jde to ven… a teď si povídá i můj manžel - uvolňuje si tím stres, takže si mumlá sám pro sebe…
Mluvím se sebou každý den, hlavně při práci na home officu, jednak jsem tu sama, tak mě nikdo neslyší a pak mi to pomáhá. Mám práci náročnou na pozornost a když si nahlas říkám, co právě dělám, podchytím tak líp případný chyby z nepozornosti. A samozřejmě si nadávám nebo si mluvím při vaření u složitějších receptů, když je vařím z hlavy a ne podle návodu. Partner mluví běžně k politikům v televizních debatách.
Obecně mi to příjde ok, mluvit k sobě i nahlas, třídit si myšlenky, nebo mluvit ke zvířatům, kytkám nebo i věcem. Pokud vám ty věci a zvířata nezačnou odpovídat, je vše v pořádku ![]()
Můj partner. I v práci. Je tím známý. On je dyslektik - učil se tím, že mu to maminka četla nahlas. Takže přemýšlí hlasitě. Někdy to vypadá divně no. ![]()
Já mluvím na robotický vysavač. Dnes jsem myslela, že prodavačka trpí samomluvou a ona měla na druhém uchu sluchátko.
@Russet píše:
Já mluvím na robotický vysavač. Dnes jsem myslela, že prodavačka trpí samomluvou a ona měla na druhém uchu sluchátko.
Lidl? Tam si vzdycky myslim, ze mluvi na me, pak ze se zblaznila a nakonec mi to dojde. ![]()
Se sebou mluvim casto. Hlavne kdyz neco hledam, varim, kdyz si to reknu nahlas, tak nezapominam, co delam. Treba si reknu A ted jdu pro rucniky. Jdu zapnout pracku. Jinak dojdu uplne jinam. ![]()
Jeste jsem trochu zblbla na rodicaku, takze kdyz neco spadne, reknu Bumbac, i kdyz u toho neni dite. ![]()
Já té kolegyni totiž občas i odpovím, ona se zarazí a kouká na mě jako na de.bila, co jí to tam říkám
…
Tak dobrý ![]()
Jo, mluvím. Ne sama k sobě, ale k imaginární druhé osobě. Třídím si tak myšlenky, někdy trénuju, jak jsem schopná pronést souvislou řeč nebo projev, někdy potřebuju někomu vynadat, páč mě naštval a potřebuju si nejdřív ulevit, než to s ním budu řešit naostro…… Jen doufám, že mě u toho nikdy nikdo neviděl a neslyšel……. ![]()
@Russet píše: …Dnes jsem myslela, že prodavačka trpí samomluvou a ona měla na druhém uchu sluchátko.
JJ, nejdřív proskenovat toho podezřelého „podezřelého“, jestli nemá něco v uchu, pak ho obejít k druhému uchu a až pak ho prohlásit za magora. ![]()