Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Najdi si parťáka třeba na ten sport a obuj se do toho. Stačí pár týdnů vydržet a uvidíš, že to pak půjde samo a treba najednou uvidíš zlepšení i v jiných oblastech. Já jsem teda nikdy až takovou „depku“ neměla, ale teď na jaře jsem začala se sousedkou behat (nikdy dřív jsem nebehala a sport jsem vždycky nesnášela), ale díky té sousedce jsem se do toho obula a teď už si neumím představit, že bych alespoň 3× týdne nevybehla. Taky se mi o dost zlepšil ekzém, vyčistila pleť a jako bonus trávíme s rodinou mnohem víc času aktivně - o víkendu jezdíme na kole, na bruslích nebo jen tak výšlap na výlet. A to jsem ještě v zimě nedělala fakt nic (myslím jako sport). Jsem šťastnější, hubenejsi a lépe se mi spí.
@solip píše:
Najdi si parťáka třeba na ten sport a obuj se do toho. Stačí pár týdnů vydržet a uvidíš, že to pak půjde samo a treba najednou uvidíš zlepšení i v jiných oblastech. Já jsem teda nikdy až takovou „depku“ neměla, ale teď na jaře jsem začala se sousedkou behat (nikdy dřív jsem nebehala a sport jsem vždycky nesnášela), ale díky té sousedce jsem se do toho obula a teď už si neumím představit, že bych alespoň 3× týdne nevybehla. Taky se mi o dost zlepšil ekzém, vyčistila pleť a jako bonus trávíme s rodinou mnohem víc času aktivně - o víkendu jezdíme na kole, na bruslích nebo jen tak výšlap na výlet. A to jsem ještě v zimě nedělala fakt nic (myslím jako sport). Jsem šťastnější, hubenejsi a lépe se mi spí.
@solip
Bohužel jsme se s manželem přestěhovali a mě kamarádky nebo někdo kdo by se mnou do toho šel v mem okruhu není, ale jak říkáš i kdybych třeba měla sama chodit tak by to k něčemu bylo.
Dle projevu klasická deprese, nebo něco v tomto smyslu.. Každopádně nepomáhá, se jen tak vzchopit, ač okolí naleha a nechápe.. Slova, tak to tak neřeš nepomáhají, jsou kontraproduktivní.
Určitě není na škodu se obrátit na odbornou pomoct, ženy v tomhle nemají takový blok, to chci zkusit. Nějaký psycholog, či terapie.. Jako proč ne? V jiných státech je to klasická věc a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Ja osobně radím začít nějakou návštěvou kosmetiky, welness bazén, masáž, zajít si na řasy.. Ač se tomu dlouho člověk bránil, zaplatit si jízdu na koni,…ale být tam sama, jen pro sebe a užit si svůj čas, kdy se někdo věnuje jen tobě..opecovava tě. ![]()
Třeba za peníze ![]()
Je důležité tam být sám, neboť na to užít si to naplno je lepší mít ten čas jen pro sebe.. Toto pro začátek pak zkusit, nějake akce s přáteli, vyvencit psa v útulku nebo sport jak jsi psala, hned to bude lehčí pro tebe do toho jít ![]()
Záleží jak jsi normálně akční, nebo dokonce adrenalin vyzkoušet.. Skok tandem? Sjet divokou vodu? Jako proč ne? Teď je čas
![]()
Zkus si napsat seznam s nápady co bys chtěla udělat nebo seznam věcí, které se udělat musí. Chodíš do práce nebo máš prázdniny? Spousta volného času někoho dokáže dostat do „deprese“, protože najednou ztratí řád a rutinu. Jestli je to tvůj případ, napíši si klidně rozvrh, dávej budíček každý den na stejnou dojít a začni den rituálem (ať už kafe, protažení, čtení). Víme toho málo, proč se teď takto cítíš. A ano, mívám takové stavy špatné nálady (čímž neulehčuji tvůj stav, opravdu mihess mít depresi),ale naštěstí jen krátkodobě, pak se už naštvu a zase ta nálada a energie nějak přijde.
Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda už někdo zažil období života kdy neměl žádný cíl, nic se mu nelíbilo byl totálně bez energie?. Vždy si řeknu ze to musím změnit, ze už konečně musím něco udělat, buď cvičit, starat se víc o sebe nějak se zdokonalit vytvořit si nějaký cíl, ale vždy to nedotahnu. ubiji mě to:(nevím si už rady, čtu motivační knihy, koukám na videa a tak, ale nic mě zatím tak moc nenakoplo abych tu změnu k lepšímu udělala. Takže poprosím o radu zda by mi někdo poradil co třeba pomohlo jemu. Protože já už opravdu nevím co mám dělat